• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TAP: Google account backup. Jediny, co funguje.
    TAP
    TAP --- ---
    jsem to jenom já nebo už je Helium na přenos app data do druhýho telefonu úplně nepoužitelný, na Oreu? zazálohuje jen každou druhou app a obnovit nejde vůbec nic... máme nějakou funkční alternativu?
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SRNECEK: MAKROUSEK: na samsungu S8 je v nastavení fíčura jménem "Zlepšovač videa", která tohle automaticky dělá pro aplikace co si o nich myslí že přehrávají video.
    nemá ten Mate 9 něco podobnýho?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SRNECEK: Zkus prehrat video v jine appce. Udela se ti to stejne? pak je problem v telefonu. Neudela se ti to? Pak je to nastavenim appky.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nevlastnite zde nekdo Huawei Mate 9? Behem prehravani videi pres cely displej se automaticky nastavi vysoky jas a rozhodi white balance. Zkousel jsem pres i vypnout funkci Zvysit citelnost na slunci, avsak bez kladneho dopadu. Netusite, jaky problem by to mohl byt? Dekuji za rady.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    RATTKIN:
    FATBOZZ:
    Díky, nakonec jsem zjistil že to jde nastavit nativně, bud to umí android nebo je to funkce S8, v režimu nerušit jde nastavit vyjímky na upozornění aplikace, ta vyjímka se pak nastaví přímo v menu u konkrétní aplikace.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RESCAPE: bez použití aplikaci by to trochu si udělat tak, že bys z ostatních aplikaci oznámení zrušil, tím by přestaly jejich zvuky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    RESCAPE: napadá mě tasker
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Mám na tabletu vypnuté zvuky na všechny oznámení ale potřebuju, aby z jedné aplikace zvuková oznámení byla aktivní, nějaká aplikace která umí tyhle vyjímky? Stačí mi jednoduduchá která umí hlavně tohle.
    Android nativně umí snad jen zvuky na sms a volání ale vyjímky aplikací neumí
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MADCAT: Servisák je retard.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    GPS a Glonass mám, Beidou ani nevím, i když je to čínskej telefon. Zajímavý je, že třeba tady v tom videu borec je z Kanady, zkouší GPS a signál satelitů má suprovej. Mně se to tam krpačí na 20 maximálně, všechno červený, sem tam oranžový, a většinou tak 4 - 5 satelitů a furt to vypadává. Tak třeba mám vadnej kus, hmm...

    PUNKREASS: To jsem taky kdesi zahlídl, tak to zkusím znova najít. Říkám si teda ale, když je v nějakým souboru definovaný pořadí, ve kterým se má GPS dívat po satelitech, tak bych to chápal tak, že když se teda napřed dívá po satelitech "čínských" a není to ono, tak přeskočí na další instrukce a zkusí to znovu a líp. U mě se nic takovýho neděje, furt bída.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MADCAT: Taky jeste existuje krome GPS a GLONASS Cinsky BeiDou. Ktery funguje dobre v Cine, ne tak dobre v Evrope (jeste nemaji dost satelitu na obezny draze). Tak pokud ma telefon jenom tohle, bude poloha fungovat blbe.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Tak ne, byl to gsmart a resil sem to i tady: PUNKREASS
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    MADCAT: taky sem neco takovyho resil, v mym pripade kdyz sem mel driv huawei. Je tam nekde nejakej soubor, kterej urcuje prioritu po kterejch druzicich a serverech se diva jako prvni a taky sem na to nasel nejakou appku jako Prusatko. Myslim, ze to bylo neco jako "gps location fix" a urcite to vyzadovalo root, a nebo sem to mozna prepisoval rucne podle nejakyho navodu na xda.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: GPS je všude stejný. Stejně jako GLONAS. Jiný můžou být max pásma mobilních sítí .
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    MADCAT: pouzival jsem na to jednu appku, ted si nevzpomenu na nazev, pro rychlejsi nabeh, ale i kdyz jsem mel tel urceny pro cinskou distribuci, jednou i pro Afriku :-D, signal byl vzdy ok, takze spis marny servisak
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MADCAT: nemel namysli rychlej nabeh AGPS?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Stavil jsem se tuhle v prodejně/servisu Mobil Max, že jestli jako nemají nějaký zkušenosti s rozděláváním čínských mobilů. Konkrétně se mně jedná o GPS, že by se jako mrkli na ten můj dovnitř, jestli tam není nějakej blbě přiohlej kontakt u antény, kulivá čemuž to má mizernej signál - nemám vercajk na to, takže by to rozdělali a mrkli do toho oni. A pán na mě že to nemá cenu, protože čínský mobily neurčený pro prodej tady prej jsou naladěný na nějaký jiný GPS satelity nebo co, mluvil o nějakých pásmech nebo regionech, že prej to takto mají všechny čínský telefony. Mně se to teda dost nezdá co říkal, přece když si koupím telefon kdekoliv, tak musí ukazovat polohu po celým světě stejně, přece nejde abych si koupil mobil třeba tady v CZ a jel do Ameriky a byl tam ztracenej se špatnou GPS, protože nějaký pásma..? Se mu asi spíš nechtělo vrtat v něčem co nezná nebo neprodává, což?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GRAETAR: Mě nejak dostačuje 32GB. Hudbu mám co zrovna se mi chce ( ne v nejvyšší kvalitě ale to nějak není třeba vzhledem ke kvalitě D/A ), fotky se mi cpou syncuji s NASem + cloud ( nevidim důvod mét v zařízení fotky starší než měsíc? ), offline mapy mám taky ( ne celej svět, jen par zemí kolem ČR ) a ještě 10GB zbývá.
    Ale chápu že někdo má prostě potřebu mít co jde v zařízení pro strejčka příhodu.
    GRAETAR
    GRAETAR --- ---
    SKAUT: Stačí kompletní offline Spotify sbírka v plný kvalitě (ne že by nešlo streamovat, ale občas to prostě nejde :)), pár set fotek, offline mapy, sem tam nějaký xGB velký soubor (občas SD používám jako flashku) a cca 50 GB z 64 je fuč. Telefon má 3 + 32, takže SD má pořád svoje opodstatnění ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ABDULAH: adm neznam, ale pravda chrome je na download dost nespolehlivy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam