• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    ERGOSUM:
    HELVETE:
    děkuji vám, omrknu to. V compu koukám jsou správné časy a po kopírování do tel je část fotek bez exifu úplně. Tak to zipnu.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    IVUSHA: Jestli si dobře pamatuji, tenhle SW https://ultracopier.first-world.info/ uměl spoustu věcí při kopírování souborů...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    IVUSHA: No a k tomu https://www.nyx.cz/index.php?l=user;id=HOUMLES;f=%3Fl%3Dtopic%3Bl2%3D1%3Bid%3D13855
    "nebo uplne nejlip jestli ty fotky jeste mas na kompu vcetne originalnich casu tak je zazipuj, nahraj na telefon a tam rozbal .. melo by to zustat zachovany" Potom se totiž nezmění čas změny.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    já je dala všechny do compu a pak na novou sd kartu a tu strčila do telefonu. V compu maj dobrý datum pořízení a i když dám vlastnosti fotky v telefonu, tak je tam datum správnej, ale v galerii se zobrazujou blbě dle data změny.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jestli není instalace Google fotek jednodušší.
    každý měsíc potkám uživatele. co se pyšní na to, že na jeho fotky se zlý Google nedostane, ale zálohované to jinak nemají a teď se najednou fotky neukazují...
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    RATTKIN: jasne, vzdyt ja nerikam, ze ne .. ale treba to slo pres PC, ze staryho a pak na novej .. popr. na tom starym telefonu by to slo taky zazipovat a poslat a rozbalit..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HOUMLES: píše o kopírování ze starého mobilu, ne o počítači.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    RATTKIN: nj, vim, ale jestli ty fotky jeste ma v originale tak je to rychlejsi nez psat nekam na fora a cekat na odpoved jestli vubec nejaka takova app existuje :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HOUMLES: ivus chce na telefon.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    RATTKIN: tak.. a google vi, ze mas rad zmrzlinu a bude ti ted targetovat ady :))
    IVUSHA: na android nevim, ale na kompu je toho hromada .. treba znamej irfanview to umi popr. http://www.nirsoft.net/utils/bulk_file_changer.html
    nebo uplne nejlip jestli ty fotky jeste mas na kompu vcetne originalnich casu tak je zazipuj, nahraj na telefon a tam rozbal .. melo by to zustat zachovany
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    IVUSHA: já si zálohuju fotky na google a tam je to podle data vyfocení. Dá se hledat i podle obsahu fotky (zmrzlina...)
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    poradíte mi někdo aplikaci, která mi seřadí fotky v telefonu dle data pořízení(dle exif) a ne změny? Zkopírovala jsem fotky ze starého telefonu a teď si to myslí, že v ten den byly všechny vytvořeny. Zkoušela jsem dle rad na netu najít na google store quick pic a to co jsem stáhla a nenašla nastavení dle exif. Mám android 7. Díky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ANDREJKA: Ten formát ne, ale čas ukládání ovlivňuje velikost úložiště a dostupná RAM(spuštěné aplikace na popředí i na pozadí.
    Když si dáš zobrazit vodítka oříznutí, měla bys vidět co skutečně fotografuješ a zároveň jakou část senzoru nevyužíváš. Nastavení formátu totiž nedělá nic jiného, než že neuloží část snímku zachyceného senzorem přiblížení(pokud nemáš optický zoom) v důsledku také. Fotka je jenom menší a pak jde o to, zda je rychlejší uložit fotku celou, nebo oříznout a uložit výřez.
    Pokud jde o kvalitu. Já se na kompaktu zastavil na 14 MP. Víc nepotřebuji a většinou fotím do 5 MP. Na mobilu má největší vliv optika. Na památeční fotky to není, ale jako poznámkový blok to občas stačí.

    BTW Dítě a zrcadlovka nejdou IMHO moc dohromady. Většinu pokusů o nastavení a zaostření dítě úspěšně sabotuje. :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    zeptam jsem se znovu a zase hloupe. nevite, kde by se dala sehnat solo klasika Galerie aplikace? Ma tom tchynin Lenovu neni.. Diky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ANDREJKA: Tipuji zahlcené úložiště/málo paměti.
    Digitál není polaroid. Místo stavění se na hlavu při krkolomných pozicích ořezávej výsledný snímek. On na ty nakloněné snímky nebývá nikdo zvědavý a když ve stejném čase uděláš lepší fotku/ několik lepších fotek máš to lepší, než nepovedenou fotku se správným výřezem. Jinak bezpochyby pomůže vypnout senzory pohybu v telefonu.
    Open Cameru mám. Ale fotoaparát je fotoaparát.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    LOVE_DALI: Whats app neni určenej na tablety, ale "jen na telefony" takže k telefonu a pak používat přes web klienta...
    ATAN
    ATAN --- ---
    LOVE_DALI: nema cidlo pro jas. rootnout + twrp jde, proto jsem si ho objednaval. Zadny jiny tablet do 4000 rootnout nejde.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ATAN: nesel mi Mi Fit (nebo jak se ten kram na management Mi band 3 hodinek jmenuje) a ofiko What's Up. Neni podporovane zarizeni. Ten Mi kram jsem nahodil solo pres apk. na WhatUp jsem se jeste nedostal. Neni to muj tablet, takze nemam cas to resit. Jinak automaticka korekce jasu taky nejde..
    Podivam se zase o vejkendu, ale s takovouhle budu brzo hledat nahradni ROM :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    LOVE_DALI: V kazdem pripade dle stranek lenovo prijde pro tento model ted v listopadu Oreo update, tak snad se to zlepsi. Ja si ho take objednal, zitra vyzvednu na poste.
    ATAN
    ATAN --- ---
    LOVE_DALI: ktere? ten tablet by mel zvladat vsechny aplikace. jen neni moc na hry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam