• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    TSOH: Jo a mimochodem, ty lidi, co tam kotvěj s těma hausboatama a tak, asi budou muset do prdele, protože to tam skupujou zbohatlý zmrdi se superjachtičkama. Vim, že pár se jich přesunuje někam do tý zátoky v podolí na druhym břehu, ale tam se prej nesmí ani kouřit. Tady měli klídek, vohniště, vlastní malou hospu, vůbec mě to tam vždycky fascinovalo. Seš v centru Prahy, ale přídeš si jak kdybys byl zašitej někde na chatě na slapech, úplně taková autonomní oblast s vlastníma pravidlama.
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    TSOH: Jojo, dělal jsem tam v docích, ta je libová. Mimochodem, ty dvě hasičský lodě červený jsou na prodej, ta velká snad za tři sta. Kámoš docela vážně uvažoval, že by jí koupil a přestavěl na hausboat. Je v tom prostor jako kráva a kdyby sis sehnal někde na Laby metr čtvereční pozemku u vody, tak bys tam mohl kotvit zadáčo na svym. Má snad skoro 30 na dýlku a takovejch 8 na šířku. Celý podpalubí je jedna velká místnost, motory nefachaj, ale dali by se za slušný střelit do šrotu spolu se stříkačkama a čerpadlama to asi pár tun mít bude. Nad tim je Strojovna právě těch hasičskejch čerpadel, z toho by byl taky slušnej pokoj, z kormidelny prosklený bys udělal skleník a na zádi ti ještě zbyde dobrejch pár metrů na pěknou venkovní terasu. Asi by byl problém v zimě, jelikož je to komplet z kovu, ale na druhou stranu pod ledem ti nejde teplota pod nulu, takže trochu zateplení a kamna vyvedený komínem ze strojovny by asi bohatě stačili. A když by byl průser, tak to celý pošleš do šrotu a je tam tolik železa, že ta nákupka by se skoro vrátila zpátky myslim.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CLOWN: stejnak moc nerozumim tomu ze te muzou nekde vykopat z privatniho pozemku? na cem je ten zakon postavenej?
    BURAN
    BURAN --- ---
    EXX:
    DUB: no a zrovna to tak je, jsem v pamatkovy zone, takze s pamatkarema konzultuju upravy exterieru. nemam s nima nejmensi problem, naopak mi v podsate zdarma poskytujou poradenstvi v tom jak to udelat aby chalupa vypadala jako chalupa a ne nakej slepenec, kterej z toho udelali za totace predchozi majitele :)
    urcite to neprobiha tak, ze mi neco naridej a ja to na svy naklady musim realizovat :) to je takovej dost za vlasy pritazenej folklor :)
    akorat prikladam jejich vyjadreni ke stavebnimu povoleni, a jak rikam, jsem rad ze mi poradej.
    TSOH
    TSOH --- ---
    když jsme u toho bydleni tak na Smichově v přístavišti stojí na mole jurta. Zde stara diskuze k danému tematu http://forum.tzb-info.cz/106291-atypicka-stavba-jurta-a-jeji-zatepleni/strana-3
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    taky mame starej barak v horach, naklady sou strasne male kdyz vis jak na to, taky ans to nebavilo stale bejt od nekad vyhazovanej a dokonce se rozustame(http://dvp.s.cz).nejvetsi problem je i kdyz zijes s tech 10% oproti normalnim lidem tak kde je sehnat.socialku jako reseni neberem nebo jen v nutnich pripadech, tech drobnosti ktere mame doma vychytanejch je mozna i na knizku ale este sme se k tomu nedostaly, je to smes ekologie, permakultury, DIY, trash kultury a dotoho musi bejt ackarismus jakzto nejakej politickej podtext ze to co delas je z nasranosti vuci systemu a snahe ho ojebat.cesta to nejednucha el urcite krasnejsi nez panelak a u pasu v praci.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    CLOWN: Toto je docela zajímavý styl. Já jsem osobně přesvědčen, že se nemusíš uplně vzdát výdobytků společnosti abys mohl žít s 10% náklady. Docela mě láká možnost postavit pasivní domek z přírodních materiálů (kombinace dřevo, cihly a sláma) k tomu kořenovou čističku a tak...
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Jo a vcera mi nekdo poradil ze existuje vec, ze se muzes vzdat vsech vyhod moderni civilizace a nazvat se tzv. "Man of the common land" neco jako ze nemusis mit obcanku a doklady, ale zase na druhou stranu nemuzes vyuzivat nemocni nebo volat policajty na pomoc a podobne, tak o tom skousim zjistit vic docela mne to zajima....
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    BURAN: prave proto sem zdilel "dulezitou" informaci o novem probihajicim zakone ve francii kde se jedna o to ze te do 48 hodin podle zakona vykopou s tvyho "privatniho" pozemku a znicej ti obydli (nakladak, jurtu, vlastno rucne postavenej baracek bez povoleni, nebo cokoliv co neodpovida lidskym normam), ja nejsem zabredlej nakladackar, mam rad budovy a baraky, respektuju te ze to delas jak rikas. To zadna. Ja sam planuju se svima znamima poridit pozemek a postavit si barak podle vyskumu a vzdelani ktery ted nabiram. Diky bohu mne muj tata o baracich naucil hodne (muj deda byl Gustav Paul postavil motolskou nemocnici, a koleje v dejvicich a stovky nemocnic na slovensku) .... A tata vlastnil a zrekonstruval podle svych bohemskych predstav docela dost baraku a sam dnes rika ze delal chybu a ze nepostavil neco poradnyho, ted zije v jednopokojovim byte v Treboni s jeho pritelkyni, ma tam krb a suchej hajz, velikost maringotky, stoji ho to hovno udrzovat a minimum starosti s tim jeho minimalnim duchodem jakzto bejvalej umnelec. Ale je stastne, kazdej den uziva zivota a smneje se svetu jak vsichni zbytecne utracej za sracky.

    Podivej se na stranku http://www.shelterpub.com/, porid si par knizek, jsou uzasne napsany a je tam mraky triku jak zit v baraku a starat se ones co nejlevnejc. Pozor neni to zadna hippizarna, je to psany stovkama archytektu a chytrejch lidi co tu knihu pisou z lasky a pro lidi co chteji a neco takovyho delaji. Ja se tou knihou hodne inspiroval. S kamaradama hledame pozeme, pravne zjistujeme jak je to s povolenima na stavbu neceho takovyho ( jednoduchej barak s alternativnich materialu, nemyslim nejaky pneumatiky s toho jsem uz vyrost, ale prispusobyt barak podmikam a klimatu) Jak usetrit za izolaci, tim spojeny vytapeni a podobny veci.... Jasny ze budemem mit elektryku, ale pokud mozno takovou aby sme pouzivali co nejmin energi, jasny ze budeme mit elektro spotrebice, ale takovy aby brali co nejmin elektryky...... A podobny veci jako stejnou vodou ze sprchy splachnes hajzl a jeste tim zalejes kytky. Pokud mozno pestovat co nejvic zeleniny a ovoce, ja uz pristi rok chci mit pozemek abych zasadil ovocny stromy, aby az budu starej muzu sklizet. Jasny ze nechci zit v nakladaku celej zivot. To by mne ztoho ruplo v bedne pokud uz se nestalo. Nejradsi bych muj nakladak zabudoval do miho budouciho baraku :D Pro mne ziti v aute je jen nejjednoduzsi alternativa myslenky za kterou si jdu a ziju ji, delanim tekno party uz nic nedokazu, ale zas rad oslavim vikend.
    Ja mam svoji planetu rad jen jsem alergickej na lidi co na ni zijou.....
    DUB
    DUB --- ---
    EXX: zrovna burana chajda nebude zadna pamatka, starej barak na vesnici to je se stodolou.
    EXX
    EXX --- ---
    BURAN: no a ted si treba vem ze ti do staryho baraku zacnou fusovat pamatkari, a daj ti podepsat papir ze to musis dat do nejakyho stavu - samozrejme na vlastni naklady, nebo se s tebou o to zacnou soudit a seberou ti to, propadne to statu, kterej na to samo taky neda ani kacku, ale "legalni" cestou to nechaj zchatrat...

    coz nerikam ze je tvuj problem - jen poukazuju na to ze ten system je kolikrat dokurvenej do nejmensiho detailu a tam kde bys to treba vubec necekal a rikal si ze jsi konecne ve svym.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CLOWN: no chytil jsem se toho jaks rikal ze nez na nejakej urcenej pozemek u skladky, tak radsi zas nekoho naseres.
    ale jestlize se nejdrive prijdes slusne zeptat, je vse ok.

    krom toho ziti v baraku nemusi byt podle dnesnich standardu ktery popisujes. u mne se napr. hovna zalevaji vodou z nadobi (mam pod drezem kybl). ziju v podstate podobne alternativne jako ty, akorat nemam kola a nemenim flek ;) poridil jsem si starej barak, ne proto, ze bych sel po majetku, ale proto, abych byl ve svym a nikdo me nemoh odtama vyhazovat. je to stejny. ty mas auto, ja chalupu, ale delame tam to samy.
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    jinak doporucuju knizni nakladatelstvi shelterpub.com je tam hodne dobrejch rad k alternatyvnimu zivotu a je to i pojaty vzdelavaci cestou. Doporucuji si poridit prvni dil "shelter" kde je tak nejak ciste a bez cenzury krasnym stylem posana histori lidskych obydli a zivota celkove. Jak lidi zbytecne plitvaj energiema a podobne....
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    nejaka inspirace pro lidi co nejsou spokojeny s se systemem v kterym se narodily....
    a maj chut to nejak zmenit a alespon neco udelat pro sebe jako jedince...... Letos jsem se zucastnil jiz ctyr protestu na ulicich, nekolikrat jsem sqotoval cizi pozemky a to jen kvuli tomu ze jsme letos byli vyhozeni z privatniho pozemku kterej sme mneli pronajatej od majitele, a jelikoz se to nikomu nelibylo a nevedeli (zastupitelstvu, policajtum a lidem z okoli co nam nejspis zavideli nas pohodovy zivot), majitel pozemku kvuli nam dostal pokutu 10 000 liber a nam nezbylo nic jineho nez se znovu dat na cestu ilegalni. Coz v zimne neni zadna sranda, hlavne kdyz vetsina z nas radne pracuje jako kazdej jinej. A deti chodej do skoli a podbne.
    Cele leto travime na cestach po festivalech cele evropi a anglie, je to naz zivotni styl a nechce se nam na tom nic mnenit, vetsina z nas tak zije uz desetileti neli generace. Jsme cistotni, platime dane, platime vse kolem, pracujem jako normalni lidi. Ale protoze zijem odlysne a neodpovidame standardum zivota bile rasy tak nas zatoodsuzuji. Jen kvuli tomu ze utratime za elektriku a vodu jen tretinu nez jaky koliv obcan. Proto ze vetsina nasich deti dostava alternativni vzdelani. A to ze nezapadame do skurvenyho systemu.
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    no zacinat prispevek slovy> sem uplnej kreten, nejni uplne povzbudivy
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Pokracovani z jineho auditka at nejse off on top....
    asi sem uplnej kreten ze jsem se jeste neprestehoval do baraku, ale zatim nemam to nutkani a dokud si ten svuj barak na tom svym pozemku nepostavim tak abych nemusel bejt pripojenej na elktryku, vodu a ptat se nekoho ze zhora jestli to tak muze bejt, jestli muzu mit svuj hajz pripojenej na vodovod a kazdy svy hovno splachnout nekolika litrama vody jen tak, protoze to tak prece ma bejt.......

    I had never seen a Wasichu (white man) then, and did not know what one look liked like; but everyone was sayng that the Waishus were coming and that they were going to take our country and ryb us all out and that we should all have to die fighting. .
    Once we were happy in our own country and we were seldom hungry, for then the two-leggeds and the four leggeds lived to gether like relatives , and ther was planty for them and for us. But the Wasichus came, and they have made littel islands for us and other littel island for the four legeds , and always thes islands are becoming smoller for around them surges the gnawing flood of the Wasichu; and it is dirty with lies and greed.
    I was ten years old that winter, and that was the first time I ever saw a Wasichu. At first I thought they all looked sick, and i was afraid they migh just begin to fight us any time, but I got used to them.
    I can remmeber when the bison were so many that they could not be counted, but more and more Wasichus came to kill them until there were only heaps of bones scattered where they used to be. The Wasitchu did not kill them to eat; they killed to them for the metal that make them that crazy, and they took only the hides to sell. Sometimes they did not even take the hibes, only tongues; and I have heard that firebouts come down the river Missoury loaded with dried bisoun tongues;you can see that man who do this was craezy. Sometimes they did not even take the tongues, they just killed and killed because they liked to do that. When we hunted bison, we killed whot we needed.

    Black Elk Speaks from Touch the Earth


    "We did not think of the great open plains, the beautiful rolling hills and the winding strams with tangled growth, as 'wild. Only to the white man was nature a 'wilderness' and only to him was the land 'infested' with 'wild' animals and 'savage' people. To us it was tame. Earth was boutiful and we were surrounded with the blessings of the Great Mystery. Not until the hairy man from the east came and with brutal frenzy heaped injustices upon us and the families we loved was it 'wild' for us, it was that for us the 'Wild West' began."
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    YouTube - LOPPSI 2: la fin des squats (Marseille)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZMf7VSjIdu4&feature=player_embedded
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    YouTube - syntax et dj godzy - gens du voyage (2003)
    http://www.youtube.com/watch?v=zOse30ZA_ew&feature=player_embedded#!

    IKEZZ23
    IKEZZ23 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam