• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CADDY
    CADDY --- ---
    coz me privadi na to, ze by mohla byt nejaka aplikace, ktera odstavi nejen telefon, ale i dalsi otravne veci jako messenger apod...ale ne jen na bazi notifikaci, ale tak, jako by to proste v tu chvili neexistovalo (tedy telefon nedostupny, messenger si nebude myslet, ze jsme online, jakmile ho rozsvitim a tak)...?
    CADDY
    CADDY --- ---
    kruci, to nejde vypnout nekde jen mobilni sit? Nekdy nechci, aby me otravoval telefon, byl proste nedostupny, ale potrebuji zustat online, takze rezim letadlo taky nejde, protoze ten vypne vse, vcetne wifi a dokonce i BT...prece nebudu vytahovat SIMku :)
    E42
    E42 --- ---
    FATBOZZ: Ale ty updaty všechny JSOU kanál stable. Jediná další možnost je kanál beta, který je ale opt-in. Žádné jemnější dělení AFAIK neexistuje.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    XSOFT: tak to nevim, nezkousel sem. Bez roota asi ne.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    PUNKREASS: Do k aplikaci zalohuje i jeji data? Nebo je to cisty stav (nejak by mi nedavalo smysl, ze by ber roota se k nim nejaka cizi appka dostala)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FATBOZZ: to je stable kanal... Taky se muzes pripojit na testing nebo development pokud mas dost vysoke credence...
    A pokud chce aby se to neaktulizovalo tak proste rozpoj konektory app na store. Az si reknes ze uz jsi dost zastaraly, tak je zase obnov a provede se aktualizace
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PUNKREASS: Ja si to myslel, ze to nepujde, ale aspon jsem se zeptal. Ocekaval jsem ze by mohlo byt aplikovano treba neco z linuxovyho sveta kde si muzu rict jaky kanal chci pouzivat stable/testing/development ... no nic.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    FATBOZZ: kdyz tu apku nainstalujes ze storage a ne z play store, tak se aktualizovat nebude. Dosahnout toho, aby se instalovaly jenom "nějaký větší" updates, asi nepude:]
    Android tips: How to convert installed apps to APK files
    https://appslova.com/android-tips-how-to-convert-installed-apps-to-apk-files/
    DATEL
    DATEL --- ---
    8BB76E1: ja prave si nejsem taky jisty, ale mam dojem, ze tam neco takoveho byvalo, nebo mozna ve vlastnostech aplikace v systemu, ale tam taky nic takoveho aktualne neni
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    DATEL: aha, ok.. to ani nevím že šlo.. ^_^
    DATEL
    DATEL --- ---
    8BB76E1: globalni nastaveni a u kazde aplikace vypnuti automatickych aktualizaci vim, jak mel na mysli kompletni zablokovani, aby to ani tu aplikaci nezobrazovalo v seznamu aktualizaci, tj. kdyz dam rucbe aktualizovat vse, tak aby ji to neaktualizovalo
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    DATEL: já možnost vypnout aktualizace ve verzi 17.6.19 mám..
    DATEL
    DATEL --- ---
    FATBOZZ: To bycj na Androidu nedelal, vwtsinou i ty minor updaty opravuji crasche a chyby, ktere se do changelogu nepisou ;-) Ale jinak to myslim nikal nejde.

    To me by zajimalo, jestli jde u aplikace vypnout aktualizace uplne, mam dojem, ze u starych Google Play to slo, ale nikde to nemuzi najit, tak je mozne, ze to dali v ramci "zlepšení bezpecnosti" pryc :-(
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jde Play obchod nějak nastavit aby neprijimal "minor" updates ale jen nějaký větší. Rozumějí stable větev. Kdyz čtu changelogy tak je to vzdycky jak malinko upravili to a to aby zlepšili uživatelskou zkušenost a takových malých updates je par do měsíce. Vim ze to může být práce pod pokličkou a ja ty změny v ui nevidím, přesto bych byl rad kdybych mohl prijimat stable update klidne jeden za měsíc.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    hledam nejakou DIY platformu, kde bych mohl na nekolika starych telefonech spustit appku a kontrolovat displej - rozsvitit urcitou barvu napriklad nebo otevrit obrazek. a pak to nejak kontrolovat treba pres raspbery pi, PC nebo jinej telefon. nejaky ideas?
    NEON5
    NEON5 --- ---
    CUKI: Na audiobooky používám Smart Audiobook Player ( https://play.google.com/store/apps/details?id=ak.alizandro.smartaudiobookplayer&hl=en ), který splňuje vše, ale pokud chceš rychle přepínat mezi alby, jako když posloucháš muziku, tak tam pokulhává).

    Na hudbu mám Shuttle ( https://play.google.com/store/apps/details?id=another.music.player&hl=en ), kde snadno přepneš mezi alby, ale zas ne vždy si pamatuje, kde jsi skončil.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: jo to slovo "virtuální" mi chybělo, trochu jsem v tom tápal :-) dík
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: podcasty jsou distribuční kanál, třeba každý týden nová epizoda. Obvykle se to dá stahovat a třeba po poslechnutí se to z telefonu automaticky smaže.

    v Podcast Addict si přidáš nový "virtuální" podcast což je adresář v telefonu, třeba stažený audiobook.
    super na tom je, že si pamatuje polohu i když dojde baterka, nebo se telefon sekne. Není příjemné hledat kde jsem skončil, když je knížka jeden soubor, který má 90 hodin
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: vlc používám, ale ten se pokud vím po vypnutí už zpátky nevrátí. já bych rád něco co si to fakt pamatuje a pamatuje si jakou skladbu naposledy přehrával a kde v ní skončil (knížka)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: nemám zkušenost s podcastem obecně, ale podcast je de facto odkaz na zvukový soubor z netu, že? tedy bych musel své audio někam přesunout a tam vytvořit podcast-playlist pro dané soubory, které bych zase stáhnul do telefonu. Přímo v telefonu se mi do něj naládovat mp3 které jsou v telefonu nedaří :-( Nevidí je... Asi dělám něco špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam