• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: Jde se z těch nepoužívaných účtů odhlásit. Ne v synchronizaci, přímo v aplikaci.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jde nějak nastavit Hangouts, abych tam měl zprávy jen z některého Google účtu, který mám na telefonu? Mám na telefonu účet syna, vypnutou synchronizaci všeho, ale stejně mi chodí jeho hangouts
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (jinak teda na čistým Androidu jsem vystačil s tím předinstalovaným, pokud má výrobce nějaký svůj, obvykle hledám jiný)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PSYSBEE: No, vždycky tam nějaký máš. Pro oknaře - launcher je Plocha a nabídka Start. Může být jednoduchá nebo složitá, předinstalovaná výrobcem nebo alternativní, ale vždycky tam nějaká je; chápu, že po cestě z Windows (v nichž je téměř na 100% jen ta předinstalovaná) to působí zmateně, ne-li zbytečně.
    MCD
    MCD --- ---
    PSYSBEE: Z praktickýho hlediska jsou, je to významná součást uživatelského rozhraní. Zkus co tě zaujalo, v nejhorším to zase odinstaluješ.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Jeste jeden dotaz - má smysl si na čistej Android instalovat launcher? Z praktickýho hlediska jsou launchery vůbec k něčemu dobrý?
    Jako oknaře, kterej na Androidu místo Google disku, fotek atd pokračuje s Live.com uctem a OneDrivem pro fotky, kalendář atd. mě zaujalo tohle:
    Uživatelsky jednoduchý, ale extrémně praktický! Takový je Microsoft Launcher – Android aplikace týdne | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/...extremne-prakticky-takovy-je-microsoft-launcher-android-aplikace-tydne-37095
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JOHNY_G: díky za info, až budu mít jejího samsunga v pazourách, vyzkouším :)

    btw: jestli myslíš cílovku mě, tak mě stačí napsat, že to nemá smysl a vyřešeno, nic takovýho instalovat nepotřebuju. Moje přítelkyně je něco jinýho, ta nějakou opatrnost asi moc neřeší, no budu s ní muset na to téma dát řeč.
    Já Android beru jako nutný zlo (na který jsem musel přejít z důvodů klinický smrti systému WPhone a morálního zastarání mýho WP smartphonu) a k jako takovýmu k němu přistupuju maximálně opatrně až podezíravě.
    I proto jsem šel do "čistý" Nokie, která je v programu AndroidOne a krom okamžitýho povypínání maxima možného stran telemetrie a dalšího šmírování, tak v telefonu chci mít nainstalovaný jen to, co skutečně potřebuju a ne milion kravin pro efekt nebo zahnání nudy..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JOHNY_G:...ale bacha, i v GPlay jsou trojský koně, pojmenovaný takhle. V poslední chvíli jsem otci zabránil si to nainstalovat - "Ale mně to psalo, že to našlo tři víry!!!"
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JOHNY_G: kdyz se bavime o verohodnych znackach tak bych mozna zminil Aviru
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PSYSBEE: Tak můžeš zkusit něco jako Malwarebytes, Eset nebo Avast. To jsou aspoň věrohodné značky. Já si o mobilních antivirech myslím svoje, ale očividně cílovka existuje :-D.

    Ale mělo by stačit se podívat do posledních spuštěných aplikací (čtverečkem) a u té reklamy (buď bude přímo vidět v náhledu, nebo tam bude třeba černý obdélník, velká ikona, plocha launcheru, popř. aplikace, přes kterou ti to vyskočilo) kliknout v rohu na ikonu aplikace. Tím se dostaneš do App info a uvidíš, kdo to vytvořil. Pokud je to notifikace, tak na ní podrž prst a proklikni se do All Categories nebo App info.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SPM: jj, nemela a snad uz nebude :)

    btw: a nejakou appku, která by dokázala odhalit, který aplikace tohle delaj pripadne nejakej kvalitni antimalware, kterej by nebyl sam o sobe malwarem? :) Pritelkyni na Samsungu se to deje furt, a ta uz bohuzel netusi, po instalaci kterejch appek tohle invaze samovovolne spoustejicich se reklam zacala...
    SPM
    SPM --- ---
    PSYSBEE: tak nokia by to snad fakt sama od sebe dělat neměla. Ale měl jsem v ruce nějakej doogie nebo jak se to jmenovalo, to člověk resetnul do defaultu, najelo to na čisto, připojilo se to k wifi a po chvíli ležení na stole to samo začalo instalovat takovýhle hezký aplikace :-D
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PSYSBEE: Ne, to je nainstalovaná nějaká extrémně nežádoucí aplikace. To bude určitě nějaký naprosto zásadní přimalovávač knírků na fotky, nebo tak něco. Žádná normální appka tohle nedělá. Žádná.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SPM: mam normalni evropskou Nokii 6.1 Plus (samozřejmě vyrobenou jako vsechno v číně :)
    ok .. takže pokud se zobrazuji jinde nez ve spustene aplikaci, tak je neco spatne. Existuje nějaka appka, ktera zjisti, která aplikace nebo co to dela?

    JOHNY_G: z GooglePlay a bylo to něco (jestli AnTuTu nebo možna neco jinýho, ale kazdopadně ověřená appka), co normálně prošlo přes Protect. Pak jsem to odinstaloval, ještě trochu pohrál s nastavením reklam a od tý doby klid..
    Ale když mám někdy v ruce třeba mobil (Samsung J5) svojí přitelkyne neob nějaký Huawei svýho šéfa a vidim, co jim tam zničehonic běžně vyskakuje, tak jsem nabyl dojmu, ze tahle fičura (tj. prolezlost otravnejma reklama) je u Androidu naprosto beznej jev.. :-)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Probůh, co sis to tam nainstaloval a odkud? :-D
    SPM
    SPM --- ---
    PSYSBEE: reklamy se normálně zobrazují jenom v té dané aplikaci, co je dává... jestli ti skáčou úplně všude, tak hádám, že máš nějaký vysoce výhodný čínský telefon, který přišel s malwarem už v krabici...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Dalsi newbie dotaz z lamího háje :)

    - Jdou nějak účinně blokovat reklamy, který se začnou časem objevovat s narustem instalovaných appek?
    (na WindowsPhone tohle neexistovalo)
    Zatím se mi to stalo jednou - myslim, ze tu reklamu mi tam zavleklo AnTuTu, ktery po zmereni rychlosti slo okamzite pryc .. Tedy jak se tomu do budoucna dá bránit/zabránit?
    Díky
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MATEJCIK: Tam jsem byl, ale az ted se v tom pohrabal dukladnejc a asi to uz funguje jak ma, diky :)
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    GEKONZPRAHY: otevři si notifikace nahoře
    pomalu táhni vpravo na té z messengeru, až se odkryje ikonka zvonku a ozubenýho kola (nastavení)
    v tom nastavení budou nějaký kategorie, u každý z nich jde nastavit jestli je vůbec povolená, a styl oznámení. přepni "zvukově a nové okno" na cokoliv jinýho


    máte někdo nějakej nápad, jestli ta operace co jsem popsal jde udělat nějak plošně?
    Telegram appka má channel na každej kontakt a chat a u všech je nastaveno že to je s popupem a já mám chuť se střelit do hlavy
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, hele co mam kde zatrhnout, aby mi nevyskakovaly tyhle upozornění v horní části displeje? Je to fajn když nejsem zrovna v messengeru, ale začly zničehonic vyskakovat i když jsem zrovna v konverzaci s tim konkrétnim člověkem a je to fakt otravný.. ale zase je nechci vypnout úplně, jen ať vyskakujou všude krom messengeru. Android 9.0 Díky

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MATEJCIK: testnu, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam