• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PECA
    PECA --- ---
    E42: Ano, to jsem tak nějak věděl, nebyla to priorita. Na Yoze 3 lze použít třebas propisku, jak je to citlivý. Tady u toho mi to přijde taky hodně citlivý. Akorát jsem předem neověřoval dostupnost ani cenu tenkých stylů. Tak jsem teď trochu překvapený...
    Asi si provizorně vyrobím vlastní a časem uvidím.
    E42
    E42 --- ---
    PECA: Obávám se, že jsi špatně nakoupil. Jestli chceš tenký hrot a citlivost na sílu přítlaku, měl jsi pořídit něco rovnou s perem, co bude mít plnohodnotný digitizér (typicky řada Samsung Note). Na klasických kapacitních displejích to bude asi vždycky jenom takový šidítko.
    PECA
    PECA --- ---
    Dotaz na stylus. Co jsem koukal po stylech s tenkým hrotem, tak jsem sice něco našel, ale nějak netuším jak moc by to bylo kompatibilní s Androidem (často píší o iPad (mini), ale Android nebývá vždy zmíněný).
    Určitě by měl fungovat "adonit jot dash". Neumí přítlak a varianta se snímáním přítlaku udává kompatibilitu pouze s jablečnými plackami. Jot Dashi je podobný tohle to z Aliexpressu, akorát tlustší hrot, zase o dost levnější. S tenkým hrotem i tlačítky vidím něco takovéhoto, ale to vypadá na kompatibilitu s konkrétním čínským produktem... A pak jsou tu ještě styly s průhledným diskem na rotu, které mě také moc neuchvátili.

    Máte někdo radu co pořídit? Nerad bych se s cenou tužky k tabletu dostal ke 2 litrům, že... Pokrok od dob Palm III dosáhl, že namísto špičaté plastové tyčky musíme kupovat komplikovaný dyvajsy na baterky za spoustu peněz, nebo malovat pendrekem z vodivý gumy. To je teda kšeft... :/
    PECA
    PECA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s kreslící aplikací?
    Mám nový Lenovo Tab3 10 a rád bych na tom i kreslil. Možná i trochu obrázky, ale spíše technické návrhy. Na stolním PC to matlám ve SketchUpu, ale na konkrétním produktu nesejde. Zpravidla potřebuju kreslit návrhy organizérů do deskových her - což jsou v podstatě krabice poskládané z jednotlivých desek (karton, překližka, kappa desky...) Hodlaám se pustit do 3D tisku, takže pak už asi cokoliv co umí modelovat 3D.
    Ideálně zadarmo, nebo za málo peněz. Přeci jenom mě to nebude živit a mám to spíše pro příležitostné použití.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: ano... resp. oni tam muzou zapisovat, ale kazda app jenom do svy slozky aby pri odinstalaci doslo k smazani vseho bordelu co ta apka natahala sebou.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    HOUMLES: Aha, takže to je chyba těch aplikací, že nemůžou zapisovat na SD kartu?
    E42
    E42 --- ---
    DUCATIMONSTER: Vodafone Platinum 7 je prý v týhle kategorii vítězná volba. Pak samozřejmě taky OnePlus 3, ale ten je asi dražší .
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DUCATIMONSTER: lg g4 nebo g3
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: spravny reseni je aby si to opravil developer ty aplikace. kdy vysel posledni update? protoze tyhle problemy se resily tak pred 2 lety kdyz byl lollipop novinka a vsichni se museli tomuhle prizbusobit..
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    HOUMLES: Aha. Jde to nějak jednoduše bez rootu obejít?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Co je ted nejslusnejsi android do 10 000? Poradí nekdo, kdo to sleduje? Díky
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: od androidu 5.0 a vejs neni mozny bez rootu jen tak zapisovat kdekoliv na kartu .. kazda aplikace ma povolenej write pouze na svoje misto v adresari /Android/data + je par specifickych vyjimek jako /DCIM, /Music apod.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Na tom Samsung Galaxy S5 Neo s Android 5.1 mám problém s paměťovou kartou.
    Strčil jsem tam kartu ze starého mobilu a dal ji zformátovat.
    Nejdřív jsem zjistil, že mi nefunguje jedna aplikace (a:drake), když jí nastavím, aby načítala databázi z externí karty (/storage/extSdCard/). Zabralo, když jsem místo toho dal načítání z interní paměti.
    Teď třeba zkouším další aplikaci, aby ukládala na externí kartu a nejde mi v té aplikaci vytvořit na kartě adresář. Zkusil jsem to i přes OI File Manager a ten taky v rootu karty nedokáže vytvořit adresář.

    Přitom ale používám mapy uložené na kartě do několika aplikací, pouštím z toho MP3 atd. Takže špatná ta karta není.

    Čím to je? Je to nějaká fičura Androidu 5? Nebo tušíte, v čem je zakopaný pes?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: nepotrebujes mit "ceskej" firmware, jediny v cem se ty fw lisi je CSC a radio a v ty hidden partisne jsou akorat nahrany veci od danyho operatora popr. pro danou zem. v androidu jako takovym je vzdycky cestina.
    staci si stahnout jakejkoliv unbranded fw a flashnout .. o zaruku neprijdes, netripne to knox flag a kdykoliv tam muzes flashnout cokoliv jinyho.
    ad to radio, vicemene funguje jakykoliv pokud je urceny pro ten tvuj telefon, ale firmwary z EU budou mit lepsi optimalizaci pro LTE nez nejakej z brazilie.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Aha, tak mezi oficialními firmwary pro ČR verze 6 zatím není. :-( Takže ti lidi v diskuzích blábolili nějaké nesmysly.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JEREMIUS: downloady z oficiálních stránek, s tím problém asi nebude, dej správný region
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    RATTKIN: Ano, podle diskuzí na internetu to ostatní uživatelé v ČR mají cca od konce června.

    HOUMLES: Opravdu je to bezproblémové? Fakt bych nerad přišel o záruku u úplně nového mobilu
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: stahnout rucne a nahrat pres odin .. https://samsung-firmware.org/model/SM-G903F/
    je to normalne ofiko postup takze neprijdes o knox ani o zaruku
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JEREMIUS: už to má někdo jiný? někdy se vydání zpozdí.
    Mě pomohl až hard reset, ale na jiném telefonu. Prodejce mi říkal, že pokud hardreset nepomůže, je to důvodem pro reklamaci, ale pomohlo mi to.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Mám nový Samsung Galaxy S5 Neo a má android 5.1. A když dám zkontrolovat aktualizace, tak to nic nenajde. Co mám udělat, aby upgradoval na Android 6?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OVECKA_MJ: Rek bych, ze ne, nebo jsem to nenasel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam