• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MEJLA82: Jak?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    MEJLA82: tak v tom pripade byla partisna v pohode, ale recovery ji nemohla z nejakyho duvodu precist .. kazdopadne dobre pro tebe :)
    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    HOUMLES: A nebo ne...opraveno

    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    jo jeste je moznost navstivit ofiko samsung servis vzhledem k tomu, ze EFS se zapisuje pri vyrobe zakladni desky... ale pocitej s tim, ze se s tim srat nejak nebudou a vymeni ti desku kus za kus a klidne to muze prevysit cenu toho tabletu..
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    zniceny EFS je konecna, ani jinej/origo firmware nepomuze protoze ta partition obsahuje speficicky veci primo pro ten telefon/tablet...

    EFS stands for Encrypted File System. Imagine the EFS as a big folder containing all of the important stuff that makes the "phone" part of your phone (i.e. what lets you communicate from one person with a phone to another) tick. It contains your IMEI, lots of files revolving around your SIM card and Wifi/Bluetooth (this includes your MAC address for all the radios of your phone), and lots of other things that should never ever under any circumstance be deleted or touched. It's sensitive, it's devastatingly important, and it's a huge pain. If you lose your EFS folder, you lose pretty much any chance of your phone being able to use data, Wifi, Bluetooth, and (in my case) your phone will just not wanna respond and reboot quite a lot.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MEJLA82: no jestli mas /efs necitelne tak asi nemam pro tebe dobre zpravy. podivej se na sammobile a treba tam bude factory firmware. v horsim pripade mas tezitko
    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Dostal.jsem se sem....Dal jsem wipe data factory reset.. Ale nemuze to nacist "E:

    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Zdravím mám problém s tabletem samsung galaxi tab 2 (GT-N8000) pri zapnutí naskočí jen logo.Po dvoukliku a pokusu se dostat do menu pro master restart je gobrazí android panáček a nic víc.Dokázal by někdo poradit jak tablet zprovoznit??Díky



    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PAYAXY: plus je zajímavé vidět, co všechno o nás Google ví
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    NIGHTHUNTER: ať už si o Google myslíte co chcete, všem silně doporučuji si ten Takeout občas pravidelně udělat. Offline záloha se hodí...protože se muže stát třeba “ Your Google Account has been deleted due to Terms of Service violations” tohle
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: tak jsem si nechal vyexportovat všechna data, co o mě Google má a je to hezkých zaZIPovaných 77.77 GB ;-)
    přitom mám jen 15 GB google disk, cpu k nim fotky ze sekundárního mobilu, nahrál jsem pár videí na YouTube, Gmail skoro nepoužívam... z těch velikostně malých věcí vím, že jim dobrovolně dávám všechny kontakty, historii polohy, nachozené kroky z fitness náramku přes Google Fit atd., ale stejně mě zajímá co zabírá nejvíc, tak si to asi ze zvědavosti stáhnu a projdu :-)

    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    QUIP: první dotaz na google a první odkaz - třeba to pomůže ;-)
    https://takeout.google.com/
    QUIP
    QUIP --- ---
    RATTKIN: Pokud to Google ma, tak me se to nikdy nepodarilo najit. Kdyz jsem se na to ptal jinych google uzivatelu, nikdo o nicem takovem nevedel. Tim nerikam, ze to neexistuje.

    A co se pripadneho zneuziti dat cinany tyce - o tom si nedelam zadne iluze, ale rozdil je v tom, ze cinani ta data nemaji s cim parovat, zatimco google si z analytics a dalsich sluzeb dokaze udelat kompletni obrazek o zajmech a chovani uzivatele.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    GIOMIKY: Je to individuální. Obvykle se to vejde mezi 1 a 24 hodin, ale žádné garance tam nejsou :-). Obvyklé bývaly 2 hodiny na update, ale co zavedli review, tak je to dost náhodné (dnes bych řekl tak 3-4 hodiny), a první upload někdy trvá docela dlouho. Spíš do toho druhého dne.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX: BBS nejsou mrtvé...
    https://www.telnetbbsguide.com/

    https://bbs.nz/

    https://www.araknet.xyz/

    A na kreslení...

    http://www.andyh.org/moebius/

    Abych nebyl off-topic... jak dlouho se čeká na schválení uploadnutého apk na appstore?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: Google umožňuje data taky spravovat na webu. troufám si říct že s tím přišel dřív než Číňani, který jsou svým přístupem k osobním datům proslulí.
    respektuji že nevěříš Google a doufám že nepoužíváš čínské telefony a služby
    QUIP
    QUIP --- ---
    PAYAXY: ok, netusil jsem, ze je ta karta s nejakym nahodnym jmenem. Pokud je to opravdu tak, tak by mi to vyhovovalo. Kde o tom muzu najit vic informaci, jak to funguje, co to bude stat, atd.?

    Presne tak, pouzivam Android telefon mimo google sluzby (vyjimkou je play). Mam tam zakazanou synchronizaci do google, vsechno jen lokalne, nebo synchrnonizovane do jinych sluzeb jinych poskytovatelu. Predinstalovane google apps jsem bud odinstaloval, nebo v nastaveni deaktivoval, takze se mi nikde nezobrazuji ani ikonky od gmailu, youtube a dalsich. Nepouzivam chrome, na maily mam K9, jako vyhledavac treba duck duck go, na mapy Sygic, Navigator, mapy.cz.
    Neni s tim zadny problem. Vim, kde jaka data mam a jak se k nim dostat. Fotky synchronizovane rsyncem na domaci NAS. Nevnimam v te absenci google apps zadne omezeni, spis naopak. Google sluzby nepouzivam ani na pocitaci.

    Nedavno jsem nekomu pomahal nastavovat telefon a dost me iritovalo, ze se vsechno samo hned synchronizovalo kamsi do google, ale clovek si tam ta data ani nikde neprohlidne a nemuze je selektivne smazat. Da se jen dodatecne vypnout synchronizace.
    To i takovy Mi Cloud od Xiaomi umoznuje vsechno prochazet na webu a pripadne editovat / mazat.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PAYAXY: Jde to.
    Off-line Mapy.cz
    Google má zakázaný přístup ke všemu určování polohy.
    google email jen na Google play
    email účet v BlueMail jen pro android
    Privacy Browser na jednorázové návštěvy (maže historii i cookies) + likviduje další trasovací a značkovací verbež.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PAYAXY: kolega to resil taky pred nedavnem. da se to. postavis si vlastni cloud ale stejne si moc nepomuzes protoze si zapnes waze a jses jasnej. ledaze mit permanentni vpnku a pres pihole dat do blacklistu komplet google.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    QUIP: Nevím kolik informací dostane Google z virtuální náhodně vygenerované karty, mě to připadlo jako dostatečně odstíněno. Karta má nějaké nesmysl jméno držitele. Ale možná máme každý jiná měřítka anonymity.

    Jen pro zajímavost, takže ty používáš Android plně mimo Google sféru? Žádné synchronizování do jakýchkoliv Google služeb? Kromě Play, evidentně... Offline kontakty, kalendář, ne-Google email, mapy atd? Nedávno to řešil kolega, nevím kam je až možné / praktické zajít
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AXTHEB: bohuzel. jen kozy, velbloudy nebo heroin. se stravenkama nicmoc nevymyslim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam