• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ty čínské androidí krabičky tedy nejsou Android TV.
    Je to ohnutý běžný mobilní Android.
    Což může být výhoda i nevýhoda. Pro Android TV není moc aplikací, ale zase jsou uzpůsobené pro styl ovládání na TV dálkovým ovladačem.

    Jako echt Android TV bych obecně doporučil nVidia Shield TV. Minulý rok vydali novou generaci. A tu původní podporují doteď, i když třeba Dolby Vision už pro ni nelicencovali, i když hardware by to zvládnout měl.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    NIGHTHUNTER: diky, pošta.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    OTAVA: Asi před rokem jsem koupil X96 MAX (64 GB + 4 GB RAM) - taky jsem hledal v ČR a nakonec zvolil tohle z eBaye, ještě včetně malé klávesnice. Záleží co od toho čekáš, já nakonec stejně pořídil chytřejší TV a tohle už nepoužívám, tak můžu prodat nebo třeba jen půjčit na vyzkoušení...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s Android TV boxem?
    Rád bych pořídil multimediální centrum, ale nabídka v českých eshopech je dost smutná. Chromecast nechci, Pac bez zdrojového zařízení je k ničemu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HORST_FUCHS: Takže Samsung, žádná standardní galerie Androidu.
    E42
    E42 --- ---
    HORST_FUCHS: Otázka je špatná, protože především záleží na tom, jakou konkrétní "galerii" na prohlížení fotek používáš. Ale obecně by to mohlo jít vyřešit tak, že se podíváš, podle jakého kritéria galerie fotky řadí, a požadovanou fotku upravíš tak, aby patřila na první místo. Typicky to bude podle data fotky, takže můžeš upravit datum souboru a/nebo datum v EXIFu (podle toho, podle čeho se galerie orientuje).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DRAGON: už jsem to několikrát ocenil, když jsem si něco nepamatoval přesně.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BUNDA: to je fér :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DRAGON: u Xiaomi (asi ne u všech) právě i bez rootu. A naprosto automaticky, když si tu zapneš v nastavení telefonní aplikace.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BUNDA: a jak si to nahravas? imho tohle bez rootu uz nejde, ne?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    SMOKY: Nahrávat si můžeš dle libosti. Problémy můžou nastat v případě, že chceš záznamy systematicky zpracovávat, nebo je třeba použít u soudu :-).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SMOKY: tak já mám nastaveno nahrávání neznámých čísel a tam kde mi oni oznamují, že si to nahrávají, tak těm na oplátku říkám totéž. Dost často je to vykolejí a hovor sami ukončí :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Neni to nezakonny si nahravat hovor s nekym, kdo o tom neni srozumnen ?
    JIMX
    JIMX --- ---
    když už kupujete tyhle číňany, nebylo by jednodušší napsat do číny, ať vám ty nahraný hovory posílají pravidelně emailem? :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    NIGHTHUNTER: jojo, ja potrebuju novy telefon a ppkukoval jsem prave po Mi 9T Pro, ale pro me je automaticke nahravani taky dulezite (hosip). Jeste tedy zvazuju Mi 9, tam by jeste stale mohlo byt MIUI na 9 Androidu s Xiaomi telefonem. Ale nemohl bych aktualizovat. Tak prave vaham, jestli jeste nepockat, jak se to ted vyvrbi.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DATEL: Xiaomi Mi 9 SE zatim taky zustava na Androidu 9 s puvodni MIUI aplikaci. To budu mit fakt strach upgradovat na Android 10, az to prijde, protoze automaticky nahravani hovoru je pro me must-have. Posledni aktualizace byla nedavno jen povyseni bezpecnostnich zaplat na prosinec 2019, tak jestli prijde Android 10, budu predtim dlouho vahat a zjistovat stav ;-)
    DATEL
    DATEL --- ---
    Pokud mate Android 8.1 a starsi, tam je to bez problemu. U Xiaomi jen do te doby, dokud mate jejich telefonni aplikaci. Bohuzel, u globalnich a evropskych verzi novych telefinu uz tam davaji Googlackou telefonni aplikaci. A mam dojem, ze pri upgradu na MIUI postavene na Androidu 10 uz tam pak je taky Googlacka. Mi 9 ma zatim puvodni, ale jestli se nepletu, tak treba 9T Pro po upgradu uz ma Googlackou. Ta nova 8cka (z podzimu / zimy) ma Googlackou uz od zacatku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Na Xiaomi mi to s 9 taky stále funguje
    NEON5
    NEON5 --- ---
    Mě to furt na HTC s androide one funguje.
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Ja bych zatim nejasal, dokud to realne neuvidime. Jdou spekulace, ze to mozna bude jen pro Xiaomy. Navic je mozne, ze se to nebude dat poustet automaticky, ale jen rucne. No, ale uvidime. Hlavne kdy se to realne dostane k verejnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam