XMEDA: jinak v aplikaci je toto oznámení :
Oznámení o ukončení provozu
Dne 14.1.2019 firma Google odstranila aplikaci WebKamery z obchodu Google Play na žádost amerického provozovatele webkamer (EarthCam.com), z důvodu porušování autorských práv, protože některé jejich webkamery byly obsaženy v komunitní databázi bez jejich přímého souhlasu. Obratem jsem Earthcam webkamery odebral a podal odvolání na obnovení. Po týdnu bylo mé odvolání zamítnuto s tím, že pokud chci znovu zprovoznit aplikaci v obchodu Google Play, mám se obrátit na svého právníka a řešit spor soudně. Vzhledem k tomu, že je takovýchto provozovatelů v komunitní databázi desítky až stovky, ukončuji tímto celý projekt.
Z vybraných příspěvků bude provoz serveru a informací o počasí (v omezeném režimu) funkční až do konce roku 2019. Poté bude projekt definitivně ukončen. Od dnešního dne, tedy 24.2.2019 již nebude komunitní databáze udržována ani rozšiřována o další webkamery.
Velmi tímto děkuji všem, kteří se na tomto projektu podíleli a věnovali mu svůj čas i prostředky. Sám jsem projektu za posledních 5 let věnoval většinu svého volného času, tudíž je to pro mě velmi těžké rozhodnutí.