• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NEON5: to se mi nastesti neukazuje, protoze mam samsung a apex launcher, to bych uz asi vykvetl
    NEON5
    NEON5 --- ---
    DRAGON: jeste lepsi je, jak se ikony napravo roztahuji, aby ukazaly data trafic, takze skacou ze strany na stranu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    chtel bych upozornit na jednu dost blbou vec v Android 9: po aktualizaci se vam zobrazuji hodiny na notifikacni liste vlevo a nejde to zmenit.

    mne osobne to neskutecne sere, protoze sem zvyklej, ze tam se mi ukazuji ikonky notifikaci, ted mam porad pocit, ze mi neco prislo, je to fakt neprijemny.

    tak pokud se na to chystate, tak s tim pocitejte...
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    ZUZU: Mi A2 lite
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, asi mi odchází xiaomi redmi 3s. chtěl bych tedy nový telefon, který by měl velkou podporu komunity (alternativní rom). co nejmenší rozměrově. co byste mi doporučili?
    IV0
    IV0 --- ---
    E42: Ano
    IV0
    IV0 --- ---
    JEREMIUS: Asi database sharing (pro zastavení přehrávání v jedné místnosti a spuštění ve druhé). Existuje i nějaký Multi room plugin (ve vícero místnostech, dle libosti, hraje synchronizovaně to samé, což je o kousek dál), ale ten jsem nezkoušel...
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    IV0: Mohl bys mi říct, jak se téhle funkci říká (ideálně anglicky), abych si vygoogloval podrobnosti? Díky
    E42
    E42 --- ---
    IV0: Což je ovšem všechno právě vlastnost Kodi, a nikoli Chromecastu, na který se OP ptal.
    IV0
    IV0 --- ---
    E42: Původně požadovanou funkcionalitu umí Kodi (musí být nainstalované všude ve stejné verzi) se sdílenou databázi. Funguje to i v případě používání vícero uživately (bez používání uživatelských profilů uvnitř Kodi). Prostě v jedné místnosti nebo poslouchám / sleduji, vypnu to tam, přejdu do druhé místnosti a mohu mít na ploše odkaz na obsah, na který klepnu a jede to dál z místa, kde jsem vedle skončil (filmy, seriály, hudba, televize, některé pluginy). Nefunguje to takto uvnitř některých pluginů (třeba YouTube), poslední obsah tam je zapamatovaný, ale pozice uvnitř videa už ne. U vícero uživatelů se (pod jedním Kodi uživatelským profilem) smíchá dohromady všechno, co jednotlivý uživatelé sledovali / poslouchali. Za mě docela použitelné, mám to takto už skoro 10 let.
    E42
    E42 --- ---
    RATTKIN: Problém je, že on nechce pokračovat na stejném zařízení, ze kterého cast inicioval, ale na zařízením úplně jiném. Takhle ale Chromecast nefunguje, třetí zařízení umí jenom ovládat casting, ne pokračovat v přehrávání, když se cast z jakéhokoli důvodu přeruší. To třetí zařízení přeci vůbec ani nemusí mít nainstalovanou aplikaci, ze které byl cast iniciován. Samozřejmě pokud konkrétní aplikace nebo spíš služba synchronizuje stav mezi všemi zařízeními, kde je používaná (YouTube to v určité míře dělá), pak to na třetím zařízení bude pokračovat, kde to na prvním nebo na druhém skončilo. Ale to zase vůbec nijak nesouvisí s CC. Každopádně to bude umět spíš máloco.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JEREMIUS: asi záleží na aplikaci když jedeš z aplikace. Pokud budeš zrcadlit celou obrazovku, když zrušíš stream, zůstane to tam kde je.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KIDLI: No jo, to mě nenapadlo, přitom to je logický. Díky :)
    E42
    E42 --- ---
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    GEKONZPRAHY: settings-lockscreen-notifications je to co hledáš, ne?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, mám Galaxy S9+, akorát mi přišla aktualizace na Android 9. Všechno relativně OK, ale nepřišel jsem na to, kde se dá nastavit u oznámení na zamknutý obrazovce, aby to rovnou ukazovalo obsah oznámení. Takhle když mi přijde zpráva na messenger nebo na whatsapp, tak vidim jen ikonu aplikace a musim na ní tapnout, abych viděl obsah, což je uplně na hovno a krok na víc a potřebuju se toho zbavit, jinak ten telefon poletí z okna. Děkuju za každou radu :)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Když se tu nakousl ten chromecast: Chtěl bych se dívat a poslouchat věci na různých zařízeních. Třeba na PC s Win10, pak přejdu do obýváku, chtěl bych pokračovat na stejném místě na TV a pak třeba v mobilu s androidem. Řeší tohle chromecast?
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    HONCKA: Chtěl bych do 4K. Netuším na kolik je to reálné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ASAFA: co to je levny?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ASAFA: neumím poradit, dneska tam všichni výrobci rvou pět co nejlepších foťáků a dál nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam