• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ... narazili jste nekdy na svých vejletech at uz to bylo kamkoliv na komunity lidi volne zijicich v rámci logiky a ve vetsine pripadu v souladu s prirodou ? nemyslim tim squaty... V Německu vyšla dokonce knížka popisujici kde jsou tato místa (což si myslim že je chyba..). Na jihu Španělska jsem par takovejch mist navštívil a mohu říci že určitě zajímavé a pro dost lidí i zásekové... žije tam i dost lidi z cz i sk. Jedná se například o pěkné údolí /poblíž něho se koná známej Dragon fest/ lide tam žijou v jurtach, teepeeckach, i nejakej obydlenej domeček se tam najde... zajimave to je... Beneficio se to menuje... asi 100 km odtud je vyborna zatoka se zriceninou hradu kam nevede cesta pro auta... klid je zde... pramen vody... a take par lidi tu zije...
    v jednech horach je mala vesnice cca o 20 starejch domech > osamocene v kopcich... byla pomerne dlouho opustena a nejaky ten patek dozadu ji take obydleli lide v podstate odkudkoliv...
    co se tyka tech travellerskejch mist... jsou tam i takova ,,městečka/osady,, z obytnejch aut /vetsinou GB, F/ /El Moreon/ z nichz vetsina jiz neni schopna vzhledem k technickemu stavu odjet... ale lide tam fungujou... co do ,kultovnich, mist tak urcite termaly u Santa Fe /na dohled Sierra Nevada/... vzdycky je tam hafo lidi co cestujou... a maj co rict... a toto misto je jedinecne nebot se tam da koupat v horke vode co vyvera ze zeme v olivovem haji a neni to podrobeno komerci... doufejme ze to vydrzi co nejdele...
    videl jste nekdo neco podobneho ? kdekoliv, kdykoliv, cokoliv ..... i ve snu treba... :)

    skoukni kup a jeď :) [ DODAFKY, BUSY, NAKLADAKY, .. vsak to znate >:o] ]
    rozbalit záhlaví
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TRASK3: prodlouzi ti ho bez obcanky. pokud si ho budes chtit udelat bez toho aby si mel starej tak ne. vsechno je to hezky popsany tady: [ CZUPA @ free community ☮ & traveller places ►▲◄ ]
    TRASK3
    TRASK3 --- ---
    MIK23: a vydali by ti ho i bez obcanky? ja myslim ze ne.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TRASK3: pas nema s trvalym pobytem nic spolecneho, ani tam trvale bydliste neni uvedeno
    TRASK3
    TRASK3 --- ---
    me teda furt neni jasny ,kdyz odevzdas tu obcanku a tim ukoncis trvaly pobyt, jak tedy nadale muzes mit platnej pas?? viz Mezkalito..
    FEEX
    FEEX --- ---
    GIRK: u cesky, ted se nepojistuju pac mam cestovni pojisteni k bankovni karte, a mas pravdu , kdyz se kvuli necemu musis prihlasit driv jak za 6 mesicu, musis to doplatit, ale nikdy se mi to nestalo..
    GIRK
    GIRK --- ---
    FEEX: pokud je mi znamo, tak to ma jeden hacek... kdyz se odhlasis v CR, tak se nesmis znovu prihlasit driv jak za 6 mesicu...
    KCE
    KCE --- ---
    FEEX: jj, to je mne znamy reseni.. i ta cena je tak nak akuratni...
    ...ale..
    CYBER_GEORGE: pokud to je teda takhle jednoduchy, coz kdyz nad tim premejslim tak asi bude...(je fakt ze kdyz sem makal ve francii, platil sem zdravotni tam, a nikdo neresil jesli platim v cr)
    ..ale nejak si nejsem jistej jak je to pak s pojistovnou..? to jim tam oznamis, ze uz nemas trv.bydl. a nebo to proste neresis a pak budes nejak zpetne dokazovat?

    jinak fakt dik za tuhle debatu, tres pratique ;)
    GIRK
    GIRK --- ---
    FEEX: jen 4500 na rok? u koho to bylo?
    FEEX
    FEEX --- ---
    ja sem si vzdy odhlasil pojisteni v cr, s tim, ze jsem mimo, udelal si za 4500 cestovni na celej rok,( pro pripad urazu/nalehavy nemoci. kdyz sem potreboval neco narocnejsiho, tak sem se v cz na mesic prihlasil..
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    KCE: pokud nepracuje pro zamestnavatele, ktery tu ma sidlo/trvaly pobyt (coz hadam ze asi ne, je-li nekde v zahranici) tak nevidim jediny duvod, proc by mu melo bezet nejake penale. Trvaly pobyt ukoncil, cili zdravotni pojisteni zaniklo. Autor onoho clanku tu pravdepodobne pracuje a tak evidovany byt musi.
    KCE
    KCE --- ---
    me jde predevsim o to pojisteni zdravotni, a z clanku nejsem moc moudrej:/
    Se zdravotním pojištěním je to dost komplikované, ale ze zákona jste jej účastni téměř vždy. Pokud jste zaměstnáni u českého zaměstnavatele, jste pojištěni, bez ohledu na to, zda máte trvalý pobyt nebo ne. Moje zdravotní pojišťovna (VZP) řeší zapeklitý problém, zda mne má evidovat pod kódem 1C nebo 1E nebo jakým, ale to je naštěstí její problém a ne můj.
    Nejsem si zcela jist, jak je to u OSVČ a nebo osob bez zdanitelných příjmů v případě, že nemají trvalý pobyt. Do této situace jsem se nedostal, takže nechci kázat bludy.


    takze prosim MEZKALITO, jestli by se nepodelil o vice zkusenosti.. ("dalsi veci sem neresil" - takze ti vlastne bezi penale za neplaceni u pojistovny??) ..predem dik;)

    jinak clanek slusnej, za ten taky dik;)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Ja sem hlasenej na obecnim urade v Janove, ale nikdy jsem si nezasel zaridit zmnenu bydliste. Ted jsem si v anglii vymnenil ridicak kterej je UK a ne EU a tim sem se jako stal UK citizen. No a k tomu vsemu pouzivam ceskej pas kterej mne zatim dostal vsude. Nevim jak to bude s amerikou. Ale zatim jsem spokojenej, a to nemluve ze na UK ridicaku mam jmeno naopak diky dokonalosti meho jmena. Takze nejspis jim v tom delam peknej bordel. Srat nato :D V anglii je zakon ze se muzes stat " man of the comon land", tz nikim :D
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    ACIDIKTATEK: jeste bych doplnil, ze pokud tu trvale bydliste nemas, ale soucasne pracujes pro zamestnavatele ktery tu sidlo/trvaly pobyt ma, tak samozrejme zdravotni pojisteni platis...

    Ale obecne zanika zdravotni pojisteni smrti pojistence ci ukoncenim trvaleho pobytu.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    ACIDIKTATEK: viz muj prispevek nize.
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    MEZKALITO: No dobře, ale to jestli máš nebo nemáš trvalej pobyt nemá nic společnýho s tim, jestli jseš povinej platit zdravotní nebo ne, né?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    JEBTISKA: staci si precist ten clanek co nahodil CZUPA
    JEBTISKA
    JEBTISKA --- ---
    MEZKALITO: no a co pak někde na hranicích a pod, prostě když se má někde v zahraničí něčim prokázat?
    MEZKALITO
    MEZKALITO --- ---
    ja sem zasel jen na urad....rekl sem, ze chci ukoncit trvalej pobyt...zenska na prepazce se me zeptala "proc, to uz se vam u nas nelibi?"..rek sem ji ze budu dlouhodobe cestovat....odevzdal jsem obcanku..podepsal papir...a hotovo...
    dalsi veci sem neresil...
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    Úředně bezdomovcem: Trvalé bydliště, proč ho mít a proč ne | RIDER.cz WebLog
    http://www.weblog.rider.cz/articles/263-uredne-bezdomovcem-trvale-bydliste-proc-ho-mit-a-proc-ne
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    KCE: me se to take moc nezda. Urcite ale nejde o "ja uz nejsem obcan". Obcanstvi muzes sice pozbyt i na zaklade prohlaseni, ovsem za predpokladu, ze se zdrzujes v cizine a soucasne jsi statnim obcanem ciziho statu (coz je take zapotrebi dolozit).

    Co se tyce pojisteni, tak to s tim nesouvisi, protoze je povinne bez ohledu na statni obcanstvi a zanika ukoncenim trvaleho pobytu. Nemit trvaly pobyt vubec nikde... uf, to uz jde vazne nad ramec mych znalosti jak to pak s clovekem je, nejak si to nedokazu v praxi predstavit. :)
    KCE
    KCE --- ---
    MEZKALITO: pockej, to zajdes na urad, reknes - jedu pryc, tady mate obcanku, pak zajdes do pojistovny, reknes - ja uz nejsem obcan, a oni ti zrusi pojisteni? to se mi nejak nezda..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam