• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FEDAJKIN: jsou lidi, co se svym obvyklym stylem pouzivani FUP ani na LTE nevycerpaji. Tvuj konstrukt stoji na tom, ze s LTE zacne kazdy ve velkym cumet na videa, ale to proste vzdy neplati...
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    SPM: s Edge ti FUP vydrží déle, prostě to video by se ti tam načítalo hodinu, takže si ho ani pouštet nebudeš, protože je defacto nestažitelný, budeš to používat jen na messages a appky, fup ti vydrží déle, než kdybys měl LTE a 150MB video by se ti dokázalo stáhnout během pár sekund, to pak ty multimedia používaš daleko víc než na edge.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Sám na sobě pozoruji, že "když si to odpustím" u LTE řeším čím dál míň. Jediný případy, kdy ten FUP stejně přetáhnu, je tethering.
    SPM
    SPM --- ---
    FEDAJKIN: LTE se právě dost často vyskytuje mimo ty města. Zatímco ve městech 3G už bylo a stále tam je, tak LTE často potkávám v místech, kde právě 3G není/nebylo. A zatímco rozdíl 3G/LTE je zanedbatelný a nějak mě netrápil, tak rozdíl edge/LTE je dosti zásadní... Argument s FUPem je taky kravina. Ano, na edge si youtube video nepustím. Na LTE si ho pustit můžu, ale když si to odpustím, tak mi ten FUP vydrží stejně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    E42: Hlavne rozdil v odezve je dost vyraznej, coz treba u prohlizeni webu dela hodne. Kdyz nekde nemam LTE, ale jen 3G (to se moc cato nestava), tak to je dost poznat.
    ANS
    ANS --- ---
    za me jsou taky ty argumenty o fup zcestny. nejde o nejaky stahovani velkejch objemu dat, ale je to proste celkove rychlejsi, ping a vsechno. kdyz mam nekde edge tak uz to beru, ze jsem bez internetu. kupovat si v dnesni dobe novej telefon bez lte je imho nesmysl.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    FEDAJKIN: FEDAJKIN: Tohle je logika jak cervena karkulka...
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    SLANINKA: Když máš fup 150MB (divil by ses kolik lidí má), máš to s lte pryč s prvním videem z youtube. S 2G by ti to stažení trvalo samozřejmě déle (takže nemáš pravdu - s lte by se ti fup vyčerpal skutečně rychleji), ale myslel jsem to hlavně tak, že když jedeš na 2G, bude internet spíše než na multimedia (na který je 2g defacto nepoužitelný) používat na messengery, nakupovací appky atd., kde ti směšných 150MB vydrží v poho klidně celý měsíc.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    FEDAJKIN: LTE samozřejmě nevyčerpává FUP rychleji... Docela rozšířenej blud
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: viz navara bod 1 NAVARA, co se týče toho že bys neměla signál vůbec tak nepřichází v úvahu, 2G je všude a pokrytí lte s tím vůbec nejde srovnávat. Lte zkrátka budeš mít jen ve městech, mimo města pojedeš na 2G, což může být problém - pokud máš ovšem O2 a jejich legendární FUP, nemít české LTE se s jistou dávkou cynisu dá považovat i za výhodu :)
    E42
    E42 --- ---
    SMOKY: Holý 3G (na který jsem u VF narážel hodně zřídka) možná není nic moc, ale rozdíl mezi HSPA a LTE je už pro většinu použití myslím celkem zanedbatelnej. Hlavní význam LTE je fakt v tom rurálu jako upgrade z EDGE.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Hlavne LTE v 3G je taky peknej rozdil. 3G jako nouzovka dobry, porad jinde nez E, ale bejt odkazanej na to bych nechtel.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: já jsem ještě minulý týden jel bez lte. data moc nepoužívám. signál jsem měl všude, ale bylo to pomalé-na všechno se musí trochu čekat
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: a jsou místa kde 3g vypli a je tam 2g nebo LTE. Třeba na velkém kusu Křivoklátska
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KUNKAJICI_ZABA:
    1. nebudeš "in" - pro lidi s apple je už tohle fatální
    2. jsou místa, kde není ani 3G a tam se zavádí primárně LTE; tj. budeš na 2G nebo třeba vůbec
    KUNKAJICI_ZABA
    KUNKAJICI_ZABA --- ---
    Co se stane, když si koupím telefon bez českých LTE frekvencí? Znamená to, že prostě jen budu surfovat pomaleji? Nebo to znamená, že se někde nepřipojím, protože data jsou pokrytá v některých oblastech jen LTE? Omlouvám se za lama dotaz, ale nevyznám se v tom :-)
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Zdravím, mám dotaz. Mám tu nějaký Samsung galaxy S4 mini, kdyz se ale napíše delší sms tak to prevadi na MMS. Jde to nějak vypnout? nebo nějaké reseni aniz by se musela instalovat jina aplikace? diky moc
    MINER
    MINER --- ---
    PETER_PAN: Nebo Sony... Nestavíš si moc tvrdá kritéria? Těch 5mm šířky a výšky v kapse ani nepoznáš. Jinak jsem taky příznivcem co nejmenších telefonů s plným výkonem, ale neměřím to na milimetry.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XARGH: ty soucasne nehrozi - mam projete, tam je to Lenovo s 1GB (navic velikost 125x64 - to ma 4,3", nebo o chlup vetsi XIAOMI Redmi II s 4,7") to bohuzel neni dostatecne - ja chci maly displej aby to byl maly telefon ..
    .. me zajimalo co se chysta (lidi ctou ruzne rumory, zahranicni weby apod.). Idealne do velikost 120x60, ty soucasne jsou cca 125x65. Proste jsou to vetsi telefony, ja shanim v zasade neco do 4" a myslel jsem ze treba vlivem uspechy toho applu by mohla chystat nejaka firma zase naslapany maly Android.
    XARGH
    XARGH --- ---
    PETER_PAN: budu hodny, i kdyz je to tak trivialni dotaz, ze bych skoro nemel :P
    Mobilní telefony Android, Méně než 4.5 " - Heureka.cz
    http://mobilni-telefony.heureka.cz/f:2479:101172;12954:15464/
    (mimochodem, bral bych i 5" - si zvyknes nakonec)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam