• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MAKROUSEK: to me napadlo taky, ale nedari se mi najit zadnou, ktera by fungovala podobne. pri dalsim zkouseni se ukázalo, ze appka i pada a znovu se zapina. znamena to problem s kompatibilitou androidu 6?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BRKODLAK: Pouzij jinou appku.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj, pořídili jsme si s manželkou xiaomi redmi 4x. Kromě toho, že se ukázalo, že to má fakt otřesnou kvalitu záznamu, oproti třeba samsung galaxy j3, jsme narazili na problém s chůvičkou (aplikace Dormi). Neustále to hází audio chybu na dětském zařízení, a to i když se telefony prohodí. V podstatě jde nejspíš o to, že mikrofon nesnímá neustále, ale vypne se v momentě, kdy hluky ustanou, což hodí chybu. Netušíte, jak to řešit?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: nebo pod to dát papírek
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MADCAT: GPS modul asi neuvidíš, moderní mobily jsou SoC - System On A Chip, vše v jednom: procesor, paměť, všechno ostatní. Maximálně ten vypadlej konektor, snad.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Vrátit telefon z GearBestu sice asi jde, ale asi se spíš do toho pouštět nebudu. Možná ho spíš zkusím otevřít a prozkoumat, jestli tam neuvidím něco jako GPS modul s nějakým napruženým kontaktem, kterej bude třeba nějak zjevně ohnutej nebo tak něco... za to nic nedám. Na YT jsem narazil na nějaký videa, kde taky lidi zkoušeli nad GPS přijímač lepit nějakej vodivej pásek, třeba z mědi, a prej to dost pomhlo... tak uvidím.. jestli seženu nějakej takovej měděnej nebo třeba hliníkovej pásek, že...
    GLUMIK
    GLUMIK --- ---
    Ahoj, má tu prosím někdo zkušenosti s telefony Aligator? Už mě nějak přechází trpělivost, a po pátým rozšvihaným smartphonu (můj drahý synek, no..) si říkám, že ustoupím od "našlápnutosti", a zkusím spíš odolnost. Konkrétně mám nabídku na Aligator RX510 eXtremo za 3k, což mi přijde celkem rozumný. Kdyby měl někdo konkrétní uživatelské zkušenosti, budu rád. Díky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: antény bývají často součástí krytu a jsou propojené kontakty, které se můžou ohnout, třeba když se na telefon máčkne. zažil jsem to s Bluetooth a WiFi.
    software to ale taky může být, zkusit vrátit.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Je možný, aby v telefonu z ničeho nic skoro umřela GPSka? Případně po OTA updatu? Nevybavuju si teď přesně, jestli ty dvě události nastaly současně nebo ne, zato si ale pamatuju, že když byl telefon novej, tak GPS test ukazoval většinu sloupečků zelených a fix byl v řádu sekund, kdežto teď když už některej zežloutne, tak je to na oslavu, jinak většinou oranžový, a ještě jenom max. 5 - 6 satelitů. Dokonce jsem si v autě musel telefon přestěhovat z mřížky větrání do držáku na čelní sklo, aby měl lepší výhled. Ale pomohlo to jenom tak jak jakože...no...nic moc. Jak to vlastně bývá v telefonech řešený ten GPS modul - to je něco, co se dá vyměnit, má to nějaký kontakty, který třeba špatně kontaktujou..? Je to teda číňan, takže o servisu si můžu nejspíš nechat zdát, ale jinak zas tak špatnej není za ty prachy (Umidigi Z1 Pro). Dík.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    JAEN: nechci, aby to znelo jako prudeni, ale pokud de jenom o zaznam, nejakej rychlej filtrovanej vystup a graf, tak by mohla stacit nejaka bezne free kancelarska tabulka. Design si v ni navic muzes udelat sam(a).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JAEN: jednoduchý je google health, ale asi měří jen dobu, ne počet. je tam hmotnost.. asi to bude zas moc jednoduché
    JAEN
    JAEN --- ---
    Ahoj, používáte někdo androidí aplikace typu fitness log? Hledám něco jako jednoduchý deníček s příjemným designem, kde si člověk rychle odškrtne, co si ten den odcvičil (typu: série cviků A: 30 min, kolo, lezení - ne jednotlivé cviky) a případně to umožňuje i zápis váhy, hydratace apod.? Ideálně pak možno si to i zobrazit jako přehled nebo graf... Hledala jsem na google play a všechno to byly spíš osobní trenéři, kde jsou i videa s cviky a neumožňuje to rychlý zápis vlastních aktivit, člověk se musí proklikat seznamem tisíců jednotlivých cviků... Děkuju!
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PETINY: netguard
    PETINY
    PETINY --- ---
    čau, můžu nějak nativně zakázat libovolné aplikaci, aby posílala data ven?
    TAP
    TAP --- ---
    nefunguje na to long press? každopádně tohle "chytrý" share menu bych zakázal, (každého jen otravují), každá appka to řeší nějak po svým, trvá to tejden, než se ty favorizovaný kontakty vůbec načtou a většinou tam jsou stejně jiný, než by člověk chtěl
    E42
    E42 --- ---
    DUCATIMONSTER: Můžeš zkusit smazat celou cache telefonu.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER: mám galaxy S6 Android 7.0 a google fotky 3.12.0.182420554 :D
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HULIK: Nesdílel jsem s ní už 4 měsíce. Telefon jsem smazal dávno. Email tedy teď, ale stále to tam je. Možná to chce pár minut, ale zatím nevypadá, že by to pomohlo.
    HULIK
    HULIK --- ---
    DUCATIMONSTER: Smaz si ji z kontaktu a mas to. Jinak je to tam podle toho s kym nejcasteji sdilis, az zacnes vic sdilet s nekym jinym, vymyzi odtud ...
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj, poradíte mi jak dát pryč odkaz na sdílení k mojí ex? Dělá mi to aplikace google fotky... Díky http://tracker.czech-server.com/dox/10/3f3f221f62d59d7c9fee7ca27c8dc567ca24ad03.jpg
    SPM
    SPM --- ---
    JEREMIUS: ono při vytváření kontaktu volíš kam se má uložit, volby jsou buď ty nastavené účty nebo jenom lokálně do telefonu. CM třeba míval jako default lokálně do telefonu - taky jsem se takhle spálil, že jsem factory resetem přišel o hromadu kontaktů (protože jsou přece synchronizované :-D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam