• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GILHAD: No, to potom ale není dobrá volba kupovat si Lenovo tablet.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    rad bych doporucil appku Dell Mobile Connect, je to super, nainstalujete si to na komp a na mobil a ten muzete nechat v kapse, protoze ho pres tu appku muzete ovladat, sikovna vec :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    GILHAD: to, že neumíš (a nebo se bojíš) využít potenciál něčeho moderního, ještě neznamená, že je to slepá větev :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    GILHAD: pokud neveris oblackum tak si postav vlastni oblacek. tak jsem to udelal. hostuji si aplikace sam. mam 100% kontrolu nad tim co se deje a svoje data vidim jen ja (a kazdy po ceste kdo ma ssl intercept)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JIMX: Jojo, jeste za sociku, kdy pocitace nebyly dostupne, nastesti se to zmenilo :)

    A co se trpeni tyce, neni to zdaleka tak strasne, jak si myslis, jen mi ted spoustu casu zabira vyvoj vlastniho pocitace, takze na tydle moderni vidle se ptam lidi okolo, co si s tim hrajou porad a odpovedi si nejak preberu. Rovnat si veci v MHD na tabletu je sisce nice-to-have, ale pokud by to mel byt opruz, tak to klidne budu delat na netbooku jako dosud, je to jen o malo neskladnejsi a funguje to spolehlive a bezpecne.

    Zdaleka ne vsechny moderni vystrelky se ukazou byt prulomove uzitecne a nezbytne (cecka, ci tamagochi by mohly vypravet, stejne jako hodinky, co se musi nabijet dvakrat denne a stejne toho moc neumi :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ERGOSUM: Mass storage je deprecated v Androidu 4.0, removed ve 4.1 (byt vendori si to bastlej sami, fakt jsem ho uz dlouho nevidel) Ja pouzivam https://github.com/spion/adbfs-rootless , coz v kombinaci s adb tcpip 5555 ; adb connect ip_mobilu:5555 funguje i po lokalni siti.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Dneska už nikdo imho nebude vyvíjet nějakou business appku, která by běžela na mobilu nebo tabletu čistě offline, když k tomu chtějí mít všichni přístup z mobilu, tabletu, desktopu a ještě z libovolnýho počítače, ke kterému přijdou a přihlásí se ... navíc s dostupnejma datovejma tarifama za hubičku ... nehledě na to, že pokud to není něco extra specializovaného, tak v podstatě stačí web browser obalenej aplikací a mají hotovo :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    ty ses narodil fakt ve špatný době a musíš strašně trpět :-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JIMX: Praveze neznam. knaban mam zatim stick-it papirkama na nastence na zdi, puvodni neelektronicky, na cherrytree jsem narazil nedavno, vse mam v lokalni sqlite2 databazi (jeden soubor v zadanem adresari). Co je komu po tom, jak jsem se vyspal, kdy jdu k doktorovi, kdo me nastval, nebo co zajimaveho jsem se docetl - kdyz to budu chtit sdelit svetu, dam si to na webovky sam.

    Proto jsem taky pripisoval (zadny cloud) a zduraznil, ze nemam SIMku a co leze na sit samo bez prikazu povazuju za malware, zvlast kdyz to nejde odinstalovat (mail od googlu, z neznameho duvodu se porad spoustejici Photo, co se dozaduje google servicu pro pripojeni k siti, ackoli jsem zcela jiste nic nefotil (obe kamery jsou zalepene), natoz abychg to chtel sdilet kdovi komu)


    MCD: mailinator nejake nabizi, ale co ja vim, co by tam zrovna osobni poznamky a osobni plany chtely posilat, takze jsem to ani nezkousel (navic kdyz jsem to poprve otevrel v miste, kde ani pripojeni neni)

    JIMX: cepici z alobalu zatim ne, ale kamery prelepene nepruhladnou paskou ano, zvlast tu smerem ke me. Na foceni mam fotak, na telefonovani telefon, takze nic z toho tablet urceny na cteni PDF, budiky a rychle poznamky fakt nepotrebuje.


    ERGOSUM: Zapnout Mass Storage to uz pro jistotu taky nema, jak na linuxu cist MTP jsem zatim nezkoumal, takze pro me to je proste vyndat kartu, vlozit do ctecky, vlozit do pocitace, pretahat veci sem a tam a pak zase obracene zpet.


    JIMX: Kde to mit chci, tam si to donesu (to je vyhoda tabletu do kapsy), aby se soukrome (ci dokonce firemni) veci sirily samovolne a svevolne zajem nemam.


    SKAUT: Diky, ale dival jsem se na to a pise to,ze to po ceste soubory "optimalizuje, zipuje, filtruje a tak dal a vyzaduje webovy prohlizec" - ja bych potreboval neco, co fakt jen zprovozni ssh server a do niceho nekeca (klasicky /etc/init.d/sshd start), idealne jeste umozni nahrat klice pro pripojeni bez zadavani hesla
    JIMX
    JIMX --- ---
    MCD: copak email, ale spíš čepici z alobalu :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    GILHAD: tak myslel jsem, ze trello a evernote jsou tak známý, ze ti hned dojde, ze je to především cloud aplikace ... kdo by dneska dělal offline, když všichni chtějí mít všechno všude ...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GILHAD: Používám na kartu nejraději postup
    1) Připojit tablet kabelem do USB
    2) Na tabletu potvrdit "Zapnout uložiště USB" (tedy vyhrožuje že pochcípají některé aplikace)
    3) zbytek udělat z PC

    Pozor "Zařízení pro média (MTP)" je mnohem pomalejší.
    Zkoušel jsem i přes BT. Na dva soubory z mobilu, než tahat kabely, to ještě. Jinak zátěž na nervy.
    MCD
    MCD --- ---
    GILHAD: A mailovou adresu určenou výhradně k přijímání spamu, pane továrníku Mayere, máš?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Tak jsem to stahnul, business kaledar funguje, ale jak Trallo, tak Evernote se mi nepodarilo spustit, ze pry neni pripojeni k siti (coz neni, ale taky ho nepotrebuju) a ze pry mam zadat nejaky email - nestojim o to, aby moje udale posilaly kam se jim zachce a ani aby mi posilaly nejake maily, kdyz ten tablet mam v kapse a nema zadny duvod mi (aniz komu jinemu) mailovat ... :(
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GILHAD: 4. Droid over Wi-fi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmitril.droidoverwifi
    pustí se v zařízení, vyplivne ip zařízení která se da do prohlížeče, přihlásí se a vesele se brouzdá skrz soubory.
    Případně to umí většina file manageru, osobně doporučím FX File.
    JIMX
    JIMX --- ---
    GILHAD: 1) business calendar, 2) evernote, 3) trello
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ahoj vespolek. Pořídil jsem si Lenovo Tablet TB7304F, Android 7.0, v podstatě čistý z obchodu (přidáno pár appek a proklikáno nastavení). S počítačem si poradím, ale tohle je prostě jiný svět. Zatím na něm poslouchám hudbu, čtu PDF a mám pár budíků, ale říkám si, že s tím co má pod kapotou by mohl sloužit i líp.

    Nemám v něm SIMku, protože na telefonování mám telefon a ten tablet pořád obsahuje spoustu podivností od výrobce, co nejdou odinstalovat a pořád by chtěly na síť, i když je nepoužívám. (Takže je řadím do kategorie malware)

    Potřeboval bych poradit, jaké appky mám stáhnout pro následující požadavky (když jsem koukal do nabídky, tak na mě toho buď vyskočilo strašně moc, nebo nic a pár co jsem se díval chtěly nesmyslaná práva (jako přístup ke kontaktům, síti, foťáku ...)

    - něco na plánování a evidenci času (v sobotu mám od 10:00 do 22:00 akci (takže nemůžu na jinou akci v tu samou dobu), leto jsem na akcích strávo 4321 hodin celkem, v MHD už jsem letos projezdil 1234.5 hodin a dnes dalších 45 minut a tak podobně)

    - něco na strukturované poznámky, ideálně něco jako Trilium Notes ( https://github.com/zadam/trilium ) nebo Cherry Tree ( http://giuspen.com/cherrytreemanual/Introduction.html ) nebo tak, s tím, aby se ty poznámky daly i exportovat/importovat na PC (nikoli do cloudu)

    - něco jednoduššího na kanban board ( v podstatě tabule s několika sloupci, v každém může být několik samostatných poznámek/ukolů a ty se dají jednotlivě přesouvat ze sloupce do sloupce, přidávat a rušit)

    ( - případně něco, co by po připojení na wifi umožnilo nahrávat/stahovat soubory z SD karty, abych ji nemusel každou chvíli vyndávat, dávat do adaptéru, přez něj do počítače a pak zas do tabletu, kde mezitím appky pochcípají, že nemají přístup ke svým datům a musím je znovu spouštět a nechat scanovat obsah SD - na počítači bych za tímto účelem prostě spustil ssh server a vzdáleně se na něj přihlasil, prošel adresáře pomocí ls/find a pomocí SCP přetáhnul soubory tam a zpět (nebo z windows pomocí WinSCP) - na tabletu nevím, jak nainstalovat ssh server (a je-li to vůbec použitelný přístup) )

    Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Máte nějaké oblíbené? Předem díky za všechny rady.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RADDINO: zkus je v nastavení-bt zařízení- odpojit, nemělo by se to samo zpět připojit, pokud se chytne na něco jinýho
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    B3DA: heh, taky jsem na op6, ale s omni rom :) zkousim k tomu najit neco oficialniho od googlu, ale nedari se mi to ...
    vim, ze to je proste vypnuty kvuli bezpecnosti, ale samozrejme spousta lidi je na to zvykla a vyrobci si to muzou upravovat jak chtej takze je mony, ze to bude fungovat kazdymu jinak ... vcetne oxygenOS
    B3DA
    B3DA --- ---
    HOUMLES: op6 s androidem 9, uplne cistej android to neni, ale ma k tomu docela blizko.
    v dokumentaci nevidim ze by zminovali reboot..
    ale tedka jsem to samy zkusil s cistym androidem 8.1 na starsim nexu a tam to nastaveni vydrzi dokonce jen do prvniho pripojeni, pak se vrati na nabijeni... hmm :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam