• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: me prislo, ze jsi se zasekla na toulavejch psech, coz je podle me ten velmi maly problem :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: par volne se pohybujich psu jsem za zivot videla a to vzdy jen na vesnici, za to volne zijich kocek vidam dost....
    Ty neustale pouzivas argument o toulavejch psech, tak me zajima, kolik jich bezne vidas, proto mas zrejmne jinou zkusenot nez ja.
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: kolik toulavejch psu bezne potkavas?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IF_: srat te to muze. Mne by zas mohlo srat, ze nesportujici dement s hroznou zivotospravou, kterej se akorat vali doma na gauci a ve ctyriceti bude mit infarkt, plati nizsi zdravotni nez ja jen proto, ze ma nizsi vyplatu, tedy ze se vyse "pojistneho" neodviji jako od miry rizikovosti. Ale nadelas s tim neco? Tezko...

Hele, kvuli tomuhle se nerozciluj, nema to cenu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IF_: na tom prikladu nize uvedenem je jasne videt, ze vynalozene prostredky jsou vyssi nez vybrane poplatky. V cem je problem? Nemaji byt misto fnukani čoklofilove radi, ze jim obec jejich konicek dotuje z dani spoluobcanu? :)
    IF_
    IF_ --- ---
    Me osobne treba sere ze nejsou zvyhodnovani lide co maji vykastrovane psy. Protoze pokud mas kastrata ma obec jistotu ze nebudes plodit dalsi potencialne nezaopatrene psy ktery nikdo nechce a myslim, ze pokud by se to zvyhodnilo, pocet psu a nezodpovednych majitelu by se tu mohl trochu srovnat.
    IF_
    IF_ --- ---
    DOCKINEZ: No evidentne domniva kdyz tady si x lidi myslelo,ze ty penize jdou skutecne na finacovani psu a oni se proste jen dal prerozdelujou stejne jako to socialni, zdravotni nebo poplatky za emise a podobne dane a poplatky:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Uprimne, to jsou detinsky zblepty. Clovek plati socialni a zdravotni dane (nikoliv pojisteni, bacha), a snad ani ten nejvetsi naiva se nedomniva, ze se mu odvedeny castky nekde stradaj na ucte, aby, az bude nemocnej nebo starej, mu je nas milovanej stat do puntiku vyplatil i s urokama.

Tak proc si mysli, ze s poplatkama z coklu to bude jinak?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BARRACUS: A na základě čích bych měl usuzovat? Tvojich?
    Lidi si zvolili nějaký zastupitele, blablabla, ty tam odhlasovali poplatky takový jaký jsou, protože to tak "většina chce" - vymýšlet si nějaký důvody, nebo snad co se z toho má platit je v podstatě celkem irelevantní.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    LOPIK: Tvuj argument je invalidni. usuzujes pouze na zaklade svych preferenci.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BARRACUS: Kočky toho uloví určitě tisíckrát víc, na druhou stranu ale taky člověka ve městě tisíckrát míň otravujou než ty psi. Poplatek má samozřejmě i regulační funkci a ta je naprosto oprávněná - už takhle jich je až moc..
    LKA
    LKA --- ---
    BARRACUS: v Praze radove cca 50tis toulavych kocek (toulavych psu moc neni:). Nerealnost jakychkoli poplatku. Stejne jako nemas moznost kontroly psu, nemas moznost kontrolovat kdo doma chova kocku, krecka ..psi jsou prvni na rane, protoze s nima musis ven.
    LKA
    LKA --- ---
    Jeste k tomu utulku, takova debata me nebavi, clovek napise 6 variant toho, jaky pes v utulku muze byt a nekdo reaguje na jeden extremni, kterym me samozrejme utre a shodi to ze stolu. Ty si za sveho zabehnuteho psa zaplatis, ale pripady zemrelych duchodcu, kteri maji prave hodne psu jako spolecniku (a meli by platit poplatek), nebo zabehnutych psu bez moznostií kontaktu, cipu, znamky (za ktere se muze byt poplatek placeny take), vyhozenych psu treba po roce nebo dvou, kdy pes nekoho omrzi (ikdyz treba plati rok dva poplatek). Vazne nevim jakej pomer psu je v utulcich abych tady hodil cislo, psal jsem obecne na to, ze utulek je pejskarum k nicemu (a nepostihnu v jednom prispevku veskere souvislosti (ze utulky jsou dotovane obci jenom castecne, maji obecne problem s financema, nemaji penize na ctecky cipu atd.).
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    Zrovna u tech toulavejch zvirat mi to s temi poplatky fakt nesedi. Kocky jsou mnohem schopnejsi prezit sami od sebe a jako skodna dokazou napachet celkem velke skody. Docela by me zajimalo nejake srovnani kolik mame toulavejch psu a kolik kocek a co z toho udela vetsi skody.
    LKA
    LKA --- ---
    LKA: coz byla reakce na to placani tady, ze za poplatek nema pejskar zadne sluzby.
    LKA
    LKA --- ---
    IF_: a kdyz uzmres?:) Ja bych to z me strany uzavrel, vicemene jsem s tebou +/- ve shode, a nechci tady zabihat do extremnich prikladu. Chapu o cem pises.
    IF_: poprve jsem to pochopil spravne, zazil jsem to taky a psal jsem prave o osobnich zkusenostech s registraci psa v Pze s trvalym v Horni dolni. Tohle LKA jsem potom vztahl na ramec jedne obce a tvuj argument ze na to neni jakakoli povinnost, o nemoznosti kontroly vim.
    IF_: Vyberou, daji na jednu hromadu, prerozdeli ..ale porad to vychazi cca podobne na vybrane/vydane. Sice z poplatku zaplati ohnostroj, ale uklid a sluzby musi zaplatit zase z neceho jineho.
    IF_
    IF_ --- ---
    STRIX: Jasny ja jsem psala, ze chapu ze clovek co ma psa za to proste plati dan...ja to chapu a platim:) Na pocatku jsem jen uvadela, ze ty poplatky nejsou urceny na sacky nebo utulky ale kazda obec si s nima muze udelat co chce,treba za ne usporadat ohnostroj prvniho ledna za milion korun.
    IF_
    IF_ --- ---
    LKA: Jasne ze takto to ve vyhlaskach funguje ale ja argumentovala necim jinym. Jaka je na takove pravidlo sankce? Pokud jsem z Liberce a chytnou me v Praze a pes nema libereckou znamku co se stane? Z praxe vim, ze nic.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    IF_: jo aha, dalsi chytrak, co necte zahlavi... v tomhle klubu JE KAZDEJ PEJSKAR HOVADO
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam