TEKKIT: Chapu tvuj pohled na vec, nikdy jsi asi podobnou vec nezazil, nebo neprozil, ja vyrost v komunite a alternativnicestou, presne jak rikas mi rodice mne hnali jejich snem a nerespektovali tu pravdu ze ja treba v budoucnu budu chtit delat neco jineho. Mi rodive zemne chteli mit umnelce, toho nejlepsi, nahnali si do hlavy ze jsem talet po nich jelikoz jsou oba umnelci. Ale ja jim nato sral a utikal jsem pred tim, kdyz mne bylo sest let tak jsem musel opustit krasnej zivot bez problemu na cestach po evrope, z jednoho divadelniho festivalu na druhej, poznal jsem miliony lidi, od posraneho Klauze az po Milose Formana. A ucil jsem se jak vyrabet veci ze dreva, zeleza, jak malovat, natirat, sekat travu, starat se o zvirata a o prirodu a nemit sny velkejch aut a baraku z bazenem, ale naopak maringotka byl muj sen od malicka a ten fakt ze se o sebe umim postarat bez vnejsiho systemu. Ale skola me uplne zkomplikovala vse co jsem se dote doby naucil, rodicum hrozilo vezeni pokud by mne vzdelavali doma, a to moje babicka a deda byli vysokoskolsti ucitele. A zadna alternativa v te dobe nebyla, takze jsem musel na normalni zakladku mezi "normalni" deti, kteri vetsina znich v te dobe neopustili republiku, nebo nevideli more. Asi si nedokazes predstavit jak to pro mne bylo narocny a bolestivi tam kazdej den chodit, za devet let zakladky jsem vystridal ctyri, jen kvuli tomu ze mne sikanovali, nadavali do bohema, hippika, cikana a podobne, a to jen proto ze jim to rodice navykladali (nebavte se snim on je bohem, hippik), ja sam ani nevedel co to znamena.
Takze jsem dopad tak ze jsem si zacal vymejslet a trebas po prazdninach kdyz se mne ucitel zeptal co jsem delal o prazdninach tak ja bych mu nakecal vse mozne aby mne nezavidel to ze jsem celi prazdni procestaval na motoru v LT po festivalech evropy s circusem, protoze by tomu stejne asi neveril. Dneska se lecim s patologickeho lhare, a to jen proto ze mne normalni sytem nevzal mezi sebe. Rodicum to za zli mit nemuzu, jsou to moji rodice a ja je mam rad a respektuju je pro vse co pro mne udelai.
A to ze nemam stredni skolu mne vubec nesere, a radsi bych ani tu zakladku nemnel, stejne ti tam rvou do hlavy jen lzi a ucej te okradat.
Mne je ted 26 a sam jsem si dokazal sehnat bit, platim najem, dane, mam asi sest karticek ktery mne dovolujou delat ruzny veci, od staveni cirkusovejch stanu, rizeni vselijaky kolovy masinerie, jsem proffesionalni ucitel lyzovani a snowboardingu, umim Kitovat na mori, ridit plachetnici, svaret, postavyt zed, vymnenit motor v nakladaku, vym jak zapojit solarni panely, nebo si vyrobyt alternativni elektrinu, umim si vyrobit bionaftu, umim ulovit zvyre stahnout kuzi a uvarit si ho aniz bych se otravil, dokazu prezit 3 mnesice v prirode bez civilizace mobilniho telefonua internetu, umim mluvit trema zakladnima recma sveta. Nevim asi bych moch pokracovat jelikoz se kazdej den ucim, bohuzel mam i minusi jako treba nevazim si materialnich veci a penez, coz uz mne parkrat dostalo specialne v komunitach radoby alternatycnich lidi.
Skolu nesnasim, ridim se instinktem, ucim se zivotem a diky tomu mam uz druhym mnesicem plat 2500 liber mnesicne a to ve financni krizi, snazim se nasetrit penize a vratit se do cech a natrit vsem tem trapakum co maj dluhy u banky na dalsich tricet let, a brecej ze jim pada jejich milionovej barak na hlavu, protoze jediny co vedi je co se naucili ve skole.
Nikomu nic tlacit do hlavy nechci, ale je to tak jak to cejtim a vidim, je jasny ze mne sere ze musim kazdej den do prace, a ridit auto, tankovat na shelce a nakupovat v tesku, uz mne ta hippi UTOPIE unudila, a malem jsem se zblaznil, ted se snazim probrat z toho tripu a dokazat si sam co jsem.
A kazdodeni universita zivota mne tam dostane, mam plany a sny a zanima jsi jdu, a nepotrebuju ktomu papir, creditni kartu, mobila, 50" plasmovou televizi splachovaci zachod. ....... Ja se chci sam o sebe postarat a mit pisny rodice na sveho syna ze dela spravnou vec.....
Sorry za uvolneni, dlouho jsem se takhle nevilevil...... Predchozi sprava byla jen reakce a rada ze skusenosti. Je to vec kazdeho jak si dite vychova, priznavam mi rodice udelali nejaky chyby ale ja jim zato dekuju, protoze asi bych nebyl kde ted jsem.
SR SR SR a prosim nezavidte mi, neni co, dost jsem se posledni tri roky dusevne trapil, premejslel jsem o sebevrazde, a podobnejch picovinach. Jdete si za svim srdcem a vzdycky se vam cesta nejak otevre a nekam vas ty zivotni cesty dostanou, zivot je moc kratkej na to si ho neuzit.......