• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TAP: Takze pokud jedna esemeska ma sest slov, kazdou treti te autocorrect rozpali do bela. To mi neprijde jako dobra rada.
    TAP
    TAP --- ---
    MAKROUSEK: můžu to na týden zkusit, ale mám pocit, že mi v 95% sms konverzace stačí slovník telefonu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TAP: Vypnout veskery autocorrect. Doporucuje 5 z 5 lidi, co ma vetsi slovni zasobu nez patak.
    TAP
    TAP --- ---
    E42: smazal jsem celý data Gboardu, uvidíme
    E42
    E42 --- ---
    TAP: V tom případě bych asi zkusil vyházet do koše ty fráze, pokud to jde. V tomhle moc nevím, swypuju.
    TAP
    TAP --- ---
    E42: právě že během vyťukávání. občas totiž opraví Gboard poslední i předposlední slovo, jako kdyby je bral jako frázi. ještě mám zapnutej bilingvní input, cs/en, ale to by snad nemělo hrát v tomhle roli
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    E42: no jen je škoda, že se to nějak neučí, který slovo používám víc - že při swypovánéí to nabídne vždy nějaký jako první, ajá přitom většinou potřebuju to druhý. typicky třeba u jmen. a zdá se mi, že dřív se to nějak gboard učil a nabízel jako první to, co používám dřív. ale poslední cca půlrok (od poslední instalace mobilu), jako by to už nedělal.
    E42
    E42 --- ---
    TAP: Swype, nebo vyťukávání?
    Při vyťukávání by se to stávat nemělo, protože ve slovníku máš určitě oboje.
    Pokud swypuješ, tak můžeš leda tak napsat "ji" a přetažením to vyhodit do koše, čímž to odstraníš ze slovníku a z oprav. Ale jakmile pak párkrát znovu vyťukáš "ji", do slovníku se to přidá a občasná záměna pojede nanovo. Z podstaty věci to prostě nejde vyloučit jinak než pečlivějším psaním.
    TAP
    TAP --- ---
    nevíte, jak donutim Gboard (Google keyboard), aby mi ta svině neopravovala "ho" na "ji"? občas z toho vznikají trapné situace :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SMIDRA: Na googli backup si nemohu stěžovat. Naposled jsem pri prechodu N5X na Pixel mel Puxel ve stavu v jakém jsem opustil N5X. Samozřejmě mimo dat aplikací a interního úložiště.
    To jak to zalohuje nebo ne je závislé na konkrétním vývojáři dané app zda to povolí/implementuje (a to pak nejde pořádně ani pres Helium/adb ). Přičemž jsem nekde kdysi cetl ze ty data app jsou uzuvatelsky nepřístupné i z duvodu bezpečnosti ( bud uživatele nebo majitele app ).
    Jako dlouholetý uzivatel rootu jsem postrádal TB ale s vyssima verzema androidu mi to prestavalo vadit. Drzim se Nexu a Pixelu takže pohoda ale u ostatních výrobců je to jak vídávám tak aby si dotyčného drželi u sebe .
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    MATEJCIK: Dik, tak to zustanu u rootu, Titanium je tim padem bezkonkurencni.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SMIDRA: Helium a ADB backup je to samý. Obojí to funguje bídně, protože ten mechanismus je těžce nepodporovanej; Helium hůř, protože to automatizuje a v nových androidech ta automatizace padá na držku. Navíc aplikace se můžou nastavit tak, aby se jich adb backup netýkal, protože to je (eeeh teda někdy byl) ten samej mechanismus jako androídí cloud backup a leccos se nechce zálohovat do cloudu.

    Jinými slovy ano, je to vždycky takhle blbý.

    Jinak SMSky a kontakty lze zazálohovat a obnovit i obyčejnou aplikací bez rootovských oprávnění, na play store jsou jich hromady
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    Oblibenej dotaz - ZALOHOVANI, ale fakt jsem to zkousel...
    Mate nekdo fungujici reseni na kompletni zalohu telefonu bez rootu? Ne tedy NANDROID, ale proste co nejmensi voser pri prechodu na novej pristroj. Mam uz root jen kvuli Titanium Backup. Chci prejit z custom ROM Nougat na stock Oreo a chci zit spokojenym nudnym zivotem s fabrickejma aktualizacema systemu.

    Zkousel jsem:
    Helium - nikdy mi poradne nefungovalo a mam pocit, ze uz je dead (1,5 roku bez aktualizace)
    Zaloha vestavena v androidu - tohle fakt nechapu, neco to zalohuje, neco ne, nikde nad tim nemam kontrolu, o data aplikaci prijdu. Pro me spis ruleta, nez zaloha.
    ADB Backup + ADB pull - pres adb zazalohuju data a nahodne i neco z SD karty, ale restore jen nahraje data do telefonu, apk nenainstaluje, nevrati sms, kontakty a nic jinyho. Pokud APK doinstaluju rucne, casto nenajde svoje data.

    Existuje neco jinyho, nebo bez rootu je to proste vzdycky takhle blby? Diky!
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    JAROUS04: vítej v klubu :)
    JAROUS04
    JAROUS04 --- ---
    zdar, poridil jsem synovi pouzdro na Xiaomi Redmi 4A (http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=&id=6631&page=1) a povedlo se mi obal vyhodit i s originalnim kodem, bez kteryho nejde nainstalovat ta aplikace Nillkinu na flipovy pouzdro ... resp ja nemuzu nikde najit jak to obejit. Poradite mi prosim nekdo nebo sem ztracenej? Diky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jde nejak zmenit velikost fontu pres ADB ? ( V nastaveni pod displayem mam maly, normal velky ... ) tak tohle presne zmenit na maly z normalni.
    KACZER
    KACZER --- ---
    REFLEX: Google Chrome :DD
    TAP
    TAP --- ---
    kdyby to někomu uniklo (jako mě), xposed je opět funkční pro Nougat i Oreo. donutilo mě to po roce rootnout a je to paráda. škoda, že (snad zatím) nefunguje Bootmanager modul
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PETRPEDROS: je mi to jasný
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    TEKKIT: Jako pokud aktivně stahuješ aplikace a instaluješ mimo gp, nebo pokud hodně často chodíš přes telefon na redtube tak by to možná pro tebe smysl mělo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam