ARIAEL: Děláš z toho vědu tam kde není. Běžný uživatel nemusí moc vědět jak Android funguje. Ani nemusí mít root a přesto například když má všechna zařízení v jedné místnosti data nemusí místnost opustit. To že neví co se tam děje neznamená že musí provázat vlastní fungování se službou která mu neslouží.
"OS postaveny na tom, ze za nim stoji giga cloud plny sluzeb" Možná postavený finančně. Technicky jen jeden z OS které umějí cloudové služby používat. Ale když všechno nepostavíš na těch službách, můžeš fungovat na síti i mimo ní. Tam kde mi pomáhají je klidně použiju. Mě se třeba nestane abych měl mimo signál ze zařízení jen blikající cihlu co sama nic neumí. A vážně jsem k tomu nemusel "kuchtit romku". Prostý výběr aplikací.
"zbude chromej kripl, jak ted hrozilo cinanum" Číňanům hrozilo jen to, že nové telefony nebudou moct ty služby používat. I když ani to není jisté.
"A ani oni si netroufli jit do vlastni nahrady " Mě to připadlo, že se Donald dost vylekal když zjistil, že tu náhradu mají. Možná ne ještě úplně dotaženou, ale pro změnu nepodléhající Americké vládě.
Prostě můžeš mít všechna data a všechny programy pro jejich obsluhu na cloudu, ale pak se nediv, když ti něco nefunguje.