• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    V každém případě ale díky, pomohlo deaktivovat ty předinstalované aplikace.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RATTKIN: Já mám ale u instalovaných aplikací volbu, kam ji chci umístit, jestli do paměti počítače, anebo na SD kartu. Všechny mám na SD kartě. To nic neřeší?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MICKEY_MOUSE: až budeš kupovat nový telefon, chceš aspoň 32gb nebo 64gb a na kartu se vyprdni, ta ti skoro vůbec nepomůže.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MICKEY_MOUSE: to co psali předemnou, všechno zabere.
    ještě vysvětlení-předinstalovaná aplikace je celá v systémové oblasti a nezabírá místo. její aktualizace je ale celá instalována v datové oblasti a zabírá 100% místa.
    aplikace, které se instalují dodatečně jsou pouze v datové oblasti a aktualizace nahradí předchozí verzi.
    zkus odinstalovat aktualizace a zakázat vestavěné aplikace, bez kterých se obejdeš.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    MICKEY_MOUSE: root a link2sd
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    MICKEY_MOUSE: root a odinstalace balastu. Pokud se rozhodnes ho zahodit, tak mi pisi do posty, klidne si ho vezmu;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    MICKEY_MOUSE: zahodit a koupit něco, co ma větší interní paměť ... bohužel timhle levný androidy bohužel trpí :-/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám potíže s telefonem a není mi jasné, jak to řešit, tak třeba pomůže někdo zde: mám telefon Lenovo A7000, který má na sobě Android s řadou předinstalovaných aplikací, které nejdou smazat. Paměť má 2 GB, telefon má 4 GB úložiště a možnost vložit dalších 16 GB SD kartu.
    Používám minimum aplikací, přest nastane problém pokaždé, když vyjdou nějaké aktualizace — telefon hlásí, že "není dostatek místa v úložišti" a že musím něco smazat. Jenže ono prakticky není co — v paměti telefonu je jen to, s čím už telefon sám přišel a co smazat nejde, všechny mé aplikace jsou na SD kartě, která je i přesto skoro prázdná, je na ní 14 GB volného místa.
    Je to docela začarovaný kruh a pravidelný opruz, ze kterého nevím, jak ven. Není mi jasné, jak to, že je telefon "plný", když je SD karta skoro prázdná. Jediné, co mě selsky napadá, by mohly být aktualizace aplikací, které nejdou přesunout, protože už na telefonu byly jako součást instalace. Dokážete poradit? Díky.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Taky by mě zajímalo, jaké nepostradatelné a nenahraditelné aplikace fungují jen na v4
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ROBIN_SNNS: trošku si mě překvapil, já to mam zase opačně - mám telefon s KitKatem a narážím na stále větší počet aplikací (včetně těch, které se zaktualizují mě), které vyžadují min. Android 5... :-( ale snad dostanu od Ježíška nový telefon ;-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROBIN_SNNS: Koupit si druhý starý telefon?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Narážím na stále větší počet android aplikací napsaných primárně na 4.4 (KitKat), které na androidech 5, 6 a 7 již nefungují. Nějaký nápad jak je rozchodit?
    E42
    E42 --- ---
    RATTKIN: No já to mám právě na nějakejch Čínách, který nabíjej super pomalu (něco jako z nuly na sto třeba za šest hodin), ale nevadí mi to, protože takhle nabíjím v kanclu a přes noc, takže nikdy nespěchám. Ale zase ten telefon na nabíječce stráví dohromady třeba třetinu dne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Nehreje se mi ani jedno, muj wireless charger ma aktivni chlazeni a mobil z nabijecky zvedam studeny.

    Nevim jak za naprosteho ticha, ale v bezne kancelari to aktivni chlazeni neni vubec slyset - toho hluku jsem se bal. Ale jede to jen obcas a minimalne, jen aby to hybalo se vzduchem. Ale jak rikam, pokud bydlite na samote a chcete to pres noc, radsi si zjistete jak je to hlucne.

    Mam Note 8 a PO-PA nenabijim jinak. Prijdu do kancelare, polozim mobil na nabijecku, paradni. Libi se mi, ze jak je zvedly, tak je na nej videt.

    Pro transport (a nejen pro nej - stale funguje) jde tahle nabijecka slozit na placato.


    Ohledne rychlonabijeni predpokladam vite, ze se dnesni telefony nabiji opravdu rychle jen s vybitou baterii. To se bavime o dratu, dnesni bezdratove nabijecky nejsou zadni rychlici. Pokud si baterie vazite, tak byste pokud mozno nemeli lithiove baterie vybijet pod 50pct. Tudiz si zadne vyrazne rychle nabijeni na soucasnych baterii stejne neuzijete a tudiz se neni o cem se bavit.

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    E42: indukční nabíjení má jen asi 50% účinnost, takže se dost hřeje mobil i nabíječka, pokud se nabíjí větším proudem. aby to nabíjení netrvalo tak dlouho, 2A nabíječka minimum, nic slabšího nebrat.
    když se to bude chladit, tak to nevadí. ale na slunce nebo na topení to nedávat.
    jinak to nic nehuntuje.
    E42
    E42 --- ---
    Když jsme u toho, máte někdo nějaký solidní informace o tom, jak moc baterii huntuje bezdrátový nabíjení? Z logiky věci bych očekával, že bude k baterii vlastně dost šetrný, protože nabíjí spíš pomalu. A předpokládám, že z hlediska baterie je úplně jedno, jestli do ní proud teče z nabíječky nebo z indukční cívky. Ale šedivá je teorie... no známe to.
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: jo, to chápu, spíš jsem narážel na to, že i při pomalém nabíjení max 1A se je ten mobil dle povětrnostních podmínek schopen dostat do stavu, kdy elektronika to nabíjení stáhne. Takže bych se toho rychlonabíjení nějak nebál, protože to patrně zahřeje baterku pořád míń, než když necháš ten mobil ležet na stole, kde svítí sluníčko.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Jo to ma, jak HW tak SW ale porad ji to nedela dobre...
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: a na teplo to ma ochrany... tohle vidam u svyho, kde kdyz sviti slunce (je to pozorovatelny i ted v zime), tak se v aute pri navigaci nabiji dost pomalu (konkretne tak, ze s pustenou navigaci se spis pomalu vybiji)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam