Jdu skuhrat o pomoc s řešením, jak efektivně pracovat s filesystémem v android telefonu z PC (linux).
Android v.6, není rootnutý. Neumí se připojit k PC jako mass storage, nabízí jen mtp a ptp.
PTP je asi jen na obrázky z foťáku do tiskárny a mtp sice umožňuje připojení k PC, interní paměť i SD karta telefonu je vidět, ale pracovat s tím je utrpení. JE to zoufale pomalé a nespolehlivé, na přenesení pár souborů to stačí, ale potřebuji na cizím telefonu občas uklidit (promazat postahované hlouposti, obrázky a to co nechce smazat přesunout na SD kartu a do PC zazálohovat fotky, dokumeny, kontakty, ...
Netuším, jestli problém mtp (pomalost, výpadky, nespolehlivost) je v linuxu (ubuntu 14.4) nebo v androidu. Napadá někoho řešení, u kterého nevylítnu cholericky z kůže? Mělo by to být hlavně spolehlivé, pak rychlé a dám přednost USB před bezdrátem (wifi, BT). A pokud možno, abych nemusel nit šmrdlat prstíkem po displeji, mám prsty, které si nerozumí s dotykovou vrstvou a je pro mě utrpení manipulovat s něčím po displeji.
V ubuntu jsem zkoušel místo mtpfs jmtpfs, ale je to asi stejný.