• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    WAKI: pokud android tak hlavně pixel. škoda za potřebuješ dvě SIM.
    operátor by to neuměl naklonovat? nebo dva telefony?
    Google telefony jsou opravdu dobré.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WAKI: Sony jsou momentalne nejlepsi telefony na trhu. To, ze je neumeji prodat, je jina vec. A Z1 je neco jako Nokia 3210, to s dnesnimi telefony nema nic spolecnyho.
    WAKI
    WAKI --- ---
    WAKI: u sony mam strach s komunikaci s clovekem na druhe strane. Kamarad ma snad z1 a kdyz spolu hovorime musim lustit ozvenu, kdokoliv mi to potvrdi ze znamych co s nim maji taky telefonni rozhovor. a delal mi to i staricky model P.
    WAKI
    WAKI --- ---
    ahoj, mam prosbu uz se ztracim. Chci novy telefon. Rozpocet cca 19000,-. Ocekavam od nej dual sim, vydrz tak 2 dny (ale to asi chci moc) bude pouzivan na hledani na mapach, navigace, obcas hrani, internet, a spis prevazovat bude telefonovani. Ted mam Xiaomi mi4 cekal jsem na mi6 jako uchvatil me i neuchvatil. Cekal jsem mozna trosku neco jinyho. Do uzsiho kruhu vyberu se mi dostal tedy jiz zminovany mi6, sony xperia xz premium, Huawei p10, xiaomi mi note 2. Ktery z nich by jste mi prosim doporucili spis a nebo popripade jestli mi neco neuniklo. Dekuji
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TAP: mam
    TAP
    TAP --- ---
    DRAGON: wifi always on during sleep máš?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TAP: no to si prave myslim, ze neco takovyho asi budu mit zapnutyho, i kdyz nevim co, tak to proste tak pusobi....
    TAP
    TAP --- ---
    DRAGON: to zabírá v případě, že máš ručně zapnutej Data saver kterej vypíná VŠECHNY data na pozadí, pokud to vyloženě aplikaci nepovolíš
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TAP: zkusil sem zapnout ty unrestricted data, tak uvidim, treba to pomuze, dekuju
    TAP
    TAP --- ---
    DRAGON: já si u WhatsAppu zapnul všechny background data (nastavení aplikace>data usage), taky se choval asi kvůli doze mode nějak divně

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HULIK: bohuzel vsechny opravneni mam zapnuty (ono to dela jen nekdy, to je prave to divny, zapnu 4G, chvili tak funguju, pak zapnu wifi a normalne to jede dal). Spis mi prijde jak kdyby tam byl nejaky podivny timeout po kterem se zapina nejaky divny usporny rezim nebo co... nevim..
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Zkusil bych mrknout na opravneni aplikace, zda neni neco tam. Me treba fungoval whatsupp hovor normalne, ale pres BT ani ranu a nemel opravneni.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim, netusi nekdo, cim muze byt, ze mi Whatsapp castokrat dela to, ze pokud jsem doma na wifi (ktera krasne funguje a dokonce ostatni aplikace v mobilu jedou jak maji) tak mi Whatsapp nefunguje, tvari se ze je offline. V okamziku, kdy vypnu Wifi a aktivuje se 4G, tak se vse chova naprosto v poradku.
    Kdyz treba mam zapnuty desktopovy https://web.whatsapp.com/ klient, tak to ukazuje zluty warning okno, ze je ve standby + next retry in 5 min... a v okamziku jak zapnu 4G, tak se to okamzite prepne do zelenyho online.
    Netusi nekdo? Mam Android 7, uz mi to delalo driv i na predchozich verzich i jinych telefonech. Dodnes sem neprisel na to, cim to muze byt. rikam si, jestli neco automaticky nezapinam, co by to mohlo zpusobovat (napada me to v souvislosti s tim, ze se mi to delo uz i v minulosti).
    dik
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KELDA: Zkus treba Contacts Widget. A urcite to ma hafo dalsich appek.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Windows pro mobily má jednu skvělou funkci:
    kontakty které jsou na ploše ukazují formou malého čísla u ikony, zda od daně osoby přišla zpráva, máte zmeškaný hovor nebo přišel email.
    Neví tady někdo zda cosi podobného umí i Android?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RATTKIN: já to sice nedávám příbuzným, ale mám jeden z práce jako záložní a na testování (jinak mám služební iPhone a svůj vlastní Nexus 5x 32GB) a musím potvrdit co říkáš - žádný problémy. Mapy, Waze, Facebook lite, Twitter, Whatsapp, Signal, xjabber, Terminus, Raspberry SSH, vzdálený přístupy ke kamerám přes MobilCMS atd... všechno tam jede v pohodě, žádný záseky. Jo a samozřejmě Youtube i videa z karty, taky narostá pohoda.
    Vodafone Smart Ultra, za tu cenu po 5.000 jsou super founy.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    RSZ: aggressive wifi to mobile handover
    RSZ
    RSZ --- ---
    už jsem se tu ptal, tehdy se mi řešení moc nelíbilo, nejde zařídit aby telefon/tablet použil LTE (nebo přepnul na jinou wifi) když má aktuální wifi jednu čárku a méně? chodím po areálu, po bytě, a ten lag než telefon zjistí že tato wifi už ne, případně ruční vypnutí/zapnutí wifi aby se připojil k silnější, mi fakt pije krev..
    ANS
    ANS --- ---
    za par drobnejch bude mit skoro cokoliv lepsi parametry, takze bych tuhle slupku s klidem zahodil .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam