TSOH: Hele nemám, za celou zimu na Kanárech jsem neudělal jedinou fotku, chtěl jsem se na všechno podívat hezky vlastníma očima místo hledáčku a místo ukládání vzpomínek na kartu ukládat rovnou do srdce :o)
Jinak další podobná místa se nachízejí i na Tenerife, pláž La Caleta na jihozápadě, případně pouštní oblast kolem letiště na jihu okolo El Medano, obydlené jeskyně a podobně. Všude vpodstatě několik víceméně stabilně žijících lidí a protáčí se tam travelleři. Pokud vím tak na La Palmě vzniká nějaká permakulturní komunita, přesunovalo se tam dost lidí co jsem na Gomeře potkal, jak píšu, prozkoumám příští zimu :o)
Cestou z kanár jsem se stavil na pár dní i na jihu Španělska v Beneficiu zmiňovaném v záhlaví. Na podzim cestou na Palmu to určitě zase vezmu přes. Je tam i dost Čechů a Slováků, ale obecně bych řekl že to tam upadá, alespoň jsou takové snahy ze strany španělské vlády. Na Kanárech se to takhle neřeší a člověk kolikrát dostane i nějakou podporu od turistů nebo místních, např. jako v krámě pár kilo přezrálého ovoce, co už nikdo nekoupí, ale je jim líto ho vyhodit :o)