• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MEMNON666: No to právě v psaném textu není vidět, ale furt potkávám ZWJ a jiné bordely typu "neviditelná mezera."
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    WELES: a dělá to i z jiného formátu? Myslel jsem že takhle to čte jako samostatný znak obklopený mezerami pouze
    WELES
    WELES --- ---
    A pak ještě jedna maličkost, mám Z5 dual a v nastavení jsem si změnil barvu simek, abych je při psaní zpráv lépe poznal (jedna je datová a zprávy z ní posílat nejdou).

    Nicméně v aplikaci zpráv zůstávají simky ve starých barvách a to i když jsem vymazal data a mezipaměť.
    WELES
    WELES --- ---
    PISKVOR: Data mám stažená, ale hádal bych, že to akorát eliminuje nutnost připojení k netu při TTS. Pro jistotu jsem je odinstaloval a stáhl znova.

    Jinak čtu to z PDF.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WELES: Tušíme: Ebooky+TTS=suck, zejména pokud tam tvůrce ebooku natloukl diakritiku kladivem. Jinak v konfiguraci TTS je myslím nějaká option "download extended TTS data for current language."
    WELES
    WELES --- ---
    Mam koupenej moon reader a chtěl jsem ho nechat mi přečíst jednu knížku v češtině. Používá TTS od google, ale má podivné problémy s českými znaky. Některé přečte v pořádku, například ř, u jiných, jako ů slovo přeruší a zahlásí "u s kroužkem". Netušíte někdo?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    MADCAT: Jako spuštěná aplikace se otočí vždycky. Jako chatheads (ten bublinový overlay) kopíruje orientaci aplikace, která běží pod ním. Nad launcherem to bude typicky zafixované do portrétu, nad hrou do landscapu, a nad YouTubem nebo prohlížečem se ti to bude otáčet :-).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Když o tom tak mluvíte, tak je docela sranda, že mně v Messengeru se to někdy přetočí a někdy ne. Netuším proč.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Tak to pak jo, vertikální na horizontální či vice versa, tam to dává smysl.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    VESPER_INDIGO: Standardně je rotace pro všechny aktivity povolená, ale po otočení se ti může rozsypat layout. Když připíšeš jeden řádek do manifestu, tak to můžeš zamknout pouze na vybrané orientace (typicky jenom portrait). Dělá se to obvykle proto, že je designer nebo programátor líný modifikovat layouty pro landscape, popř. navrhnout nějaký univerzální scrollovatelný (design se často navrhuje tak, aby se všechno nacpalo na obrazovku bez scrollování, a pak se to nedá snadno adaptovat i pro opačný poměr stran). Nebo líní nejsou, ale investor to nechce platit :-). Současně se pak ještě musí řešit další problémy, jako zachování dat při rotaci a tak. Takže si tím lockem tu práci ve finále skutečně ušetří, ale na úkor UX. Občas se ale stane i to, že se zamkne i aplikace, která na šířku normálně funguje, protože to pak vypadá jinak...

    Mě to vždycky sralo hlavně na tabletu, tak jsem kdysi používal tuto aplikaci na vynucenou rotaci (věřím, že dnes už existují i lepší). Většinou byly ty aplikace normálně použitelné i v zakázané orientaci.
    DATEL
    DATEL --- ---
    VESPER_INDIGO: ono zas tak jednoduché to není - lock na portrait se dělá většinou při nějakém komplexnějším UI obrazovek, kdy při otočení fo landscape by znamenalo úplně jiný layout. Pak jsou dvě možnosti - buď klient nechce platit další čas za grafické návrhy a posléze vývoj, nebo to povaha konkrétní obrazovky neumožňuje. Pak je samozřejmě ještě jiná možná strana, a sice lenost vývojáře, že se mu s tím nechce dělat :-)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JOHNY_G: jestli to dobře chápu, portrait lock je přidaná feature tj. vlastně práce navíc, a oni ji tam přidají a odendají až když zaplatí klient?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Bohužel se to skutečně dělá, a extrémně často. Už nikdy nespočítám ty hodiny, které jsem na toto téma prohádal s klienty. Ještě neslyšel argument, který by mě osobně přesvědčil, že portrait lock dává smysl, ale nakonec většinou vyhraje platící ;-).
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VESPER_INDIGO: jde to, podle rozliseni napr.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SKAUT: jenže ten tablet danou aplikaci otočit umí také. Je možné, že se dělají aplikace s chováním selektivním podle zařízení?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    VESPER_INDIGO: Myslel developera té konkrétní aplikace.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    B3DA: No, ale to přece nedává smysl, že to pak v některých aplikacích jde? Každopádně, nevím proč mě to předtím nenapadlo, po chvíli googlení jsem objevil Rotate control aplikaci, která umí zamknout mobil v opačném pohledu proti aplikaci a již jsem docílil svého.
    B3DA
    B3DA --- ---
    VESPER_INDIGO: protože to developer zakázal, obvykle z nějakého důvodu..
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, tušíte někdo, proč mobil v některých aplikacích dokáže otočit obrazovku vertikálně a v některých ne? Resp. jak ho donutit to udělat v aplikacích, ve kterých to neumí? O to zvláštnější je, že 1) V základním pohledu s ikonami (říká se tomu taky desktop?) vetikální auto-rotate neumí 2) Jiné zařízení, tablet, otočit danou aplikaci umí.

    Jedná se mi konkrétně o zařízení Oukitel K10000, Android 6.0
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tohle Google udává jako hlavní důvod proč kartu do Nexusi a pixel nedává. Microsoft ze stejného důvodu nechtěl kartu v Lumia.
    já jsem s tím měl taky problémy. microSD je zlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam