• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ahoj vespolek. Pořídil jsem si Lenovo Tablet TB7304F, Android 7.0, v podstatě čistý z obchodu (přidáno pár appek a proklikáno nastavení). S počítačem si poradím, ale tohle je prostě jiný svět. Zatím na něm poslouchám hudbu, čtu PDF a mám pár budíků, ale říkám si, že s tím co má pod kapotou by mohl sloužit i líp.

    Nemám v něm SIMku, protože na telefonování mám telefon a ten tablet pořád obsahuje spoustu podivností od výrobce, co nejdou odinstalovat a pořád by chtěly na síť, i když je nepoužívám. (Takže je řadím do kategorie malware)

    Potřeboval bych poradit, jaké appky mám stáhnout pro následující požadavky (když jsem koukal do nabídky, tak na mě toho buď vyskočilo strašně moc, nebo nic a pár co jsem se díval chtěly nesmyslaná práva (jako přístup ke kontaktům, síti, foťáku ...)

    - něco na plánování a evidenci času (v sobotu mám od 10:00 do 22:00 akci (takže nemůžu na jinou akci v tu samou dobu), leto jsem na akcích strávo 4321 hodin celkem, v MHD už jsem letos projezdil 1234.5 hodin a dnes dalších 45 minut a tak podobně)

    - něco na strukturované poznámky, ideálně něco jako Trilium Notes ( https://github.com/zadam/trilium ) nebo Cherry Tree ( http://giuspen.com/cherrytreemanual/Introduction.html ) nebo tak, s tím, aby se ty poznámky daly i exportovat/importovat na PC (nikoli do cloudu)

    - něco jednoduššího na kanban board ( v podstatě tabule s několika sloupci, v každém může být několik samostatných poznámek/ukolů a ty se dají jednotlivě přesouvat ze sloupce do sloupce, přidávat a rušit)

    ( - případně něco, co by po připojení na wifi umožnilo nahrávat/stahovat soubory z SD karty, abych ji nemusel každou chvíli vyndávat, dávat do adaptéru, přez něj do počítače a pak zas do tabletu, kde mezitím appky pochcípají, že nemají přístup ke svým datům a musím je znovu spouštět a nechat scanovat obsah SD - na počítači bych za tímto účelem prostě spustil ssh server a vzdáleně se na něj přihlasil, prošel adresáře pomocí ls/find a pomocí SCP přetáhnul soubory tam a zpět (nebo z windows pomocí WinSCP) - na tabletu nevím, jak nainstalovat ssh server (a je-li to vůbec použitelný přístup) )

    Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Máte nějaké oblíbené? Předem díky za všechny rady.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RADDINO: zkus je v nastavení-bt zařízení- odpojit, nemělo by se to samo zpět připojit, pokud se chytne na něco jinýho
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    B3DA: heh, taky jsem na op6, ale s omni rom :) zkousim k tomu najit neco oficialniho od googlu, ale nedari se mi to ...
    vim, ze to je proste vypnuty kvuli bezpecnosti, ale samozrejme spousta lidi je na to zvykla a vyrobci si to muzou upravovat jak chtej takze je mony, ze to bude fungovat kazdymu jinak ... vcetne oxygenOS
    B3DA
    B3DA --- ---
    HOUMLES: op6 s androidem 9, uplne cistej android to neni, ale ma k tomu docela blizko.
    v dokumentaci nevidim ze by zminovali reboot..
    ale tedka jsem to samy zkusil s cistym androidem 8.1 na starsim nexu a tam to nastaveni vydrzi dokonce jen do prvniho pripojeni, pak se vrati na nabijeni... hmm :(
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    B3DA: co mas za telefon? je mozny, ze je to nejaka uprava vyrobce, ale jsem si jistej ze v AOSP to neni, resp. po rebootu se to vrati na charging only .. viz ten odkaz
    B3DA
    B3DA --- ---
    HOUMLES: tohle jde i po restartu - staci mit nastaveny zabezpeceni (fingerprint, gesto, ..), root neni potreba, funguje to totiz jen pri odemcenym displeji
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RADDINO: Tasker podle polohy /Wi-Fi? Ale nejsem si jist jestli umí měnit toto konkrétní nastavení. Nešlo by tem repro odebrat párování v mobilu a jen to spárovat když se použijí na mobil? Pokud se nepoužívají s mobilem moc často.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Mam nove repraky k PC, co maji i BT pripojeni. Funguje to dobre, ale pokud jsem doma na mobilu, automaticky mi jde zvuk do repraku. Existuje nejaka appka shortcut, co mi vypne/zapne bt reprak jako vystup? BT mam kvuli naramku zapnuty permanente a jit pokazdy do nastaveni BT, klik na repraky a odskrtnout "pouzit pro zvukova media" je docela opruz. Rikal jsem si, ze na to bude milion appek, ale zatim asi spatne hledam.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    tak jsem nainstaloval ty dve doporucene appky na timesheety, pak jeste dalsich pet z play storu a a ve finale vsechno odinstaloval. nic z toho nebylo pohodlnejsi nez napsat 3 bunky do excelu (coz mi teda neprijde vubec optimalni).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: super, kalendáře jsem nasdílel a účet odebral.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JIMX: to bych mohl zkusit, jestli to jde. Díky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    BUNDA: nešlo by nasdílet si ten google kalendář do toho účtu, který používáš na email? jinak netuším, jestli to nějak jde :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Nějaká rada, jak mít google účet jen pro práci s kalendáři (nic jiného nesynchronizuju) a zároveň ho nemít v Gmailu? Naopak v Gmailu chci vidět jiný google účet (tan synchronizuju) a další imap účty. Jako můžu to vyřešit jinou apkou na emaily, ale to si nechávám jako krajní možnost.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Poradte pls - v Drive appce se mi nezobrazuje můj gsuit učet. Jinak je normálně přidaný, emaily, kalendář,... vidím, ale v appce Drive prostě ten učet není (ne, že bych neviděl soubory, prostě nevidím vůbec ten učet)
    E42
    E42 --- ---
    WABICEK: Používám
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rauscha.apps.timesheet
    ale že by byl zrovna jednoduchý bych si říct netroufl :/
    Čili sám ještě zkusím ten doporučený Toggl.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    nemate tip na appku sledovani odpracovaneho casu? hledam neco jednoducheho kde si naklikam zakaznika, projekt, task a cas. ocenim treba export vyfiltrovaneho do spreadsheetu nebo csvcka. ukladani do cloudu vyhodou.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    GORG: https://developer.android.com/about/versions/marshmallow/android-6.0-changes#behavior-usb
    je to schvalne aby ti kdyz se nekdo nepovolanej dostane k telefonu nevytah data.
    da se to jednorazove obejit tim, ze se to nastavi v developer settings, ale funguje to pouze do dalsiho rebootu ..
    driv to slo s rootem zapnout natrvalo, ale google vsechny apky co to umely odstranil z playe a ver tomu, ze je to tak spravne :)
    LBW
    LBW --- ---
    Assistant routines - umi to spustit nejakou appku? Rad bych, aby mi to rano pustilo zpravy pres iRadio
    GORG
    GORG --- ---
    Jde nejak nastavit, aby se telefon automaticky nastavil do USB tethering modu?
    Uz to resim asi hodinu a vypada to, ze to tam clovek musi vzdycky rucne nastavit v settings
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: Vcera se to aktualizovalo na 8.1. Zatim dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam