• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DATEL
    DATEL --- ---
    Např. mám doma jeden čínský tablet, který tu byl prodáván jako EET pokladna, a obsahuju malware od výrobce, ačkoli systém sám o sobě je bez nadstavby. Tak jsem taky přemýšlel, že bych zkusil ukuchtit upravenou ROM, ale ovladače jsou ještě pořád součástí ROM (Treble je novinka v pár nových telefonech), tak moc nevím jak bych to z toho dostal. Ale ještě jsem to nestudoval.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ono ale jedna věc je AOSP a druhá kernel a ovladače pro konkrétní model telefonu, ty se jen tak sehnat a upravit nedají, ne?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ARIAEL: wtf? rom uz je normalne prekompilovanej zdrojak, jediny co se dela v telefonu je dalvik cache
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No stahni si vyvojarsky kit od Google, zdrojaky taky od nej a muzes se predvest. Stejne jako to delaji ostatni... Neni to zadna velka veda, prace s rom kuchyni je celkem jednoducha a dobre popsana. Navic samozrejme ROM je sama o sobe zdrojak, takze ji lze libovolne cist a upravovat. Kompiluje se az v telefonu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Samsung je snad největší peklo, teda z hlediska softwaru. Jestli máš prachy kup si toho Pixela a můžeš si hrát. ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HOUMLES: muj soucasnej telefon je samsung note a uz ho popravde mam plne zuby. Vybiram nastupce a snazim se najit neco co me nebude nervovat. zatim asi nexus. ale na copperhead jsem nevzpomel. diky jdu se tim prohrabat. urcite budou jeste otazky.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Nemáš to jednoduchý chlape. :-D
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    RAINBOF: a v cem je problem si naklonovat aosp source, hodit tam kernel z tvyho telefonu a zkompilovat to?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ja ale nechci starej achjo :) past vedle pasti.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: V tom případě si pořiď Pixel, popřípadě starší Nexus 5X a naper tam Copperhead OS. Více zaměřený Android na security a privacy neexistuje. https://copperhead.co/android/

    Popřípadě si pořiď cokoliv, na co existuje oficiální Lineage OS (https://lineageos.org). A nebo good luck s vlastní tvorbou no. ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: myslim ze jsi prave spadl do klise. :). Ale myslim si taky ze je rozdil kdyz o necem vis a necem nevis. Je lepsi vedet nez nevedet. smirovani od google je z vetsi casti resiteny a tim se pro hromadny zpracovani stanes neviditelnej/nepouzitelnej. Vic mi vadej ruzny rozsireny prava aplikaci ktery nelze casto efektivne ridit, ruzny integrovany vychytavky v jadre to bych si rad prozkoumal.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Navíc je to všechno open-source.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Tak první velký SW backdoor je Google, že jo. :-D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: protoze nevim co v ni je. resp bral bych to kdyby bylo snadne si ji prohrabat porovnat pripadne s vanila a sestavit. neni to projev paranoie ale spis se chci naucit a nasledne praktikovat to ze chci vedet z ceho je ten telefon slozenej. ze tam jsou backdoory v hw se vi ale mit telefon plnej kdoviceho se mi nechce pokud nebudu muset. A rad bych nemusel. zatim to vypada na nexus kde snad pojede tohle: https://github.com/AOSiP
    nejdriv jsem se tu zeptal nez se pustim do takhle rozsahleho vyzkumu. Se samsungem mi bylo pekne ale prave u nej jsem zjistil spoustu veci ktere nechci aby telefon delal tak chci jit o dum dal a pokud mozno lepe :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Hmm, nevím o co ti přesně jde, ale kernel k Xiaomi A1 byl zveřejněný. btw. proč nechceš použít nějakou hotovou ROM z XDA?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA:
    Ja se asi spis neumim vyjadrit. Proste mi jde o neco kde si od sve verze muzu potahnout source a pripadne toolchain a cast ktera se mi nelibi predelat/upravit.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Doma pečený romky??? Xiaomi obecně má výbornou vývojářskou komunitu oficiálních alternativních ROM. Já nic jiného než alternativní ROMky na svých Xiaomi telefonech nepoužívám. Pokud tě zajímá A1 tak se podívej sem:

    https://forum.xda-developers.com/mi-a1/development
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: existuje nejaky projekt kde si muzu android sam prelozit pripadne doupravit ? zatim mi prijde ze to ma jen nexus s tim aio nebo by to slo i na xiaomi ?
    co jsem na xiaomi ted chvili hledal jsou to doma peceny romky nejistyho obsahu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    E42: ale to zas neumí LTE B20
    E42
    E42 --- ---
    TOOMIX: Ano. Jmenuje se Xiaomi Mi 5X.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam