SUK: No je to tvá zkušenost s tvým telefonem a tvým nastavením aplikací.
Začal bych tím, že AGo je postavený tak, aby umožnil spouštět i aplikace i na slabším HW. Tedy tu aplikaci se kterou zrovna pracuješ. Stěžuješ si, že když máš spuštěno milion aplikací na popředí i na pozadí, přepíná pomalu a nepřepíná dobře. Podíval ses co všechno máš puštěné a zda to potřebuješ?
Já s GO také nejsem spokojen. To ani s jiným Androidem. Ale potřebuji ho. Jsou aplikace které nepotřebuji a nechci, ale zatím je neumím čistě smazat. Ovšem pokud jde o.
1) klávesnice, mám podporu pro HW, hackers(jazyk na ní přepnu lehce), a překážející googlí. Při vyplňování nejsem schopen klepnout dolů rychleji, než se objeví klávesnice.
2) mapy, netrápím se s googlem, mám off line Seznam.
3) prohlížeč, mám privacy browser, kde běžně prohlížím většinu odkazů a pak z něj stopy po prohlížení se zavřením smažu a Firefox, kvůli komplexnosti a rozšířením. Taby jsou rychlé a rozepsaný text tam zůstává. Po zhasnutí je stránka jaká byla. To ostatně platí pro všechny aplikace.
4) instalace a aktualizace, spouštím a potvrzuji je ručně a když chci. Mám povoleno jen oznamování a jen když jsem na wifi.
5) práva a služby, mám povolené jen to, co chci a co považuji za nezbytné. Žádné šmírování, bonzování, personalizace a hlášení.
6) Jsem dospělý svobodný člověk. Nemusím hlásit co dělám, mamince, dozorci, ani Facebooku.
7) aplikace si nestahují reklamy
8) SMS z banky mě nechodí na Androida.
9) ǎplikace které jsou v nedávných(zavřené, nebo přepnuté) se otevřou dost rychle a pokud je tak nastaveno, tak ve stavu v jakém jsem je opustil.
10) Mám levnější stroj než Y5
Možná je to jen dojem, Ale něco mi říká že příčina není v GO a nejspíš ani v Y5.