• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TOOMIX: zadny nebylo, to uz pak zamknout snad ani nejde. For je v tom ze ten telefon mam nekolik mesicu, vcetne sparovani s tim jejich kontem/cloudem, ale instalaci developer rom jsem to sparovani musel udelat znova, cimz se resetnul timer... a ten byl donedavna 72 hodin, jenze ted je 718 hodin.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A první odemknutí bootloaderu bylo hned?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Vcera jsem chtel odemknout Redmi 5 Pro, prvni zadrhel ze nemam Developer ROM - okej, tak jsem ji nainstaloval. Tim se ovsem resetnul timer pro odemknuti bootloaderu takze ted budu cekat 30 dni.
    Jako wtf, tim u me fakt skoncili.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PISKVOR: DATEL: divný, MIUI to umí od verze 5 (z roku 2013), o důvod víc, proč nechtít čistej android
    DATEL
    DATEL --- ---
    TOOMIX: ve standardním nastavení aplikace jde zakázat mobilní data, ale jen pro případ, kdy je aplikace na pozadí
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: Ne. (Kdysi na to byla permission, ale kolem 4.0 se Google rozhodl, že to prostě musí povolit pro každou appku a nazdar.)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    To standardní Android pořád neumí zakázat data konkrétním aplikacím?
    E42
    E42 --- ---
    RESCAPE: Jen pomocí virtuální VPN. Google sám na to nabízí aplikaci Datally, začal bych u ní. Ale alternativ existuje hodně.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Dá se na androidu nějak nastavit abych měl zapnutá mobilní data pouze na některé aplikace?
    Tzn chci být online, ale aby mi fungoval třeba jen gmail, prohlížeč a ostatní aplikace by byly zablokované a offline. Nemám root
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Pikaču nehraju, občas jen Ingress ( zmiňuji jej pro příbuznost s Pikaču ) ale nikdy jsem zamrz nepotkal. Koláč mám od dev. prewiev.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Už se mi třikrát stalo, že Pixel 1 s Androidem 9 při hraní Pokemon Go totálně freeznul a pomohl až restart. Něco podobného se mi s Andoridem 8.1 a Nexus 5X nikdy nestalo. Nenarazili jste na něco podobného?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    essential nabíjím obden, na 8.1 se výdrž zlepšila a na 9 je ještě lepší
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    GEGI: Jak uz tu nekdo psal Sony Xperia XZ1 Compact .... mam ho (celkem nove) a vydrzi 2 dny normalniho provozu bez problemu (GPS, Wifi, data, vse zapnute)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj, nedaří se mi v přehrávači shuttle+ dostat do vnitřního uložiště telefonu (redmi 4x) v prohlížení složek, jen na sd kartu. Netušíte někdo jak na to?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GEGI: nastupce oukitel k10000pro je toto https://mobilni-telefony.heureka.cz/oukitel-k7-4gb-64gb/ , na k10000pro nemuzu rict kriveho slova snad az na to ze usb kabel ma delsi konektor a tedy vetsina ostatnich kabelu s nim nefunguje, nabijet pri rozumnem vyuzivani treba po 4 dnech je u androidu super
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Trochu jsem ten filtr upravil, aby byl rozumnější ( https://www.gsmarena.com/...playInchesMax=5.1&nBatCapacityMin=3100&nBatStandbyMin=420&nBatTalkMin=12 ), a vypadl mi z toho ten Xiaomi 4X, jak píše BUNDA. Kupoval jsem ho mámě a je s ním myslím dost spokojená. Výhoda je, že je super levnej. 5" se dá a Android 7.1 stačí.
    GEGI
    GEGI --- ---
    E42: super, díky, projdu to.
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Já myslím, že jak poptávka, tak i nabídka existují. Číňani (třeba Oukitel) dělají i telefony s 10.000mAh baterií, což je zhruba 3-4násobek běžné kapacit. Zase takovým telefonům ale může chybět jinde. Známější výrobci se do až takových extrémů nepouštějí.
    Tady jsou telefony s největší výdrží podle databáze GSM Areny (nebude to úplný ani přesný, ale tak orientačně), tak se zkus podívat, jestli tě něco nezaujme:
    Phone Finder results - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/results.php3?nBatCapacityMin=5000&nBatStandbyMin=840&nBatTalkMin=20
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEGI: to je také kritérium, které mě zajímá, proto vybírám telefony s baterií o větší kapacitě. Aktuálně v rodině tyto: Xiaomi Redmi 3S, Xiaomi Redmi 4X a Redmi Note 4. Všichni jsme s výdrží spokojeni. Ale všechno jsou to větší a již neaktuální telefony.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam