• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ARIAEL: Děláš z toho vědu tam kde není. Běžný uživatel nemusí moc vědět jak Android funguje. Ani nemusí mít root a přesto například když má všechna zařízení v jedné místnosti data nemusí místnost opustit. To že neví co se tam děje neznamená že musí provázat vlastní fungování se službou která mu neslouží.

    "OS postaveny na tom, ze za nim stoji giga cloud plny sluzeb" Možná postavený finančně. Technicky jen jeden z OS které umějí cloudové služby používat. Ale když všechno nepostavíš na těch službách, můžeš fungovat na síti i mimo ní. Tam kde mi pomáhají je klidně použiju. Mě se třeba nestane abych měl mimo signál ze zařízení jen blikající cihlu co sama nic neumí. A vážně jsem k tomu nemusel "kuchtit romku". Prostý výběr aplikací.

    "zbude chromej kripl, jak ted hrozilo cinanum" Číňanům hrozilo jen to, že nové telefony nebudou moct ty služby používat. I když ani to není jisté.
    "A ani oni si netroufli jit do vlastni nahrady " Mě to připadlo, že se Donald dost vylekal když zjistil, že tu náhradu mají. Možná ne ještě úplně dotaženou, ale pro změnu nepodléhající Americké vládě.

    Prostě můžeš mít všechna data a všechny programy pro jejich obsluhu na cloudu, ale pak se nediv, když ti něco nefunguje.
    JIMX
    JIMX --- ---
    stejně ty mraky dat, co dneska generujeme, nebudou nikdy nikoho zajímat ... a spoustu z nich ani nás ne ... stačí se podívat na to, jak často si prohlídneme sami svoje vlastní fotky, kterých cvakáme mraky ...
    my jsme se ženou letos zavedli zálohování fotek na papír a přijde mi to nejlepší varianta ... tu fotoknihu si čas od času z knihovny vyndáme a prohlídneme, tisíce fotek na NASce jsme si neprojížděli nikdy :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ERGOSUM: Vsak - jsou lidi co si chteji vsechno managovat sami - ale tak nejak se ocekava, ze si to skutecne budou managovat sami, jsou schopni alespon zakladnich veci jako si napsat skripty kdyz uz ne cele programy a skutecne vedi, co se jim tam deje. Na nejaky cas jim to vydrzi, potom stejne zjisti ze s tim uz ztratili kontakt a nebo vuli ho udrzovat:) Protoze treba u toho Androidu to v praxi znamena znalosti na urovni kuchteni romek - jinak proste nevis co uvnitr mas a co se tam deje.

    Ale tak pro tyhle lidi zase neni OS postaveny na tom, ze za nim stoji giga cloud plny sluzeb. Kdyz to nekdo odpare tak mu zbude chromej kripl, jak ted hrozilo cinanum. A ani oni si netroufli jit do vlastni nahrady atd atd atd...
    Pro tyhle lidi je lepsi skutecne standalone OS - jednoduchy, bez site, bez viru.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Asi jsem strašná konzerva, ale tak nějak mě nebaví přidělávat si starosti když nemusím. Fotky si ukládám na externí disk a po čase dělám ještě další zálohy. Když je chci mít na víc místech, tak si je tam přenesu. No kdybych musel tak třeba i složku přes cloud. Ale naštěstí jsou cesty které mám líp pod kontrolou. Nemusím pak přemýšlet, že když Donaldovi jebne, nebo někdo usoudí, že služba má fungovat jinak, či že mé fotky by mohly někoho urážet,... budu bez fotek. Totéž platí i pro jiné typy souborů.

    Dokonce je časté, že z jednoho zařízení soubor přesunu, nebo smažu a na jiném ho mám, nebo s ním i pracuju.

    Prostě používám co mi vyhovuje a jak mi to vyhovuje, přičemž nespoléhám že vše bude stále fungovat, nebo dokonce fungovat lépe.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DATEL: ad nemusis - tak jiste, z cloveka muzes taky vyrezat pulku organu a bude super fungovat... Sice to bude proti zamerum architekta, ale hura, jde to...

    ad nesmysl - tak kdyz myslis... :))) Urcite mas pravdu:DDD Sice tvoje tvrzeni ze je to hovadina je hovadina a nesmysl :)) Preju dalsi stastne roky ve vyvoji software:)
    DATEL
    DATEL --- ---
    ARIAEL: Android NENÍ cloudový systém, kde to bereš? Ano, Google poskytuje cloudové služby, ale je to doplněk, ne povinná součást a používat to vůbec nemusíš.

    Stejně tak tvrzení "Pokud chce nejaky program pracovat s fotkama, ma to delat rovnou na Photos. Vcetne pripadne zalohy." je pěkná hovadina. Aplikace mohou pracovat s fotkami přímo v telefonu, nevidím důvod, proč by měly jít přes Google Photos. Android má nějaké SDK, které umožňuje přístup k souborům, ano, v dřívějších verzích to bylo dost benevolentní, ale postupně začali zavádět různé "file manager SDK", aby se k nim nepřistupovalo přímo, a od Androidu Q už to ani nepůjde. Nicméně pořád půjde pomocí nějaké API s těmi soubory přímo pracovat v telefonu a je nesmysl se dotazovat na Google Photos.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DATEL: Ano, jsou kupodivu lidi co si poridi cloudovy OS a potom se ho boji cloudove pouzivat. Kupodivu necloudovy OS pro telefony je treti nejprodavanejsi na svete.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANDREJKA: Samo se to nespusti. Musis uloziste fotek presmerovat do slozky vytvorene gdrivem. Na pc to je snadny, v telefonu to bude asi trosku vic patrani, ale jit by to melo. V kazdem pripade jde rict gdrive, ze nejaka dalsi slozka je jeho - a tam mu podstrcit DCIM slozku fotek.
    Imho to neni moc sikovny reseni, ale bude to delat co chces. Osobne bych radeji pouzil nejak poradny backup nez tyhle presmerovani.
    p.s. ehm - ty jsi nekdy doted potrebovala internet pro pristup k fotkam ve svym mobilu?

    ad data natvrdo v mobilu - no toz to ti preju hodne stesti pri tom, az ti za chvili upadne na zem. Nebo ho zapomenes, ztratis, namocis... Protoze to se rozhodne stane. To neni otazka JESTLI, ale KDY
    DATEL
    DATEL --- ---
    ARIAEL: s tím nemohu souhlasit. Google Photos není primárním uložištěm. Je to jedna z mnoha aplikací, která nějakým způsobem pracuje s fotkama v mobilu a mimochodem je synchronizuje do cloudu. Vůbec tam být nemusí a rozhodně není a doufám, že ani nikdy nebude, podmínkou pro focení. Nicméně se dá souhlasit s tím, že by fotky neměly být primárně uložený pouze v mobilu, pokud o ně člověk nechce přijít, ale to je stejné se stolním PC - taky by dokumenty neměly být pouze na disku, ale někde zálohované.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANDREJKA: zkus prekvapive aplikaci gdrive?

    ad photos - a ano, jejich funkci jsi skutecne nepochopila a ani se asi moc nesnazis. Telefon NENI primarni uloziste fotek, tim je photos. V telefonu je pouze KOPIE, ktera je zavisla na tom, co je na photos. Proto kdyz neco smazes ci zmenis na photos, tak se to objevi na vsech telefonech a zarizenich co mas. Stejne tak jako kdyz o telefon prijdes, tak se staci jen prihlasit k uctu a vse se za chvili objevi zpet.

    Propojeni s drivem byl pouze pohled z drivu na stejna data. Chapu ze to asi nekoho molho plist, spis to nemeli nikdy zavadet.
    Pokud chce nejaky program pracovat s fotkama, ma to delat rovnou na Photos. Vcetne pripadne zalohy.
    To ze jsou programatori prasata a zjednodusuji si praci tim, ze se k datum dostanou na zarizeni zaplatis mnoha jinyma nevyhodama.
    No ty stovky fotek asi necham byt - jen asi hloupy dotaz - proc tedy neudelas jednu ostrou?
    LEF
    LEF --- ---
    SKAUT: uplne s tebou citim :-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ANDREJKA: "pokud se soubor odstraní na jedné straně, odstraní se automaticky i na druhé. pokud se mi něco stane s telefonem / paměťovkou a fotky zmizí, tak se rázem smažou i z drivu? "

    Nesmažou, to je nesmysl. Ale platí to obráceně: když si přes Google Photos smažeš fotku, smaže se i v synchronizovaných zařízeních (telefony).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDREJKA: Da se v ni nastavit co ma mit prioritu ci jak se chovat.
    Fotky jsou primárně udělané tak aby se ukladalo do nich aby bylo možné média z mobilu vymazat. Obrácená logika není to jak je to mysleno ( aspoň dle meho chápání toho )

    Vetsina médií je dnes probíraná a zpracovávaná pres media library. Takže žádné složky ale tagy a podobné. Já jako člověk vyrůstající na příkazové řádce a složkách na disku mám s touto filozofii také trochu problém ale nevidím úplně cestu ven. Tak se s tím u něčeho smiřuji či se učím novým věcem.
    Vsechno je to ale synchronizace, ne záloha. To jsou dve různé věci.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ANDREJKA: zmizí-li ti z telefonu fotka, která už je odzalohovana na GP jiným způsobem než smazáním z GP, z cloudu se nesmaže. plus teda co smazes z GP je ještě tuším měsíc v koši. z GP app v telefonu se navíc dá uvolnit místo (=smazat fotky z telefonu a ponechání v cloudu). úplně bych se toho nebál
    LEF
    LEF --- ---
    ANDREJKA: ukladej (vytvarej) album.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDREJKA: Netuším, nepoužívám ji. Já se naučil s photos takže ani neplánuji přechod abych mohl referovat. Ale předpokládám že by to jít mělo.
    Ale asi ani tak bych photos neodstřihl, je pořád lepší to mít na více místech než na méně ( ale asi i kvůli tomu že tam mám neomezené úložiště pro plné rozlišení + pár set GB ...)
    CADDY
    CADDY --- ---
    ANDREJKA: neni to uplne rada a neni to to, co chces slyset, ale ja na tohle pouzivam OneDrive a funguje naprosto stejne...a necekam, ze ho zrusi nebo zkurvi k nepoznani, jak ma google v posledni dobe v oblibe :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ANDREJKA: Google photos jsou super, hodně používám sdílení alb rodině a taky vyhledávání funguje dobře. nechceš je zkusit používat, než to Google zruší?

    a nebo nějaký zálohovací program mimo Google, Dropbox, OneDrive nebo tak něco?
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Povolení k lokaci to vyžadovat musí. Tohle vypadá přesně jako to, co hledáš:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limi.baton
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KIDLI: aha, smartthings je appka na agregaci smart veci doma. Musis se logovat do samsung uctu, davat povoleni k lokaci a vechno tam musis nastavovat, to je trochu kanon na vrabce, to radsi budu stahovat tu bluetooth obrazovku. Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam