• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PECA
    PECA --- ---
    BUNDA: v nastavení aplikací lze jednotlivé appky zablokovat. Já si takto v telefonu zakázal nějaký integrovaný email, protože mi stačí klasický Gmail klient.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    BUNDA: ukoncit asi jo, ale nejspis se stejne pusti znova a budes ji muset ukoncovat porad dokola, coz ti ve vysledku nejspis sezere baterky vic.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Lze nějak ukončit běžící aplikaci automaticky bez rootu? (používám AutomateIt a ten jak se zdá, umí pouze spustit nikoliv ukončit). Po aktualizaci běží nová app s alternativním desktopem, který nepoužívám a žere baterii. Je to systémová app a tak ji nelze bez rootu Deaktivovat.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    omlouvam se MTP USB dekuji
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Prosim o radu - mam tady zopo ZP350 a kdyz ho pripojim k pocitaci tak se mi nainstaluje jako MPT zarizeni a konec - vyhlasi to chybu. I kdyz jsem stahnul ovladace tak nic :-( Windows 7 profesional

    Tak a problem je ten ze po poslednim update proste nenabiha system, nasel jsem si odkazy a nic nefunguje. Nejhorsi je ze jsem to nainstaloval na svem starem PC s XP a najde ho to na vterinu jako COM 4 a pak se odpoji :-(

    Nevim co s tim - vedel by nekdo? Dekuji
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já jsem používal GPS tracker, ale pořádku se gpx soubor s trasou musí analyzovat v jiném programu.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Locus? Zkusím. Tuhle aplikaci jsem měl před lety, ale nějak jsem ji tenkrát asi nepochopil nebo co. Dám ji druhou šanci :-)
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    MAKROUSEK: Přijmi mou poklonu! děkuju!
    tohle je fok up UX, protože klik na tohle většinou je součástí zpět
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OVECKA_MJ: Ha, tak jsem na to nahodou kapnul. Disa umi ringtony a vibrace per konverzace. Kdyz se otevre konverzace, musi se tapnout nahore na jmeno nebo jmena. To otevre obrazovku s fotkou a kdyz se skroluje dolu, muze se vybrat customizovana notifikace. To je vec.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: Já holt zase musím vytáhnout Locus - baterku mi žere hlavně GPS. (Nicméně má i možnost zapínat GPS v intervalu třeba minuty a půl, získat fix a zase vypnout; na celodenní pěší výlet to s baterkou vydrželo i na dost slabý baterce na starý Xperii)
    JCK
    JCK --- ---
    JEREMIUS: locus
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Máte tip na aplikaci pro sledování/zaznamenávání trasy? Existují všelijaká Endomonda atd., ale nepotřebuju, aby se moje data nonstop posílala kamsi do cloudu, ani nijak sofistikovanou aplikaci. Prostě jen abych věděl, kolik jsem ušel, jaké převýšení. A aby to ideálně nežralo moc baterku.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    HOUMLES: a co kdyz mas fingerprint lock?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    HOUMLES: Ok, díky, jdu do toho
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: Pardon, pochopil jsem to "kód budu zadávat jen jednou, při odemčení obrazovky vůbec žádný kód zadávat nechci". Přijmi omluvu.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: pokud zasifrujes telefon, tak se ti zmeni screen lock na to tvoje sifrovaci heslo .. da se to obejit abys zadaval jenom pin, ale myslim ze to potrebuje root a hlavne tim dost oslabis to sifrovani.
    jinak na dnesnich telefonech rozdil nepoznas..
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    PISKVOR: a kdo říká, že tam nemám žádný screen lock? Jde i o to, abych nemusel zadávat screen lock + pak ještě navíc kód pro odšifrování.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: To první je nesmysl - to bys IMNSHO úplně podryl většinu use cases, pro něž se šifruje - aneb "do místnosti vedou nedobytný trezorový dveře. A taky hned vedle obyčejný okno, který je navíc otevřený."

    Co jsem tak pogooglovával, tak opravdu potřebuješ screen lock (ne nutně na kód, ale ten je nejběžnější) - možnost "chci šifrování bez zabezpečení" mě dosud nenapadla.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Když zašifruji telefon s Androidem 5, tak chápu správně, že:
    -kód budu zadávat jen při zapnutí telefonu, ne při každém odemčení obrazovky
    -šifruje se jen interní paměť, externí karta ne (na tu je tam zvlášť položka)
    -nezpůsobí to jinak žádné problémy :-)
    Je to tak?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E42: Vubec neres. Veskere zabezpeceni ebankingu chrani jenom a pouze banku. Nikdy tebe, jako klienta, protoze kdyz nekdo neco ukradne VZDYCKY ti to banka vrati. Ja se treba na vsech kartach, co mam, snazil branit 3D secure, kdyz to zacinali zapinat. A vsechny banky mi daly na vyber: nechces? tak vrat kartu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (i proto jsem napsal "appka a SMS skrz jedno zařízení není 2FA": kompromitovat zařízení lze, a jsi zpět na 1FA + falešný pocit sucha a bezpečí jako bonus)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FALCO: Ale jo: sice *uvidí* na tvoje data, ale pokud nezkompromituje oba kanály, nemá možnost něco *provádět* za tebe. Pokud teda se autentizuje každá zajímavá operace a nejen login - ještě jsem nepotkal banku, která by se spokojila s 2FA loginem, a huvnitř už ti dala volný výběh: autorizuju furt und furt, každou transakci (nebo dávku), byť je to méně komfortní.

    Neboli všechna rizika to neeliminuje, ale dost omezí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam