• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JOHNY_G: jestli to dobře chápu, portrait lock je přidaná feature tj. vlastně práce navíc, a oni ji tam přidají a odendají až když zaplatí klient?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Bohužel se to skutečně dělá, a extrémně často. Už nikdy nespočítám ty hodiny, které jsem na toto téma prohádal s klienty. Ještě neslyšel argument, který by mě osobně přesvědčil, že portrait lock dává smysl, ale nakonec většinou vyhraje platící ;-).
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VESPER_INDIGO: jde to, podle rozliseni napr.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SKAUT: jenže ten tablet danou aplikaci otočit umí také. Je možné, že se dělají aplikace s chováním selektivním podle zařízení?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    VESPER_INDIGO: Myslel developera té konkrétní aplikace.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    B3DA: No, ale to přece nedává smysl, že to pak v některých aplikacích jde? Každopádně, nevím proč mě to předtím nenapadlo, po chvíli googlení jsem objevil Rotate control aplikaci, která umí zamknout mobil v opačném pohledu proti aplikaci a již jsem docílil svého.
    B3DA
    B3DA --- ---
    VESPER_INDIGO: protože to developer zakázal, obvykle z nějakého důvodu..
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, tušíte někdo, proč mobil v některých aplikacích dokáže otočit obrazovku vertikálně a v některých ne? Resp. jak ho donutit to udělat v aplikacích, ve kterých to neumí? O to zvláštnější je, že 1) V základním pohledu s ikonami (říká se tomu taky desktop?) vetikální auto-rotate neumí 2) Jiné zařízení, tablet, otočit danou aplikaci umí.

    Jedná se mi konkrétně o zařízení Oukitel K10000, Android 6.0
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tohle Google udává jako hlavní důvod proč kartu do Nexusi a pixel nedává. Microsoft ze stejného důvodu nechtěl kartu v Lumia.
    já jsem s tím měl taky problémy. microSD je zlo
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nacerpat entropii :) to je supr.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUK: kdybys to napsal do iPhone fóra, byl bys za největšího machra,
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUK: to s kartou vypadá že odešla. SD karta vždycky odejde najednou, obvykle když se jí dá větší úkol, třeba v rámci update byla nějaká kontrola.
    odhaduje se že až 60% značkových karet na trhu jsou nekvalitní padělky. i ty kvalitní nejsou stavěné na hodně operaci s malými soubory.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SUK: kazdej ma jinej zpusob jak nastartovat uterni flame :D
    SUK
    SUK --- ---
    Dobre no. Za trosku provokativni nazor "android ~= google omyl" jsem si tu vybudoval povest debila a ted to zavrsim - karta je naformatovana. Aniz bych cokoliv delal. Proste to zaclo fungovat. Asi telefon potreboval "nagenerovat entropii" pro sifrovaci klic, jinak me nic nenapada :)
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: To jsem udelal - prvnich nekolik desitek MiB jsem prepsal nulama. Nefunguje :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: nene. jinde ji naformatovat muzes/musis. proste znic vsechna data (ja to delam v linuxu ale na windows urcite bud enejaky tool taky) pak ji strcis do telefonu a nechas ho ji naformatovat znovu, s tim, ze predpokladam ze se to tenkrat povede
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: To je presne ten problem - kdyz se pokusim formatovat kartu, tak to skoci na 20% a po asi 5 minutach ohlasi fail. Naformatovat jinde nemuzu, protoze to chci jako interni uloziste a predpokladam, ze v takovym pripade je karta sifrovana (a ke klici se nedostanu).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: kartu zformatovat jako velkej kluk a pritelkyne...ma dlouhy vlasy? mas dlouhy vlasy? zkus ho pofenovat jak se zacnou objevovat artefakty. jestli uvidis vyraznou zmenu tak rubbon connector. to mi delala motorola kdysi davno...
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: Pockej, asi jsme namichali vic informaci dohromady ;) Problem s kartou mam ja (Čínafon Cubot) a to jsem si jist, ze je to SW problem (protoze pred updatem to fungovalo v pohode).

    S HW ma problem pritelkyne (Samsung) - jeji telefon ani nenastartuje a kdyz uz jo, tak nevydrzi dlouho bezet v poradku - po chvili behu se to sekne a displej zobrazi nesmysl (nazelenalej obraz plnej artefaktu).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: osobne si nemyslim ze je to hw problem. kdybych neco takoveho mel na stole bych zkusil low level format karty a znovu. muzu se samozrejme mylit.

    to co popisujes si mi stavalo s premiovyma telefonama taky. jmenovite htc a samsung. momentalne mam nepremiovy oneplus a, az na otravny bug v zabezpecenem ulozisti, nemam jediny problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam