• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    B3DA: Díky, to vypadá nadějně, 50GB zdarma by pro začátek mohlo stačit, když ho s tím naučím zacházet, mohl bych se zbavit pravidelných záloh a bez instalace ftp.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mate nekdo lineageos na honoru 4c ? nejak se nemuzu dobrat informace zda vsechno funguje v ni jsou nejaky znamy extra bugy.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZELENY_CAJ: oficiální web lineageos je tenhle: https://download.lineageos.org/w7
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    zdar, rad bych na svuj LG L90 nainstaloval lineage OS. Docela me desi ze narazim na same pofiderni stranky, ale tahle vypada asi nejvice oficialne, mohl by mi nekdo prosim rict zkusenejsi nazor, jestli je dobry napad to stahovat odsud?
    Download LG Optimus L90 Lineage OS 14.1 [w7] [Android 7.1.2 Nougat]
    http://www.lineageosdownloads.com/download-lg-optimus-l90-lineage-os/
    diky,)
    B3DA
    B3DA --- ---
    ROUMEN: mega.nz
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: Jo já to dával do gdocs
    JIMX
    JIMX --- ---
    mimochodem, ten gpslogger umí GPX/KML odeslat krom googlu a dropboxu taky na SFTP, email, owncloud, ftp a http ... dobrý :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: já chci mít na desktopu k dispozici GPX/KML soubor a ne, že to budu pak ještě dolovat nějak postupně z webu ...

    jinak ten GPSlogger vypadá, že by mohl umět pracovat s dropboxem (a google docsem) ... má to tam napsaný ... tak zkusím
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: mapy.cz má teď nějaký logger, prý to chodí offline a když se přihlásíš, tak je to na i na desktopu dostupné. třeba že bys nemusel další soft instalovat.

    párkrát jsem používal před lety, když jsem ještě dělal openstreetmap tohle, bylo to hodně light a spolehlivé: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mendhak.gpslogger

    dropbox nepoužívám, na začáku měli security problémy a pořád jim nějak nevěřím
    JIMX
    JIMX --- ---
    Nějaký tip na GPS logger, kterej by dokončenou cestu rovnou vysypal v předem zvoleném formátu s timestampem do vybrané složky na dropbox? ... čím jednodušší, tím lepší, nepotřebuju si v mobilu ty trasy prohlížet, nepotřebuju ani zobrazovat mapu ... potřebuju jenom nahrát trasu a jakmile je dostupná datová síť, tak vysypat na dropbox. Díky předem
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    defaultně je vidí jen vlastní uživatel
    je to super
    umí to i zálohované fotky smazat z telefonu, aby se uvolnila paměť v telefonu
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    HULIK: Dík, nabídnu to jako řešení záloh a část problému je vyřešená, díky všem za nápady.
    HULIK
    HULIK --- ---
    ROUMEN: Ne nemusí, pokud nechceš vidíš je jen a pouze ty.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    RATTKIN: A nemusí ty fotky být sdílený? Aby byly uložený zadarmo? jestli ne, tak se zbavím nutnosti otravných záloh :-) Promiň že se ptám android sám nemám a google disk tedy nepoužívám a netuším co umí a za jakých podmínek.

    RATTKIN: meziserverový protol asi na mysli nemáš a hebrejskou aplikaci asi taky ne :-) Jestli budu muset používat FTP, nějaký spolehlivý současný klient pro linux neznáš?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROUMEN: ftp protokol má nejmenší režii, takže jde nejrychleji. ale spolehlivý vůbec není, to si musí hlídat aplikace sama. Dobrá bývala fxp, ta řešila všechny nedostatky protokolu automaticky, třeba kontrolu nedokončeného procesu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROUMEN: Jo, to je googlí klon Dropboxu.
    RATTKIN: Si tu odložím korelaci:
    Internet Explorer market share vs. the US murder rate - Imgur
    http://imgur.com/3B0pt3M
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROUMEN: google disk má neomezenou kapacitu pro optimalizované fotky a videa, tzn aktuálně zmenšení fotek na 16 megapixelů a videí na 1080p
    pokud větší fotky nefotí, tak o nic nepřijde a zbytečné mrhat placeným prostorem na to.
    Dá se to i dávkově nechat konvertovat z "original" na "free high quality" to je těch 16 megapixelů
    to pak nezabírá na disku žádné místo.
    Na androidu stačí zapnout "Auto Backup", případně ještě "only on wifi"

    v severských zemích je velmi vysoké procento sebevražd a zároveň je tam rozšířená Opera. Podle mne to spolu souvisí.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    RATTKIN: :-) Dělám to pro jediného příbuzného, ne pro všechny (ostatní v okolí si to řeší nějak sami a nebo tam nemají nic co stálo za zálohy) . Když měl starý telefon, zálohoval jsem mu to přes massstorage. Teď jsem se několikrát pokoušel přes to mtp a protože je to naprd, tak sem se sem přišel poradit. FTP si z doby před http pamatuji jako nejspolehlivější protokol pro přenos souborů po síti a mnoho let jsem ho nepoužil, tak nevím jestli pokazil tak jak píšeš.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PAYAXY: google disk nebo jak se to jmenuje, to je taky cloud? To používá na dokumenty a další věci (obrázky, videa), které už má zpracované. Do toho mu nezahuju, tam má přístup i z PC, já mu dělám zálohu vnitřní paměti, kdyby se mu něco rozbilo, aby se nechalo obnovit nastavení a pod. a hlavně zálohy SD karty s fotkama a videama a to se mu na ten google disk už nevejde, tam je nějak omezená kapacita. Jestli někde natrefím na cloud, kde bude mát zadarmo alespoň 32GB nebo víc (64), tak ho tam asi velmi rád odkážu, vy o něčem nevíte?

    RATTKIN: Nevím jak goohle, já řešil problémy se synchronizací bookmarků a pod v prohlížeči opera a pak v chrome a zanevřel jsem na to, neporadí si to s problémama a ani to na ně neupozorní, jen to nějak pokazí a ani se tím nepochlubí, že je to rozbitý zjistí člověk až když je problém to dát dopořádku.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    tak uz jsem objevil co je spatne co delam

    Nexus pet potrebuje CAF rom, takze tim padem i CAF TWRP a pak to teprve az funguje..o CAF jsem predtim nemel ani poneti. A pak pres prikazovou radku skrz ADB sideload vsechno nahrano a mobil uz fungje na Nugatu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam