• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    na google mapach je dva tydny stara recenze . Tipek musel vecer odparkovat . Vyhozen majitelem...
    Takze se tam projet da. Taky tam jeden cas byly prekopany cesty
    VELADA
    VELADA --- ---
    A někdo info o Santa Fe?

Jsem teď u rodičů ve sklepě našla sklenici s nápisem "olivy s česnekem Santa Fe 2018" :-))) Asi se to báli otevřít..
    JOINATAN
    JOINATAN --- ---
    FOSSIL666: zakon vetovali, kvuli tomu ze je diskriminacni. Uz se tu normalne parkuje ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Jo, super místo (alespoň dvě desetiletí zpátky). Článek je pravděpodobně nějaký špatný překlad od někoho, kdo tam nebyl. Autem se tam totiž nedalo úplně zajet, ne že by to bylo zakázané. Shora cesta končí na parkovišti a tam bylo několik obytňáků a hlavně vykuchaných vraků u cesty a ze severu z údolí vede jen pěší cesta.
    Bydlel a pravděpodobně ještě bydlí Československý pár. Původně to byla taková rainbow komunita, jak to tam vypadá dnes netuším.

Okolí je ale úchvatné a jsou tam super vodopády. Širší okolí je ale dost poznamenané těžbou z minulého století.
    Pro milovníky opuštěného industriálu je to skoro povinnost.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Na severu Španělska funguje přes 30 let ekologická hippie vesnice - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ky.web.nexttoart&dop_req_id=TTiRUFbs1Fw-202103130551&source=article-detail
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: No to Norsko taky na hodně místech není kdovíjaký. Hlavně na jihu. Řešej to zákazem parkování a pod. Je to ale hlavně kvůli kšeftu. Na severu je to ale jiný. Jak se dostaneš cca za polární kruh, je to úplně jiná země.

FOSSIL666: Aby to nedopadlo jako v Chorvatsku. Vše pro turistický ruch, který je živý. Portugalci jsou na tom podobně. Ve Špáňu, zatím jen pomalu ale jistě ubývaj cesty vlivem zákazů, ale taky se bojím co se stane na globální úrovni.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PPNEKK: Hele treba se to uklidni...doufam.. a zalezi taky jak kde.. zapadni algarve je nejvic vytizeny, pac je posety instagramovejma hippies... v podstate je problem hlavne freecamp v narodnim parku Costa Vicentina...cili na pobrezi (nas se tyka nejvic kvuli surfingu), vnitrozemi je klidnejsi...i kdyz ofiko je freecamp zakazanej uplne vsude...
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    FOSSIL666: to jsem z toho docela smutnej :/ na prespristi rok planujem trip Norsko, Španělsko, Portugalsko a jak to tak posledni dobu ctu, tak snad vynechame Portugalsko a zůstaneme dele v Norsku. V Norsku je to zatim stale hodne friendly co se tyce freekempingu. To Portugalsko me ale hodne mrzi :/
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    _A5_: Jo, je to tam v pr...kamos francouz mi psal ted nedavno, ze hlavne zapadni Algarve nesmysl..bud vsude prudej GNR nebo se mu i stalo, ze na nej vecer najelo 20 lokalu a musel okamzite vypadnout z plaze..a to ma jen malou toyotu dodavku...ve vnitrozemi prej lepsi, ale i tak se snazil prijet na spot vzdy az za tmy a rano pred svitanim vypadnout..co jsem procital ruzny diskuze pod clankama na Portugal news in english, tak jsou localos proste nasrany, pac lidi v obytnacich je tam nesmyslne moc, nechavaj po sobe bordel a dost lidem i vadilo, ze z nich nejsou zadny prachy... takze je chtej nahnat do kempu... myslim, ze covid frustrace to cely jen a jen umocnuje...na druhou stranu uz vloni jsem byl nasranej, kdyz dlouholetej surf secret spot byl plnej vocasu, ktery delali jak bordel na plazi, tak i ve vode a nejvic me dostalo, ze na hodne spatne dostupnou plaz jezdili i lidi s autama z pujcovny..to uz jsem vubec nechapal, jak na to prisli..pak jsem videl lokalniho tistenyho pruvodce a ta plaz tam byla normal uvedena.. takze podle me problem je celej zamotanej, pac si za to i lokalove muzou trochu sami...a btw.i po nich dost casto zustal na plazi bordel kdyz odjeli...sere me to, portugalsko je / byla moje srdcovka...
    CUKI
    CUKI --- ---
    _A5_: Tam už se k tomu schylovalo dlouho, ale že to udělají takto celostátně to mě nenapadlo. Doufám že se tato nemoc nebude šířit jako covid.
    _A5_
    _A5_ --- ---
    spatne zpravy z Portugalska
    The end of free Vanlife in Portugal?
    https://samsimillia.blogspot.com/2020/12/the-end-of-free-vanlife-in-portugal.html?m=1
    KCE
    KCE --- ---
    KCE: kompletni zneni zde
    vysvetlujici text zde
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    KCE: I helped organize the dragon from 2005 till 2008. and before that, I was a visitor. and I know that after Cigarrones,(i was never in Santa fe btw)there were a few people there from the dragon. but the main crew stopped and put their energy in the Freekuency Festival.
    KCE
    KCE --- ---
    FREEK303: 2010 & 2011 was still the same people organization. i remember the tent with photos from dragons in cigarrones.. originaly called free festival, was the people who keep calling it dragon. since 2012 it really have nothing to see with the original dragon festival nor the ideas
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    KCE: just have to say that the santa fe party never ever had any thing to do with the dragon! they just used the name.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Po pravdě tuhle cestu jsme tam byli 2x, tušim že konec prosince a teď v březnu a řekl bych, že to zrovna bylo spíše čistší. Podle mě se to fakt mění strašně rychle podle aktuálního osazenstva. Nejhorší stav jsem zažil asi 2 roky nazpátek. Dolní jezírko se vlastně kvůli odpadkům nedalo vůbec používat. Protože to co bylo za tím plotem, kudy teče ta voda to byla fakt síla. Ten stánek vedle tomu vůbec nepomohl. Ten snad naštěstí zmizel hned po tý vraždě na podzim. Ale možná je to taky tim že po půldruhým měsíci v Maroku i celý Španělsko přišlo nádherně čistý :-D

Letos toho tam přibilo víc a dost se to zhoršilo, ale ty odpadky byly za nás lepší. Naprostej souhlas tím, že by se měl kolem těch jezírek udělat třeba nějaký val v 10-20m okruhu aby tam nemohlo nic přijet a nic se postavit. Otázkou je jak dlouho by to ta ty lidi respektovali. Ten val by hlavně ze severu z kopců měl taky odvádět vodu a odpadky pryč. Protože když tam zaprší, tak je to kromě toho že neodjedeš fakt šílenej humáč...

Co vidím ale jinak je fakt že největší bordel tam dělaj právě ty teknaři. Hlavně hodně frantíků, když vidíš co ta po nich zbude a v čem tam žijou, to je fakt ekl. Jako viděl jsem na vlastní oči pár fakt drsnejch slumů, ale tohle je jinej level. Navíc když ta tyhle individua přijdou a po měsíci kdy neviděli vodu skočí do bazénku, tak se rovnou dekuju.
    Naštěstí mezi těma teknařema je i dost těch kteří vědí co je hygiena a dokonce se to místo snaží udržet čisté...

No a největší humáč co jsem zažil, když tam přišla jedna velmi korpulentní muslimka. Vběhla tam víc než než oblečená. vylila si na sebe asi půl velké flašky jaru a začala se tam mejt a prát dohromady... Pak jsem se šel projít dolů podle těch jezírek a tam seděli lidi a jen koukali co že se to děje a proč je kolem nich několik metrů vysoká pěna... Jak tohle může vzejít z národa jež nám do Evropy přinesl základní hygienické návyky.

No a k tomu vlastnictví proč jsem se na to ptal. Měl jsem za to že ten pozemek vlastní už spoustu let banka. Chtěli tam udělat nějaký hotel či co, ale lidi se proti tomu vzbouřili a teď se tam nesmí stavět. Tedy pro investory to je dost nezajímavý pozemek, pokud by někdo netoužil udělat tam bioolivové pole 100%ně hnojené pouze lidským hnojivem...
    KCE
    KCE --- ---
    LOJZAK: ja si myslim... navic konec brezna/zacatek dubna byl vzdycky cas dragonofobie, popravde po par poslednich dragonech to docela i chapu, na mejdany jezdim celej zivot ale tam to bylo vzdycky moc, jak lidi tak predevsim bordel(odpadky)..

navic posledni cca rok tam bydlelo uz moc radoby hipiku, bez respektu k mistu a mistnim lidem co se tam jezdi koupat desitky let. protoze postavit si 'teepee' z bordelu a potrhanejch igelitu primo 1m vedle jezirka, vsude roztahana basura, psi hovna... vrcholem byl typek co vylez a zacal umejvat nadobi primo v jezirku kde se zrovna koupalo asi 5 lidi. to uz sem ho fakt malem zbusil, a to sem jinak celkem v klidu
    to samy druha (prevazne nemecka) grupa u druhyho jezirka, karavan a stany nacpany ve krovi hned vedle, fakt sen kazdyho kdo se prijel vykoupat, zalehnout do lazne 2m od bandicky hipiku co na tebe neustale cumi a cekaj az te stahnou o cigarko nebo praska z brka.
    to ze snad kazdej den nekdo od nich obchazel auta poprosit drobny, kus chleba, vajicka, cokoliv...to uz byl pomalu kolorit

takze za me naka mensi pauza tomu misto jen pomuze, kez by tam zatim nekdo vysbiral odpadky (vcetne tech chysi obalenych cary plastiku)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    bude to jako na Prasecaku , dokud se tam nezacne stavet asfaltka a hlidany parkoviste se zavorou , budou se ty prekopy objizdet a zasypavat :)
    KYARA
    KYARA --- ---
    CUKI: doslova: i když si myslíte, ze pozemek je státní, pozemek je součástí soukromého pozemku, jehož vlastnictví již letos podalo hlášení ve kterém upozorňuje na kempeni na pozemku.

takže, jak tomu mas rozumět nevím...úplnej bullshit..
    ani z toho nevyplývá, ze pozemek by státní nebyl, ani ze by někdo něco hlásil ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Jak mám rozumět tomuhle: Porque, aunque se piensa que estos terrenos son públicos, forman parte de una finca privada cuya propiedad este año ha presentado una denuncia alertando de las acampadas"

Znamená to, že už to někdo od banky koupil? Nebo to podala sama banka?
    Mé znalosti španělštiny nejsou nic moc, tak doufám, že to čtu správně...
    A doufám že Corona virus nebyl jenom záminka jak to vyklidit definitivně, ale že se vše vrátí do starých (lépe těch nejstarších) kolejí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam