• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ja ale nechci starej achjo :) past vedle pasti.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: V tom případě si pořiď Pixel, popřípadě starší Nexus 5X a naper tam Copperhead OS. Více zaměřený Android na security a privacy neexistuje. https://copperhead.co/android/

    Popřípadě si pořiď cokoliv, na co existuje oficiální Lineage OS (https://lineageos.org). A nebo good luck s vlastní tvorbou no. ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: myslim ze jsi prave spadl do klise. :). Ale myslim si taky ze je rozdil kdyz o necem vis a necem nevis. Je lepsi vedet nez nevedet. smirovani od google je z vetsi casti resiteny a tim se pro hromadny zpracovani stanes neviditelnej/nepouzitelnej. Vic mi vadej ruzny rozsireny prava aplikaci ktery nelze casto efektivne ridit, ruzny integrovany vychytavky v jadre to bych si rad prozkoumal.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Navíc je to všechno open-source.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Tak první velký SW backdoor je Google, že jo. :-D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: protoze nevim co v ni je. resp bral bych to kdyby bylo snadne si ji prohrabat porovnat pripadne s vanila a sestavit. neni to projev paranoie ale spis se chci naucit a nasledne praktikovat to ze chci vedet z ceho je ten telefon slozenej. ze tam jsou backdoory v hw se vi ale mit telefon plnej kdoviceho se mi nechce pokud nebudu muset. A rad bych nemusel. zatim to vypada na nexus kde snad pojede tohle: https://github.com/AOSiP
    nejdriv jsem se tu zeptal nez se pustim do takhle rozsahleho vyzkumu. Se samsungem mi bylo pekne ale prave u nej jsem zjistil spoustu veci ktere nechci aby telefon delal tak chci jit o dum dal a pokud mozno lepe :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Hmm, nevím o co ti přesně jde, ale kernel k Xiaomi A1 byl zveřejněný. btw. proč nechceš použít nějakou hotovou ROM z XDA?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA:
    Ja se asi spis neumim vyjadrit. Proste mi jde o neco kde si od sve verze muzu potahnout source a pripadne toolchain a cast ktera se mi nelibi predelat/upravit.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Doma pečený romky??? Xiaomi obecně má výbornou vývojářskou komunitu oficiálních alternativních ROM. Já nic jiného než alternativní ROMky na svých Xiaomi telefonech nepoužívám. Pokud tě zajímá A1 tak se podívej sem:

    https://forum.xda-developers.com/mi-a1/development
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: existuje nejaky projekt kde si muzu android sam prelozit pripadne doupravit ? zatim mi prijde ze to ma jen nexus s tim aio nebo by to slo i na xiaomi ?
    co jsem na xiaomi ted chvili hledal jsou to doma peceny romky nejistyho obsahu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    E42: ale to zas neumí LTE B20
    E42
    E42 --- ---
    TOOMIX: Ano. Jmenuje se Xiaomi Mi 5X.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TOOMIX: Nějaký pokus o port MIUI proběhl, ale na denní používání to asi nebude. Nicméně těch ostatních ROM je velké množství...Resurrection Remix, Nitrogen OS, AospExtended, Lineage OS, CrDroid atd.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DARUMA: i MIUI?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Jasně na A1 existuje spoustu alternativních ROMek.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kdyz jste zminili to xiaomi a1 ze je to cistej android, lze to prehrat jinou verzi co neni od xiaomi ? nebo od toho jejich droidu jsou dostupny nejaky zdroje ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    kdo máte zasílací adresu v USA, chcete někdo Essential Phone se slevou $100?
    Nebo mi ho případně přivést, zaplatím.
    FUMO
    FUMO --- ---
    Co říkáte na tuto: https://smartmania.cz/...s-vyrezem-v-displeji/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    Bude to dobrý telefon? Mě přijde, že jo a že vyrazili s čistým Androidem tím správným směrem... pletu se, proč?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: Me na N5X fungovala na sms zaloha od google ( ale tuším že je to tam až od verze 8). Každopádně když jsem menil N5X za Pixel tak se obnovily i SMS. A jinak se to chce držet jedné app , v případě střídání značek najít nějakou slušnou na gplay. Některé mají i zálohu sms v sobě - aspoň to tak před lety jedna měla, ale teď netuším postačuje mi ta googli sms app.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: se sms je to dost damskym prirozenim ke zdi. kazdy vyrobce si uchovava jina metadata. jestli muzes udelej si zalohu v sms backup/restore a ten xml pak hod do noveho telefonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam