• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s placením za aplikace na zařízení, kde máte více účtů.
    Jako hlavní účet mám ten, který chci využívat výhradně pro konkrétní zařízení, platit bych ale chtěl ze sekundárního účtu, abych si případné placené aplikace mohl nainstalovat i jinde (není teď důležité proč mám takto rozdělené účty). Jenže hra mi nabízí možnost přidat platební metodu jen k tomu účtu, ze kterého nechci platit a vůbec nevím, jak ji přesvědčit, aby se správala s tím druhým. Předem díky za odpověď!
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    Xiaomi Can Silently Install Any App On Your Android Phone Using A Backdoor
    http://thehackernews.com/2016/09/xiaomi-android-backdoor.html
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    JEREMIUS: pokud to mas rootnuty, tak takovyhle vsemozny donastaveni umi gravity box.
    MBR
    MBR --- ---
    JEREMIUS: xiaomi je hodne jiny. zena ma xperii a tam to taky nejde. unlockni a dej cyanogen nebo miui. :)) a nebo si zvykni na swipe screen. vis jak, iphone uz nema jack na sluchatka, zlatej swipe screen :))))
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    MBR: U Androidu 5.cosi tam nebyl. Až s 6.0.1. A v options nic takového bohužel není. V diskuzích lidi uváději jako jedinou možnost přepnout na autentizaci otiskem prstu, ale ten S5 Neo neumí
    MBR
    MBR --- ---
    JEREMIUS: ten swipe screen navic je tam tusim po updatu na 4.4.

    normalne jsem ho vypnul v options. (miui 7)
    PECA
    PECA --- ---
    Hrabu se v tabletu a nevím jak:
    * nastavit asociaci aplikací;
    například stáhnu zip, ťuknu na zip, spustí se mi nějaká appka, která padne na hubu, protože neví co s tím...
    * zpřístupnit appku nainstalovanou jiným useremn;
    dcera si nainstaluje nějakou hru pod svým účtem, chtěl bych checknout vo co go, ale nechce se mi kvůli tomu do google play a lovit to tam...
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Po updatu na Android 6 u Samsung Galaxy S5 Neo mám double lock screen - nejdřív musím dát swipe, potom teprve můžu zadat pattern pro odemčení telefonu. Strávil jsem dost času googlováním a asi to nemá řešení. Ale kdyby náhodou někdo věděl, jak tenhle oser vyřešit, tak předem díky :-)
    SPM
    SPM --- ---
    Nějak mám pocit, že ty telefony vyrábí čim dál tím horší a horší... Pokud pominu jeden utopený telefon, což byla vysloveně moje blbost, tak se mi nikdy s žádným nic nestalo. Ani z těch Androidích a povětšinou i levnějších telefonů. Teď mám 2 měsíce SGS 7, napřed se na tom úplně nesmrtelném gorila glassu 4 nebo co tam je objevilo několik škrábanců a dneska rupnul celý...
    HULIK
    HULIK --- ---
    PAYAXY: ja vim, ja to take neresim :-)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    HULIK: sms/volání ti zalohuje nějaká externí aplikace, předpokládám... Nechápu, že Google tohle ještě neumí zalohovat nativně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BUNDA: To muzu. A mozna budu, mozna taky ne. Spis se snazim poukazat na veci, ktery imho serou vic lidi nez jen mne a Google to dlouhodobe neresi.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SMOKY: a v čem je problém? Si ho kup a budeš spokojenej ne?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: No zda se, ze se moje pozadavky, ktere mam na telefon, stale vic priblizuji spis k iP :)
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Jak bylo psano je to otevreny system, kazdy vyrobce si muze delat skoro co chce. Kdyby byl android jako iOS, jeden vyrobce vseho vsudy 5 pristroju tak to take funguje jinak.
    Proste z principu nedam 20k + za mobil, navic kdyz vyrobce kasle na podporovane standardy. :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: No ja zadnej reset delat hlavne vubec nechci (to, ze ho musim delat, jelikoz se telefon po case zasere je vec druha)
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Kdyz chces srovnavat referencni telefony, kup si Nexus, jakmile mas cokoliv jineho, srovnavas jen to, co se dany vyrobce rozhodl s androidem udelat a tudiz to nema zadnou hodnotu, pac google nad tim ma skoro nulovou kontrolu.

    Zalohujou se mi fotky, kontakty, kalendar, mail, sms, nic vic nepotrebuji. Kdyz delam reset teelefonu chci to vycistit a zacit s cistou verzi aplikaci, pokud to obnovim do puvodniho stavu, k cemu mi ten reset byl?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAKROUSEK: Nj, mne ale jako uzivateli je ukradeny, jestli je system otevrenej nebo uzavrenej. Ja chci aby to fungovalo. Po letech prestavam mit s Androidem trpelivost. System porad neni odladenej a zasekava se, odezva je casto spatna (kdo rika ze ne, tak keca). Nejakej system alespon bezpecnostnich aktualizaci neexistuje. Rozumnej backup a restore je jen vlhkej sen. Kdyz srovnam muj SGS5 a pritelkyne iP 5S , coz byli vlajkove lode obou znacek zhruba ve stejne dobe s podobnou cenovkou, tak je rychlost systemu uplne nekde jinde.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAKROUSEK: stejně jako dnes vymáhá základní ochranu systému - musíš splnit pravidla, jinak se např. nedostaneš do gplay; tj. pokud by jednoznačně řekli "tohle je základní nedotknutelný systém" (tam řešili všechny ty aktualizace, zálohování,...), "tady máš svoje vendor možnosti prznění", "tady máš usera",...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAVARA: No ja nevim, kdyz mas system, ktery kazdy muze upravovat podle sveho, jak zajistit, aby zakladni platforma byla stejna (stejne adresare a tak)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam