• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SMOKY: micro led od samsungu...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPM: Naprosta vetsina lidi nema problem. Ja uz pouzivam mobily s OLED 10 let a nikdy sem zadny vypaleni nepostrehl. Schvalne sem si ted zobrazil testovaci obrazce, a trosku vidim vypaleny status bar v modry barve, ale pri normalnim pouzivani sem si toho nikdy nevsiml. Jinej mobil nez s OLED bych nechtel.

    MADCAT: OLED televize se v extremnich pripadech vypalujou uplne stejne. Vetsine lidi se to nestane, ale pokud treba koukas na CNN 20h denne, tak muzes mit problem. Stejne jako u mobilu bych jinou televizi, nez OLED uz nechtel.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: ee, zadny kamery. Z boku muze byt trosicku svetla co projde silnyma protislunecnima zavesama v okne, ale toho moc nebude. Akorat ze to by bylo silnejsi na te leve strane nez prave. V kazdem pripade myma ocima jsem si nevidel skoro ani na ruku jaka byla tma;)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ja mel na S8+ vypalenou cernou GO keyboard, na bilym pozadi byla trosku videt. Na S9+ mam stejnou klavesnici, mobil mam taky uz cca rok a zadny artefakty nevidim.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MADCAT: ne, nedeje, mam uz patou generaci a nikdy se to nestslo. Ale teda nepouzivam to kazdej den pet hodin jako navigaci, verim, ze to se pak neco vypalit muze..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: jsou na to aplikace. vpodstatě je to takový blikání. zagoogli OLED Burn-in Fixer
    SPM
    SPM --- ---
    RAINBOF: no, vratnej... na tom mym po tom jejich zásahu je to vidět stále, byť je to teda o hodně lepší a už to aspoň tolik neštve (je to řekněme na úrovni tý předchozí S7, kde jsem to našel až potom, co jsem to tam začal hledat po zkušenosti s tímhle). Ale napadá mě jedna věc - tuší někdo, jak se ten display dá do tohohle stavu vrátit? Že by si to člověk aspoň mohl udělat sám a nemusel se doprošovat u výrobce...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: hele nemas u baraku kamery ? podle bocniho svetla to vypada ze mas IR prisvit.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM:
    "OLED je shit, který nemá v telefonech co dělat." to je kravina jako celej ten prispevek nelze takhle generalizovat.
    Vypálí se ti i klasický LCD. Já sem s tim spokojenej a klidně si oled koupim.

    Ja mam Note5 kvuli wacom peru, kontrastu, podani barev a spotrebe. Posledni dva parametry jsou u OLED naprosto best of.

    Kdysi jsem byl nadšenej z displeje u xiaomi hongmi pak u dalších ale barvy postupně zdegradovaly v čase. U oledu se mi to nestalo. (jsem musel zkontrolovat ten svuj normálně)

    Na druhou stranu je to vratnej proces tak nevim proč z toho dělat generální závěr.

    JIMX
    JIMX --- ---
    JEREMIUS: mám 32GB a z toho mám zabráno 26GB :-) ... běžný appky, pár her, hudba žádná, asi 6GB fotek a videí (za 2 a čtvrt roku) ... takže spíš je otázka, čím vším to máš zaflákaný, když ti 64GB nestačí :-) ... z toho vycházej :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LOVE_DALI: Ted jsem to byl zkusit venku ve tme - ten vysledek je IMPOZATNI.
    Jo je to rozmazany atd - jenze venku je 1 hodina v noci a tma jak prdeli, ocima sotva vidim naznak svetlejsi oblohy. A ten fotak vidi dokonce i ty ryby ve vode.

    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Ten OLED/AMOLED displej v mobilech je to stejný jako OLED obrazovky v televizorech? Tam se vypalování neděje? Vím, že to dělávaly plazmy, sám mám jednu doma, ale u OLED obrazovek jsem měl za to, že na tohle netrpí..?
    SPM
    SPM --- ---
    RAINBOF: no, zajímalo by mě celkem v čem se mýlí... těch vypálenejch displayů je hromada. Když pominu ten svůj note, kde se to vypálilo tak, že se na to fakt nešlo dívat, tak na původní S7 jsou stíny taky. Ta půjčená A5 měla vypálenou notifikační lištu. Hromada lidí postuje problém, že na tom displayi má vypálený logo internetový televize, když se na tom dívali na videa. Znám člověka, co tam má vypálenou webovou stránku. Takže popravdě mě nenapadá jedinej důvod, proč ten OLED do mobilu cpát... že to má hezčí obraz je jaksi k ničemu, když po 3 měsících používání jsou v tom vypálený artefakty, takže si člověk krásnýho zobrazování fakt neužije... Upřímně po týhle zkušenosti, krom toho, že od Samsungu už ten telefon patrně za tenhle přístup nekoupím, se budu asi dále vyhýbat OLED displayům. Protože mě fakt nebaví řešit to, že se ten telefon po pár měsících nedá používat a ještě se dohadovat s někým o tom, že si za to můžu sám, když jsem to používal...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RATTKIN: Co je to USB C nabíječka? Na ní je type C konektor? Jaký nabíjecí standart?
    Třeba pro USB-PD musí být správný zakončovací rezistor v redukci.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JEREMIUS: Me na appky, navigaci, trochu hudby ( kterou jsem obměňoval ) bohatě stačilo 32GB. Hry nehraju. Zůstávalo mi kolem 7GB místa.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JEREMIUS: pokud nebudeš mít v telefonu haldu filmů a mapy celý evropy pro dvě navigace, tak stačit bude =) já jsem bez filmů, ale s navigacema a haldou fotek na nějakejch 40GB ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JEREMIUS: já mám na 128g míň než půlku volnou. ale mám aplikace co jsem ještě nepustil a celý série seriálů co jsem ještě neviděl.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Stačí dneska 64 GB na aplikace, pár her atd.? Starý telefon s 32 GB skončil kvůli tomu, že jsem musel pořád odmazávat aplikace a nevešlo se mi tam vše, co jsem potřeboval, i když jsem vše co šlo přesouval na kartu. Je 64 GB už dneska dost, nebo to chce přitlačit na 128?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ARIAEL: vyfot s tim neco :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RATTKIN: 0.5$

    US $0.48 25%OFF | Aluminium Alloy Micro USB Male to Type C Female Adapter Converter Connector for Phone Tablet NK-Shopping
    https://s.click.aliexpress.com/e/bnFkxtdR
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam