• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SANTUS: Jestli nepotrebujes GSM a pametovku, kup si Pixel C. Jestli potrebujes, preji hodne stesti. Mam ten Tab S2, coz je nejmene mizerny ze vsech mizernych, bohuzel. Snad pristi rok...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Bohuzel asi ano. Jak mam Android rad, tak bohuzel Ti proste nemuzu radit neco, cemu moc sam neverim :-)) Problem neni SW, ale HW... vyrobci Android tabletu na to proste pecou, viz i ty levne ceny.

    Zkousel jsem jeste par dalsich detskych tabletu ale vsechno stejna tragedie - mizerne displaye, skrehotave repracky atd.

    Tohle bylo nejlepsi, co jsem na Androidu pro male dite nasel.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    LAUNCHER: Dix, urco pocitam s velikosti displeje vetsi jak 8 (drzen kdesi v knajpe a porad maly imo). Zajdeme, vyzkousime, uvidime :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SANTUS: Stejny problem jsem si vyresil nejdrive tak, ze jsem poridil Samsung Tab S2 8", protoze se mi jeste vejde do kapsy u zimni bundy a podzimni bundy.

    Po par mesicich jsem to nevydrzel a presel jsem na Tab S2 10", protoze je mi proste kazdy display maly. Pro me by byl ideal ten iPad Pro 12.9", bohuzel nechci Apple.

    Na druhou stranu ty pises "na filmy mam mobil", tak Te asi velikost displayu netrapi.

    Dojdi si do treba do Alzy a vyzkousej si ty velikosti. Ale pozor, abys nedopadl jako ja :-)

    Protoze uz mas 7", tak bych Ti spise doporucil 10" a vetsi.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Vypada to pouzitelne, ale prijde mi to docela predrazeny. Mozna to vyresim spis starsim iPadem z druhy ruky, asi to bude funovat lip a za tu cenu budu mit tri :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mini recenze Pixel XL 128GB:

    - Hrozne blbe se v CR shani, nakonec dodala 2 objednane kusy Alza, bohuzel s britskou nabijeckou. Ale vracet ho nebudu, jsem moc rad alespon za toto.

    - Jeste blbeji se v CR shani nabijecky, co by ho umely nakrmit 18W z USB-C. Mam neco objednano z Amazon.de , snad to nejak dopadne.

    - Prvni android, ktery neni pomaly. Nerikal bych ze je rychly, ale pomale to neni :-) Nezadrhava se pri bezne praci s vypnutymi animacemi.

    - Ani tohle neumi ale zobrazit bez cekani prisle SMS na poprve. Na podruhe uz je to rychle :-)

    - Skoda ze to nema dva fotacky jako iPhone 7, ta ~50mm by se mi moc hodila. Nicmene, ten fotak co na tom je je brutalni na pomery mobilu. Timto u mne bohuzel skoncila Sony RX100, verte nebo ne, ale uz neni tolik potreba.

    - Vydrz baterie je na bezny mobil neskutecna. Jsem skoro tam, kde jsem byl na Note 4 s rozsirenou baterkou. Uzasne a dekuji.

    - Sensor otisku prstu se sice na zadech hladal nejdriv obtizne, ale casem jsem si zvyknul. Nasledne asi i kvuli jeho velikosti je to uzasne spolehlive, mimo mokrych prstu.

    - Display je ok, ale pro me ucely maly. Co se da delat.

    - Z menu se da menit DPI a funguje to, nic se nikde nerozpada v UI. Parada.

    - Proti memu predchozimu Note 4 to nema stylus. Tohle me hrozne mrzi, ale co se da delat. Potrebuji to typicky na podepisovani PDF, nacrtky, ukazovani v mape. Holt papir, podepisovani PDF pocka a v mape lovim prstem.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    [Help REQ] Už delší dobu si říkám, že tablet nepotřebuju, protože skončí přesně tak jako ten předchozí - v šupliku bez pořádnýho využití. Na knížky mám kidle, ale tu a tam potřebuju přečíst odbornou literaturu v PDFku a to na kyblu fakt nejde (dva sloupce textu). Plus tu a tam mam svoje magaziny o fotkach a podobjech bejkarnach... Shanim rozumnou velikost displeje pro komfortni cteni casopisu a PDFek... na filmy mam mobil, na hry mam mobil, na praci mam PC, takze spis mi jde o zkusenosti ostatnich, jaka veliksot displeje je pro ne idealni co by mobilni ctecka magazinu. Penize neresim, HW zakladnu umim odhadnout sam, jen nemam zkusenost s displejem, ktery je ideal pro cteni. Mam nexuse2 7palc a do letadla dobry na filmy, jinak k nevyuziti pro me... lezi to doma a pritahuje to prach... Ď
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jinak je ale prijemny, co se odolnosti tyka. Puvodnim urcenim je to tablet do skladu nebo provozu, odolnost potvrzuji. Drobecek s tim uz parkrat svihnul o zem, slapal po tom a nevim co jeste a tablet drzi bez problemu. Vadi tomu voda, ale do vany ho s tim proste nepustime.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Hledal jsem dlouho a spojeny jsem jen na pul.

    Samsung Tab Active 8".

    Stve me zejmena maly jas displaye na auto, da se resit zatrzenim max jasu, ale to zas neni auto. Jinak vesmes dobre, ale proste android tablet, takze bida.

    IPad v nejakem brutalnim dite-odolnem krytu to neni :-) Na druhou stranu moje dvoulete decko to potrebuje jen na YT a par apk pro male a na to staci.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMOKY: Nas prcek ma uz rok a pul maly Lenovo za 3 litry plus obal plus folii a zatim ho jeste ani trochu neznicil. Predtim mel nekolik takovych tech detskych a ty byly na nic a nic nevydrzely. A to jsou mu ted tri roky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    protože výrobci telefonů odmítají android aktualizovat, Google všechno vyndal z androidu do věcí jako play services, Google app, Chrome a podobné. díky tomu je možné android aktualizovat přes play obchod. je to důležité i kvůli bezpečnosti.
    POKE10002
    POKE10002 --- ---
    děkuji ADM
    POKE10002
    POKE10002 --- ---
    PETGRIDUS: nebyl ale díky za reakci
    ANS
    ANS --- ---
    tak android s google aplikacema teda .)
    ADM
    ADM --- ---
    ANS: no docela obejde, ale chapu ze to neni pro kazdeho :)
    ANS
    ANS --- ---
    POKE10002: google play services sefuje i ruzny synchro kontaktu, udaje o poloze atd. neni to jen pro obchod s aplikacema. takze bez toho se proste android neobejde. skoda toho zavadejiciho nazvu, jinak bys to asi neresil .)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POKE10002: polohu muzes mit myslim vyplou a nebyl by pro tebe lepsi nejakej "hloupej" telefon kdyz se ti nelibi pozadavky googlu
    POKE10002
    POKE10002 --- ---
    BADHORSE: aktualizuji, a není to součást dotazu :) prostě si ji jednou za čas pustím (Play Store, aplikace Ochod Google Play) a provedu aktualizaci a pak ho zase deaktivuji, u "služby" Google Play tohle nejde (nejde deaktivovat) a s poslední aktualizací Androidu se navíc při každém spuštění provede kontrola zda služba běží a pokud ano zda má všude práva, takže mě od této chvíle neustále otravuje nějakýma hláškáma že nutně potřebuje přístup na telefonování a moji polohu což jí rozhodně nedám - a když nejde vypnout chtěl bych alespoň vedět proč tyto data potřebuje, pro něco konkrétního nebo proto aby mohla "šmírovat" a data posílat dál? to je jádro otázky, zbytek je nepodstatný a rozebírat ho zde nemusíme, díky
    ANS
    ANS --- ---
    POKE10002: veci pod kontrolou a android se bohuzel trochu vylucuje :P
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    POKE10002: jak aktualizujes appky kdyz ne skze google kdyz ne pres play store?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam