PAYAXY: ok, netusil jsem, ze je ta karta s nejakym nahodnym jmenem. Pokud je to opravdu tak, tak by mi to vyhovovalo. Kde o tom muzu najit vic informaci, jak to funguje, co to bude stat, atd.?
Presne tak, pouzivam Android telefon mimo google sluzby (vyjimkou je play). Mam tam zakazanou synchronizaci do google, vsechno jen lokalne, nebo synchrnonizovane do jinych sluzeb jinych poskytovatelu. Predinstalovane google apps jsem bud odinstaloval, nebo v nastaveni deaktivoval, takze se mi nikde nezobrazuji ani ikonky od gmailu, youtube a dalsich. Nepouzivam chrome, na maily mam K9, jako vyhledavac treba duck duck go, na mapy Sygic, Navigator, mapy.cz.
Neni s tim zadny problem. Vim, kde jaka data mam a jak se k nim dostat. Fotky synchronizovane rsyncem na domaci NAS. Nevnimam v te absenci google apps zadne omezeni, spis naopak. Google sluzby nepouzivam ani na pocitaci.
Nedavno jsem nekomu pomahal nastavovat telefon a dost me iritovalo, ze se vsechno samo hned synchronizovalo kamsi do google, ale clovek si tam ta data ani nikde neprohlidne a nemuze je selektivne smazat. Da se jen dodatecne vypnout synchronizace.
To i takovy Mi Cloud od Xiaomi umoznuje vsechno prochazet na webu a pripadne editovat / mazat.