• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    E42: Možná to i udělám
    Jen budu muset najít balíček ADB pro Linux, ale to by neměl být problém :)
    E42
    E42 --- ---
    ISATAG: No jestli váháš, mohlo by tě přesvědčit tohle:
    Google Releases Separate ADB and Fastboot Binary Downloads
    https://www.xda-developers.com/google-releases-separate-adb-and-fastboot-binary-downloads/

    Už není jenom kvůli ADB potřeba instalovat celý Android SDK.
    Sideloadnout OTA aktualizaci je fakt jednoduchá a pokud vím naprosto bezpečná operace. Neděláš tím nic jiného, než co telefon udělá automaticky, když se mu uráčí OTA aktualizaci poslat Google.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    E42: Já si s temahle věčná dříve dost hrál, ale to už je dlouho. Asi si počkám. Jen mě láká ten rychlejší foťák ;)
    E42
    E42 --- ---
    ISATAG: Určitě přijde, ale může to trvat týdny. Ale pokud se ti do toho nechce, zrovna kvůli této aktualizaci bych se to neučil.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    E42: Já teda doufám že mi update na Nexus 6 přijde tradiční cestou přes aktualizace. Hrát si s OTA a ručním nahráváním se mi nechce i když to působí velmi jednoduše :) Prostě mám rád servis :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    jeste prosim jestli jste se nekdy nesetkali s timto problemem - jakmile k TV pripojim HDMI 2.0 tak se v nepravidelnych cyklech zmeni barva obrazu - jako by jsi otocil barvy a po chvilce 1 - 30 vterin se to vrati do normalu. Normalne za chodu. Me to doma nedela. TV ma podporu HDMI 1.3 moje ma 1.4b ... nevim delaji to vsechna nova zarizeni co maji jen 1080p vystup a HDMI 2.0. Na 1080i starsich masinach to nedela nikde a vse jede OK :-( silenost 6 let stara TV a problem :-( Bohuzel ty nove veci 1080i nemani v zakladu. Jeste jsem zkousel jina rozliseni 720p atd a porad stejne na tom druhu TV to dela. Vyzkousene grafiky - mali 450, Mali 720, Mali 820, Adreno 420 :-( android ach jo
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DRAGON: jsem socka rámečky man z ebay. Disky v tom opraveny z notebooků atd dokonce i flesku mám co jsem dostal na opravu tak jsem si vyměnil konektor. Vše je Cina za pár korun. Víš jak. I nabíječky si dělám že zdrojů ke kamerám z práce a konektorů z ebay atd ...
    ANS
    ANS --- ---
    E42: aha, tak to pro me skoro i novinka je :D
    E42
    E42 --- ---
    ANS: Ne, ten je prej odstraněnej. Já ho v žadný finální verzi asi nikdy neměl, takže používám Twilight. Což mi připomíná, že jsou trochu vylepší quick toggles (mj. jich je teď 6, bylo myslím jen 5) a aplikace tam můžou přidávat svoje přepínače (jako právě třeba ten Twilight, ale to možná není taková novinka).
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DRAGON: redukce z ebay a mechanika z notebooku z roku 2010 hihi zkoušel jsi m dva různé kabely od hdd usb 3.0 a dva jiné od hdd usb 2.0 všude stejné. Zjistil jsem že problém u kabelů mini USB je v napájení. Sluchátka mi třeba nabíjí jen 2 z 10. Kabel má moc v zadu plošky - smůla. A tyhle dva mají napájecí až dopředu. :-) ty běhají všude. Podobné mám i se starším rámečkem za 100 z ebay.
    ANS
    ANS --- ---
    E42: nejakej ten filtr modryho svetla tam je?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DRAGON: tablet mi najde redukci ale nevi co s tim dal ... proste podpora mechaniky v androidu neni no. Ale jak ji dodelat aby to zvladl clovek jako ja :-) JDe m io to mit tu ARIVU jako medialni centrum - a moh zahodit to stary DVD co mu odchazi laser a disk vlozit to nej - misto 3 zarizeni mit jen jedno ... kdyz uz maji bambilion nakoupenejch CD a DVD ... vis jak ...
    E42
    E42 --- ---
    ANS: Pohoda, zatím moc neregistruju žádnej rozdíl. Tel. je asi trochu rychlejší, ale to je po velký aktualizaci vždycky. App Shortcuts jsou fajn (podporujou to hlavně aplikace Googlu, jinak u mě akorát Twidere), ale asi je moc nevyužiju, dokud se to nezačne používat masově. Dobrý je, že hned po aktualizaci ti přijde do Play Store taky aktualizace dialeru a hlavně foťáku. Ta vypadá šikovně a prej foťák dost zrychluje (fotím málo, takže zatím nevím, ale občas bejval tragicky pomalej). Protivný je, že mi aplikace k Mi Bandu začala ukazovat permanentní notifikaci o tom, že běží, která najede vypnout bez vypnutí všech notifikací ty aplikace. Zřejmě nějaký nedorozumění mezi OS a tím, jak ji kluci čínský napsali.
    All in all nic, kvůli čemu by bylo nutný dávat si nohu za krk, ale jestli máš nainstalovaný ADB, sideloadu nic nebrání. A je to nejspíš poslední velká aktualizace pro N6, tak si ji užijme .)
    Zapomněl jsem na něco podstatného, co měla 7.1.1 přinést?
    ANS
    ANS --- ---
    E42: a jaky jsou dojmy?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DRAGON: vsechno mam - KODI ji nevidi ... ani tu redukci na USB :-((( Ale disk jo normalne v pohode externi 2,5
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    DRAGON: mám v podstatě stejnou zkušenost s iPadem. Záleží na tom co od toho člověk chce
    E42
    E42 --- ---
    Tak už i Nexus 6 se konečně dočkal Nougatu 7.1.1. Pozor, trik se zapojením se do beta programu pro vynucení aktualizace už zřejmě nefunguje, musel jsem udělat sideload.
    Full OTA Images for Nexus and Pixel Devices  |  Google APIs for Android  |  Google Developers
    https://developers.google.com/android/ota
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    neresil jste nekdo prosim pripojeni CD ci DVD mechaniky k androidu? To to vopravdu nejde? Mam tady set top box Ariva 4k na androidu a marne premejslim proc umoznuje prehravani audia z CD, grabovani audia z CD a prehravani DVD a BR kdyz mechaniku na USB nevidi :-D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Pixela bych bral ale je to proste zbytecne moc drahy a neni potreba menit stavajici ( Nexus 5X ).
    A nejsem si jist že bych si nejak moc polepšil oproti stavajicimu. Ani jsem neodemykal a nedaval root - nejak neni od Androida 6 vyse potreba.
    Zajimalo by me jak by na tom u me byla baterka, nyni davam 2 dny na klid. Vsechno zapnute, nevypinam nic.
    Zbytek bude v podstate stejný ( neberu v potaz novější HW a snad plny usb-c ve verzi usb 3. x )
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SANTUS: Jestli nepotrebujes GSM a pametovku, kup si Pixel C. Jestli potrebujes, preji hodne stesti. Mam ten Tab S2, coz je nejmene mizerny ze vsech mizernych, bohuzel. Snad pristi rok...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Bohuzel asi ano. Jak mam Android rad, tak bohuzel Ti proste nemuzu radit neco, cemu moc sam neverim :-)) Problem neni SW, ale HW... vyrobci Android tabletu na to proste pecou, viz i ty levne ceny.

    Zkousel jsem jeste par dalsich detskych tabletu ale vsechno stejna tragedie - mizerne displaye, skrehotave repracky atd.

    Tohle bylo nejlepsi, co jsem na Androidu pro male dite nasel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam