• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      PREVRACENY: na tom se mi nejvic libi, jak je ten vypravec prekvapeny, ze nejsou hystericti i vsichni okolo, jak je v tom chudak sam .)
      PREVRACENY
      PREVRACENY --- ---
      Ukraden z klubu "Co vás sere":
      Bezohlednost.
      Včera jsem měl úžasnej den. Ráno jsem zase potkal náš Čtyřlístek a okomentoval jsem je (přeci jenom předbíhá a ani nemá připravenou Open Card, tak mi celkem nahrály).
      Tím jsem si myslel, že pro dnešek už mám "vybráno"
      Nicméně mýlil jsem se. Když jsem navečer jel domu, tak busem jela bába s čoklem. Bába byla kost a kůže a pes tak asi střední. I kdyby cokoliv, pes neměl náhubek a bába se vykecávala s kamarádkou.
      Seděla na poslední sedačce před středem busu, tak jak je ten plácek a dveře. Shodou okolností busem ještě tak jela mamina. Mladá holka s telefonem v ruce. Holčině v kočáře tak asi rok.
      Celou dobu jsem to tak pozoroval a koukal na toho psa, na bábu, jak v podstatě toho psa má na dlouhý vodítko a pohoda jazz. Jednak se ten pes roztahoval na celým středu busu a druhak kdyby náhodou cuknul, tak bába nemá nejmenší šanci ho udžet. A furt je to jenom pes, může mu rupnout v kouli, může se ohnat, může cokoliv a pak už bude pozdě.
      Bába si spokojeně sedí, klábosí, občas podívá na psa, jak má krásnej život a všichni jsou spokojený. Mě to sice sere už z principu, ale nakonec se přikláním k tomu, že se nebudu rozčilovat. Když je to tý mamině jedno...
      Ovšem, lidi potřebujou taky vystupovat. Shodou okolností, kdo by to byl řek, právě přes ten plac, kde si pes spokojeně dělá co chce.
      Slečna chce projít. Bába vyhodnocuje situaci. Přichází k názoru, že když je pes uprostřed placu a vodítko natažený od sedačky přes celou uličku, nejlepší bude psa prostě pustit..
      Vodítko letí vzduchem. Pes je kompletně na volno.
      Startuju.
      "To si snad ze mě děláte prdel?!"
      "To myslíte vážně?!"
      "Jak je do prdele vůbec možný, že tady necháváte psa bez náhubku? Dělat si co chce, zatím co se vykecáváte se svojí kámoškou?"
      "A teď mi ještě pustíte obojek, aby byl úplně na volno?!"
      "Do prdele ten pes má mít náhubek a máte ho mít celou dobu i sebe na tesno, aby jste na ním měla plnou kontrolu, protože za něm plně zodpovídáte!"
      "Kdyby tohle byl můj kočárek a moje dítě, tak bych Vám toho psa i s náhubkem narval pod sedačku, protože se tady takhle nemá, co roztahovat..."

Bába, jenom čuměla a něco mlela o to, že jsem sprostý a že to není možný, jak jsem na ní sprostý. Psovi dala náhubek a nejednou to šlo mít psa na blízko..

Lidi seděli, čuměli. Nikdo nic. Ani mamina, ani řidič, nikdo..

Bába si konečně hlídala psa a stěžovala kamarádce, jaký jsou dneska lidi..

Zvířata nejsou víc jak lidi. Nikdy nejsou a nebudou. Pokud si někdo myslí opak je to smutný. Pokud si někdo pořídí zvíře nese za něj plnou zodpovědnost a to i v kontextu vůči ostatním lidem.
      YOT
      YOT --- ---
      DANKLAR: Jako mezi sebou? Těžko! Zůstane nezanedbatelná skupina cyklistickejch pejskařů kteří, krom toho že budou nechávat posraný chodníky tak to ještě rozjezdí to takovejch hnědějch čar.
      PREVRACENY
      PREVRACENY --- ---
      DANKLAR: Ty vole:D
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      V77: Pokud se mezi sebou pejskaři a cyklisti vybijou, za mě dobrý.
      V77
      V77 --- ---
      no comment
      Muž pomohl cyklistovi, kterého napadli pejskaři. Sám skončil v nemocnici - iDNES.cz
      https://brno.idnes.cz/...ista-zachrance-brno-d4a-/brno-zpravy.aspx?c=A180618_093722_brno-zpravy_krut
      YOT
      YOT --- ---
      DANKLAR: Nebo na nějaký prášky...
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      STRIX: Tvoje zážitky se psy jsou už skoro na knihu:)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      No to je teda pěkný. Nějaký screenshoty by to ještě chtělo, ať se pobavíme.
      PREVRACENY
      PREVRACENY --- ---
      DANKLAR: Prostě píča.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Typická pejskařka! "Na Plachtě došlo i k jiné situaci, nad kterou ochranáři kroutili hlavou. Žena záměrně vypustila svého psa mezi koně, aby se pes pořádně vyběhal. Po upozornění se ještě cítila dotčená." Tu ženskou utratit!

Čtěte více: http://zpravy.hradeckralove.cz/...na-plachte-se-nesmi-lide-zakaz-casto-porusuji-40721/#ixzz57iv8JM00
      PREVRACENY
      PREVRACENY --- ---
      DIVA: Pořád nechápu tu tvoji spojitost se sklenicí.
      DIVA
      DIVA --- ---
      STRIX: jestli se bavime jen o tom linkovanem clanku (?) tak tam nevidim ze by dite obvinovala. Jen vysvetluje jak k utoku nejspis doslo. Verim, ze to tak mohlo byt, jak to popisuje, ze zvire reagovalo na podnet, aniz bych povazovala dite za vinika. Stejne jako by nebylo vinno, kdyby se vlastnima rukama porezalo o strep z vlastnorucne rozbite sklenice.
      LKA
      LKA --- ---
      DIVA: tady uz varis z vody. O situaci a souvislostech (psovi, jeho vychovani nebo nevychovani, IQ chovatelky) nevime prakticky nic. Treba je nenormalni chovatelka, jakou vahu pak maji reci o normalnim/vychovanem psu. To se vam takhle plazi rocni dite kolem misky zradla argentinske dogy, pes nikde nevidi dospeleho, tim je aktualne vudce smecky on a zradlo je jeho.
      DIVA
      DIVA --- ---
      STRIX: jejda, to vubec ne, ten pes zasadne utocil na lidi na svem vlastnim pozemku ,) byl to dobre vychovany hlidac, nevychovani byli ti lidi .)

Nicmene logiku v tom co pises nevidim valnou. Nechat dite se psem na dosah (na dlouho nebo na chvili) bez dozoru je jednoznacne selhani - samozrejme toho dozoru. U psa to musim predpokladat, neni rozhodujici jake povahy pes je. Malemu decku prece nedam na dosah sklenici, ani na chvili, ani kdyz ta sklenice vubec neni zla a dosud nikdy nikomu zily neprerizla.

Myslim, ze lecktera jina matka by ze psa udelala vrazdiciho maniaka, hystericky by lkala do medii a verejne vzbuzovala soucit. Tahle pripousti, ze pes byl normalni, ze chyba byla jinde - kde jinde nez u ni.
      DIVA
      DIVA --- ---
      VYHULENY_UFO: presne tak. Ja mam naprosto mirumilovne zvire 20kg, nikdy se neservala, kdyz je pod utokem pisti a zdrha (uz byla kousnuta), kocku kdyz dozene, jenom ji vysteka. A stejne ji nenecham volne se rozhodovat co se sebou mezi skotacici ratolesti. Tam jednoznacne selhal lidsky faktor. A rada vidim, ze ta matka nedemonizuje chudaka zvire, ktere ted muze skoncit v kafilerce.
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      DIVA: no tak hlavne nenecham rocni dite s psi obludou. ja deti nemam, mam 40kg tele a vim, ze proste na deti zvykly neni a nema rado, kdyz kolem nej behaj maly pistici deticky tohle proste resim tak, kdyz jedu mezi maly deti a nemam kam psa dat, ze je celou dobu s nahubkem a stale pod dohledem.
      chyba jednoznacne na strane rodicu.
      DIVA
      DIVA --- ---
      STRIX: lidi toho namluvi. Kdyz pes kousne cloveka, je to holt krvelacna zruda, bez ohledu na skutecnost. Pokud rodic zabiteho pripousti, ze zvire je normalni, brala bych to vazne, vzhledem k tomu, ze se tim sam pripravuje o snadnou vymluvu a prebira otevrene celou vinu na sebe.

Mel by, jak rikas. Kdyz muj pes ztracel toleranci k detem, byl to dlouhy pomaly proces. I kdyz jinak napadl x zvirat a lidi vzdy bez varovani, deckam daval celou sklu varovnych signalu a doopravdy nezautocil nikdy. Umim si predstavit, ze ten pes proste nejednal s rozmyslem, nepovazoval decko za nebezpecne, ze se jen bezmyslenkovite ohnal na nejaky momentalni impuls.
      DIVA
      DIVA --- ---
      STRIX: kdo nema mit deti, ten kdo k nim neni naprosto nekriticky? Matka pokud ctu netvrdi, ze dite zamerne provokovalo s umyslem psa drazdit. Jen, ze pes nejednal z motivu nejakeho vnitrniho pnuti, ze pes neni sociopaticky. Coz jednoduse muze byt pravda, bez ohledu na miru zpusobeneho zalu. Dite ho mohlo nejak nechtic vydrazdit, pes se mohl instinktivne ohnat.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      V přerovském bytě pes napadl malé dítě, které na následky zranění zemřelo - iDNES.cz
      https://zpravy.idnes.cz/pes-utok-mrtve-dite-prerov-d0b-/krimi.aspx?c=A171230_115801_krimi_bse
      YOT
      YOT --- ---
      STRIX: No od tebe výraz bezmozek? Sesměju...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam