• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    E42: a snad u každý banky ta karta jde zablokovat i po telefonu...
    E42
    E42 --- ---
    KEVIN00: O čem to mluvíš? K Android Pay ti pořád zůstává normální karta.
    ANS
    ANS --- ---
    jo ten whatsapp webovej by se obcas hodil :/ ale docela na tom delaj mi pride, tak to casem treba pujde
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORBEN: Takove vyfikundace ja nepouzivam, pro me to uplne staci.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    MAKROUSEK: koukám, že to asi ani nepodporuje whatsapp web, ani SMS pro dvě SIM... Dejte kdyžtak někdo echo až tyhle věci půjdou, pak by to asi stálo za to
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ANS: DISA je nejlepsi. Vrely dik!
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KORKMAZ: reklamace...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Prosím o radu. Mladá má novej mobil HTC desire 510 z práce. Je to teda celkem ošklivej krám a furt prudil se systémovou aktualizací, tak to včera pustila. Mobil ale celou noc svítil a systém vůbec nenaběhl. Dle basic návodu z netu jsme udělali factory reset, ale furt systém nechce naběhnout...je tam jen náká bílá obrazovka s nápisem HTC a android. Co s tim?
    SPM
    SPM --- ---
    KEVIN00: A když ti ukradnou mobil, na kterém máš nalepenou tu údajně skvělou samolepku, tak seš na tom stejně ještě s tím rozdílem, že narozdíl od mobilu co musíš odemknout, tak tímhle může zloděj hned platit...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BADHORSE: v ČR to uměj některé banky, takže se dá :)
    MINER
    MINER --- ---
    KEVIN00: Většině lidí telefon nekradou/nerozbíjí každý den, ale většina lidí každodenně platí. Já jsem jenom říkal, že se mi líbí, jak to zlepší ty každodenní platby. Nikdo nezakazuje používat i normální kartu, internetové platby nebo keš tam, kde je to výhodnější.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MINER: A když mi ukradnou či se mi rozbije mobil a budu muset zrovna vybrat/zaplatit v tento nejméně vhodný okamžik, tak mi nezbývá než jít na přepážku do banky a dívat se na tu usměvavou paní co mě hned strhne poplatek za to, že jsem si ji tam dovolil rušit?
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: mně přijde zajímavé, že využíváš telefon, který máš víc po ruce, páč na něj koukáš mnohokrát denně, na rozdíl od karty, kterou musíš lovit z peněženky. Krom toho ti dá app pěkný přehled o platbách. A když ti ukradnou mobil, tak si to zablokuješ sám přes internet a rozjedeš na novém, jakoby se nechumelilo. Navíc můžeš mít užití chráněno lockem nebo otiskem prstu, což je další layer security.

    Takže já se těším, až to povolím v cz.
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Čili podle vkusu každého soudruha...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    DRAGON: samolepku? to jsem si lepil na postel na zakladce, kdyz jeste nefungoval AP, tak jsem proste pouzival bezkontaktni platebni kartu.

    Bozi pro me jako usera, je ta jednoduchost jsou k tomu totiz navazane i ruzne vernostni karty, odpada mi proste probelm s preplnenou penezenkou. Vsechno pekne v mobilu.

    Kdy to bude v CR nevim, ale jestli tam funguje Apple pay..tak snad to taky spusti brzo
    E42
    E42 --- ---
    BADHORSE: Takže UK. No těším se na Android Pay dost, proto jsem zbystřil, jestli není nějaká novinka ohledně zprovoznění v ČR.

    DRAGON: Samolepku jsem nosíval pod zadním krytem Note 2, kam se vešla, ale na Nexus 6 ji prostě nemám kam dát. Futrál nenosím a lepit ji na záda je hnusný a říká si to o její ztracení. Takže zase trapně vytahuju kartu :( Navíc Android Pay, pokud se nepletu, představuje další bezpečnostní vrstvu, protože před platbou musíš odemknout telefon.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    DRAGON: a melo by mi to vadit?

    proc bych si lepil na neco nalepku kdyz telefon umi NFC? V praci ted resime i pristup pres turnikety taky jen s mobilem, takze odpadnou stupidni ID karticky. Navic obchodnikovi nedevas k dispozici udaje karty ale cela transkace je autorizovana generovanim tokenu.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    E42: no ted nam v UK dali do provozu android pay, a je to super. KOnecne u sebe nemusim mit ani platebni kartu ale jen mobil. Funguje to vsude kde se da platit bezkontaktni kartou. Takze v mem pripade uplne vsude (Londyn).
    E42
    E42 --- ---
    BADHORSE: Nechtěl bys třeba napsat souvislou větu, ze které je něco rozumět?
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    android pay, absolutne bozi :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam