• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Po pravdě tuhle cestu jsme tam byli 2x, tušim že konec prosince a teď v březnu a řekl bych, že to zrovna bylo spíše čistší. Podle mě se to fakt mění strašně rychle podle aktuálního osazenstva. Nejhorší stav jsem zažil asi 2 roky nazpátek. Dolní jezírko se vlastně kvůli odpadkům nedalo vůbec používat. Protože to co bylo za tím plotem, kudy teče ta voda to byla fakt síla. Ten stánek vedle tomu vůbec nepomohl. Ten snad naštěstí zmizel hned po tý vraždě na podzim. Ale možná je to taky tim že po půldruhým měsíci v Maroku i celý Španělsko přišlo nádherně čistý :-D

Letos toho tam přibilo víc a dost se to zhoršilo, ale ty odpadky byly za nás lepší. Naprostej souhlas tím, že by se měl kolem těch jezírek udělat třeba nějaký val v 10-20m okruhu aby tam nemohlo nic přijet a nic se postavit. Otázkou je jak dlouho by to ta ty lidi respektovali. Ten val by hlavně ze severu z kopců měl taky odvádět vodu a odpadky pryč. Protože když tam zaprší, tak je to kromě toho že neodjedeš fakt šílenej humáč...

Co vidím ale jinak je fakt že největší bordel tam dělaj právě ty teknaři. Hlavně hodně frantíků, když vidíš co ta po nich zbude a v čem tam žijou, to je fakt ekl. Jako viděl jsem na vlastní oči pár fakt drsnejch slumů, ale tohle je jinej level. Navíc když ta tyhle individua přijdou a po měsíci kdy neviděli vodu skočí do bazénku, tak se rovnou dekuju.
    Naštěstí mezi těma teknařema je i dost těch kteří vědí co je hygiena a dokonce se to místo snaží udržet čisté...

No a největší humáč co jsem zažil, když tam přišla jedna velmi korpulentní muslimka. Vběhla tam víc než než oblečená. vylila si na sebe asi půl velké flašky jaru a začala se tam mejt a prát dohromady... Pak jsem se šel projít dolů podle těch jezírek a tam seděli lidi a jen koukali co že se to děje a proč je kolem nich několik metrů vysoká pěna... Jak tohle může vzejít z národa jež nám do Evropy přinesl základní hygienické návyky.

No a k tomu vlastnictví proč jsem se na to ptal. Měl jsem za to že ten pozemek vlastní už spoustu let banka. Chtěli tam udělat nějaký hotel či co, ale lidi se proti tomu vzbouřili a teď se tam nesmí stavět. Tedy pro investory to je dost nezajímavý pozemek, pokud by někdo netoužil udělat tam bioolivové pole 100%ně hnojené pouze lidským hnojivem...
    KCE
    KCE --- ---
    LOJZAK: ja si myslim... navic konec brezna/zacatek dubna byl vzdycky cas dragonofobie, popravde po par poslednich dragonech to docela i chapu, na mejdany jezdim celej zivot ale tam to bylo vzdycky moc, jak lidi tak predevsim bordel(odpadky)..

navic posledni cca rok tam bydlelo uz moc radoby hipiku, bez respektu k mistu a mistnim lidem co se tam jezdi koupat desitky let. protoze postavit si 'teepee' z bordelu a potrhanejch igelitu primo 1m vedle jezirka, vsude roztahana basura, psi hovna... vrcholem byl typek co vylez a zacal umejvat nadobi primo v jezirku kde se zrovna koupalo asi 5 lidi. to uz sem ho fakt malem zbusil, a to sem jinak celkem v klidu
    to samy druha (prevazne nemecka) grupa u druhyho jezirka, karavan a stany nacpany ve krovi hned vedle, fakt sen kazdyho kdo se prijel vykoupat, zalehnout do lazne 2m od bandicky hipiku co na tebe neustale cumi a cekaj az te stahnou o cigarko nebo praska z brka.
    to ze snad kazdej den nekdo od nich obchazel auta poprosit drobny, kus chleba, vajicka, cokoliv...to uz byl pomalu kolorit

takze za me naka mensi pauza tomu misto jen pomuze, kez by tam zatim nekdo vysbiral odpadky (vcetne tech chysi obalenych cary plastiku)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    bude to jako na Prasecaku , dokud se tam nezacne stavet asfaltka a hlidany parkoviste se zavorou , budou se ty prekopy objizdet a zasypavat :)
    KYARA
    KYARA --- ---
    CUKI: doslova: i když si myslíte, ze pozemek je státní, pozemek je součástí soukromého pozemku, jehož vlastnictví již letos podalo hlášení ve kterém upozorňuje na kempeni na pozemku.

takže, jak tomu mas rozumět nevím...úplnej bullshit..
    ani z toho nevyplývá, ze pozemek by státní nebyl, ani ze by někdo něco hlásil ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Jak mám rozumět tomuhle: Porque, aunque se piensa que estos terrenos son públicos, forman parte de una finca privada cuya propiedad este año ha presentado una denuncia alertando de las acampadas"

Znamená to, že už to někdo od banky koupil? Nebo to podala sama banka?
    Mé znalosti španělštiny nejsou nic moc, tak doufám, že to čtu správně...
    A doufám že Corona virus nebyl jenom záminka jak to vyklidit definitivně, ale že se vše vrátí do starých (lépe těch nejstarších) kolejí...
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: To je hustý, před ani ne 14dni jsme odtama odjeli...
    KCE
    KCE --- ---
    Santa Fe pone coto a la Fiesta del Dragón | El Independiente de Granada
    https://www.elindependientedegranada.es/ciudadania/santa-fe-pone-coto-fiesta-dragon

Los terrenos en los que acampan cada año cientos de personas se han acordonado, además de contar con personal de seguridad en labores de vigilancia, para tratar de evitar la celebración de este multitudinario evento.

METAK
    METAK --- ---
    KCE: Jojo
    KCE
    KCE --- ---
    METAK: jako ten novej 'prasecak'?
    METAK
    METAK --- ---
    KCE: Jojo taky sem slysel a prej vyklidili i Tarifu
    KCE
    KCE --- ---
    jenom tak mimochodem, mam to z druhy ruky, ale minulej tejden kompletne vyklidili termaly u santa fe, kdo neodjel dobrovolne tak nepojizdny auta odtahly, chatrce a pizza-bar strhli, vsude vybagrovali diry a prikopy. more info soon...
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Tohle u nás přece platí už dávno a to tu bílý mor zrovna nepropuká. V některých místech se vůbec nedivím, že proti tomu brojí. Ač sám takto cestuji a jsem pro svobodu v bydlení, tak to na mnoha místech chápu. Co jsem teď viděl třeba v Maroku a Západní Sahaře a to moje hlava nepobere. Dokonce to došlo tak daleko, že na jinak obrovském parkovišti u Marjanu v Gulmimu policajti vyházeli asi 200 karavanů, které tam stály často i několik měsíců!!! Kdo proboha chce trávit takovou dobu na parkovišti u obchoďáku? A WS? tak je to často ještě mnohem divočejší v nejmenovaném oblíbeném místě je mimo sezónu přes 3000!! karavanů, co na místě kde jinak nic není ty lidi viděj?
    Horší je, že sám neznám řešení jak se některým nájezdům bránit a zároveň zachovat co největší svobodu :-( Znám místa kde kempí spousta bydlíků často celou zimu a když odjedou, tak to místo vypadá stejně jako před tím. No a pak znám ty, kde mě to po tom neláká na takovém místě ani na chvíli zastavit.
    Problém vidím taky tam kde prostě už není žádný prostor. Například jižní pobřeží Španělska je celé zdemolováno a zničeno příšernou hotelovou zástavbou. A těch pár flíčků, které jsou tomu alespoň malinko ušetřeny, prostě pro ty ostatní už nestačí... A bude hůř. Rok od roku je to horší. Ale místo toho aby prostě srovnali se zemí nějaké ty hotely (které generují zisk), tak raději omezí ty ostatní...
    Já už letos třeba nestrávil na pobřeží ve Špáňu jedinou noc za celou zimu. Prostě už mě to neláká. Naštěstí čím víc je plné pobřeží, tím víc je prázdné vnitrozemí a to je mnohem (pro mě) zajímavější...

MARTIKK: Pokud je to na zahradě u rodinného domu, tak se tě to omezení netýká.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    My se ségrou spali v karavanu na zahradě dost rádi...
    Když si to tak vezmu, co bude obec dělat když tam budou mít nějakej festival, cirkus atp? Budou rozhazovat výjimky?
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    KCE: kazdopadne vychcat s tim pekne po cesku ala umelecky projekt.. instalace atd. definuj me bydlení! ;)
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    KCE: tvle tak to uz je zmrdovina na entou!!
    KCE
    KCE --- ---
    tak na obecnim pozemku uz to zakony resili predtim, tohle je bohuzel na soukromym pozemku, kterej podle uzemniho planu neni vedeny jako pozemek k bydleni
    Il permet au maire de prononcer une astreinte, au plus égale à 500 euros par jour, à l’encontre de toute personne installée pour vivre ou survivre sur un terrain privé, dans un abri ou un habitat non reconnu par les règles d’urbanisme municipales, tel qu’une yourte, tente, maison de paille, cabane, caravane, véhicule habité, mobil-home...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    ROBOOTEK: Co jsem pochopil pomoci prekladu stranky by google, tak na obecnim pozemku...pokud jsem to blbe pochopil a pletu se, tak me opravte..
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    KCE: zabo neumim tak se jeste zeptam.. se vztahuje na obecni pozemky jakoze teda parkinhk nadivoko a nebo i na to ze nemuzes bylet na svim?!! pozemku??
    KCE
    KCE --- ---
    ZUBR: uz to plati (à partir du 18 novembre)
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    KCE: to je návrh zakona nebo uz hotová věc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam