• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    E42
    E42 --- ---
    Tušíte někdo, jestli si může aplikace vynutit použití mobilních dat namísto aktivního WiFi připojení? Use case jsou aplikace přenášející malé množství citlivých dat (typicky mobilní bankovnictví), kde je mobilní připojení bezpečnější než neznáma WiFi.
    Je mi jasné, že jako uživatel si to dokážu vynutit správně nastaveným firewallem, ale jde mi o to, jestli to může zajistit vývojář aplikace. Dík.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Když bych si pořídil neoriginální pouzdro typu kniha s magnetem má to vliv na kompas nebo nějaké funkce přístroje? Například klasický magnet ovlivňuje magnetický kompas v telefonech tak jestli s tím němáte někdo zkušenost?
    FAT
    FAT --- ---
    Snad mě nebudete kamenovat za lamí dotaz - Mám ASUS ZenPhone Laser Android 5.0.2 a když si chci udělat printscreen displeje, tak se mi to podaří tak jednou z padesáti pokusů. Obě tlačítka fungují naprosto normálně. Ale fakt hafo pokusů na jeden úspěšný. Už jsem telefon 2x dával do továrního nastavení, ne kvůli tomuhle, ale stejně to nefunguje...
    Díky.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JEREMIUS: Taťka má stejný telefon a tvrdil mi, že jemu to sedí perfektně. Ale osobně jsem to ještě neviděl.
    LEF
    LEF --- ---
    DANCHEZ: to je hodne podezrela cena. ja ji kupoval pred 2 mesici o 10k draz (ofiko distribuce).
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Máte někdo Samsung Galaxy S5 Neo? Sedí vám kryt perfektně po celém obvodu?
    Všiml jsem si, že dole u konektoru u jedné strany je mezera o trošku větší. A jde mi to tam i trošku domáčknout, ale nedrží to tam, vždy se škvíra vrátí. Takže mám obavy, jak to bude se slibovanou vodotěsností. Potřeboval bych vědět, jestli je to normální, nebo to mám reklamovat.
    Tady na fotce je to vidět vpravo vedle konektoru https://goo.gl/photos/NxDWVcocYVrBr8oT7
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    MAKROUSEK: jako jasne, z5c se da sehnat za necelych devet.. ale nemam moc duveru v podobny shopy
    Sony Xperia | Sony Xperia Z5 Compact Coral | Mobil se zárukou
    http://www.mobilsezarukou.cz/...zarukou/eshop/47-1-Sony-Xperia/0/5/2934-Sony-Xperia-Z5-Compact-Coral
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANCHEZ: Z3C nebo Z5C. Nemas co resit.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    MINER: za xko chteji dvacku (!) a je to padlo.. akorat to G vypada snesitelne (5 palcu) ale koukam ze je to dost stary foun.. jeste me napadlo HTC One mini 2 .. taky stary foun ale uz je na snesitelne cene
    MINER
    MINER --- ---
    DANCHEZ: Jo, Moto vypadaj zajímavě, ale ty nové mi přijde že zvětšují nad únosnou mez. Původní Moto X nebyla o moc větší než Z1-5 Compact, žeď to jsou pádla. Ale nevím, jestli je nějaký menší, protože na webu radši nepíšou ani rozměry. Zajímavé je, že mají řadu (myslím Force) s „nerozbitným“ displejem. Čistej Android bez píčovin s rychlými updaty.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    jo koukal jsem taky na Lenovo Moto G
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    pomalu uz mi odchazi Sony Z1 compact a novejsi ztka jsou drahy a zas tak moc se mi nelibi, co by jste doporucili za kompaktni telefon (do 5 palcu).. a do 8 tisic?
    zaujal mě OnePlus X a Samsung Galaxy A3 (2016) ale jsem otevřený alternativám
    PECA
    PECA --- ---
    E42: Ano, to jsem tak nějak věděl, nebyla to priorita. Na Yoze 3 lze použít třebas propisku, jak je to citlivý. Tady u toho mi to přijde taky hodně citlivý. Akorát jsem předem neověřoval dostupnost ani cenu tenkých stylů. Tak jsem teď trochu překvapený...
    Asi si provizorně vyrobím vlastní a časem uvidím.
    E42
    E42 --- ---
    PECA: Obávám se, že jsi špatně nakoupil. Jestli chceš tenký hrot a citlivost na sílu přítlaku, měl jsi pořídit něco rovnou s perem, co bude mít plnohodnotný digitizér (typicky řada Samsung Note). Na klasických kapacitních displejích to bude asi vždycky jenom takový šidítko.
    PECA
    PECA --- ---
    Dotaz na stylus. Co jsem koukal po stylech s tenkým hrotem, tak jsem sice něco našel, ale nějak netuším jak moc by to bylo kompatibilní s Androidem (často píší o iPad (mini), ale Android nebývá vždy zmíněný).
    Určitě by měl fungovat "adonit jot dash". Neumí přítlak a varianta se snímáním přítlaku udává kompatibilitu pouze s jablečnými plackami. Jot Dashi je podobný tohle to z Aliexpressu, akorát tlustší hrot, zase o dost levnější. S tenkým hrotem i tlačítky vidím něco takovéhoto, ale to vypadá na kompatibilitu s konkrétním čínským produktem... A pak jsou tu ještě styly s průhledným diskem na rotu, které mě také moc neuchvátili.

    Máte někdo radu co pořídit? Nerad bych se s cenou tužky k tabletu dostal ke 2 litrům, že... Pokrok od dob Palm III dosáhl, že namísto špičaté plastové tyčky musíme kupovat komplikovaný dyvajsy na baterky za spoustu peněz, nebo malovat pendrekem z vodivý gumy. To je teda kšeft... :/
    PECA
    PECA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s kreslící aplikací?
    Mám nový Lenovo Tab3 10 a rád bych na tom i kreslil. Možná i trochu obrázky, ale spíše technické návrhy. Na stolním PC to matlám ve SketchUpu, ale na konkrétním produktu nesejde. Zpravidla potřebuju kreslit návrhy organizérů do deskových her - což jsou v podstatě krabice poskládané z jednotlivých desek (karton, překližka, kappa desky...) Hodlaám se pustit do 3D tisku, takže pak už asi cokoliv co umí modelovat 3D.
    Ideálně zadarmo, nebo za málo peněz. Přeci jenom mě to nebude živit a mám to spíše pro příležitostné použití.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: ano... resp. oni tam muzou zapisovat, ale kazda app jenom do svy slozky aby pri odinstalaci doslo k smazani vseho bordelu co ta apka natahala sebou.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    HOUMLES: Aha, takže to je chyba těch aplikací, že nemůžou zapisovat na SD kartu?
    E42
    E42 --- ---
    DUCATIMONSTER: Vodafone Platinum 7 je prý v týhle kategorii vítězná volba. Pak samozřejmě taky OnePlus 3, ale ten je asi dražší .
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DUCATIMONSTER: lg g4 nebo g3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam