DRAGON: někdy laguje, jak říkáš (3-5s otevření foťáku ze spícího phone). Velmi výjimečně se mi to stalo při otevření běžné aplikace zaživa, ale rozhodně to není pravidlem. Vždy jsem to přikládal spíš zaplněné paměti, protože další spuštění už je rychlé.
Když zkouším Z1c a Z3 vedle sebe, tak jsou stejně rychlé (rozdíl není pozorovatelný), krom toho foťáku. Ten z nějakého důvodu startuje pomaleji, pokud není v paměti: před foťákem v takovém případě na Z5c problikne homepage. Přišlo mi, že tou sovisí s fingerprint security, páč u Z5c mám lock na fingerprint a v Z1c už ne, ale nikdy jsem nehledal po internetech, páč mě to ňák nesralo.
Jediný rozdlí, co jsem zpozoroval je, že i při běžném používání se více zahřívá, ale nic extrémního.
Ale nejedu na tom výpočetně náročný akce jako hry a ani video moc ne. Prostě takové to domácí mobilování: inbox, fotky, mapy, internet.
Osobně nejvíc využívám výdrž ve Stamině, protože většinu dne telefon nepoužívám a jednou za čas ho chytim a něco tak 10-20 minut dělám.