• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DRAGON: Na Pixelech mi dobře fungovalo obnovení z google účtu. S novým jsem pokračoval v podstatě tak kde jsem se starým skončil. Jediné co jsem musel přidat ručně byl účet Telegramu a samozřejmě byla prázdná interní paměť ( fotky...).
    Jak je to jinde, zkušenosti nemám.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, chci updatovat S10 z and9 na and10. Po aktualizaci chci dat obnovit tovarni nastaveni. A moje otazka: Jak to dneska co nejlip udelat? Aby mi zustaly aplikace, nastaveni, hesla k aplikacim atd? Je to dneska uz v pohode stejne jako na Apple zarizenich nebo to jeste clovek musi delat manualne? Doporucite nejakou dobrou appku na migraci?

    dekuju
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PUNKREASS: Tak appka Screen On je asi přesně co hledám, jen mám telefon Xiaomi a ona hned po spuštění píše, že na Xiaomi nejspíš nepojede, protože mají upravený Android. A je to pravda, nefunguje mi to.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MICKEY_MOUSE: ne. tohle je vlastnost aplikace (app si musi vyzadat permission always-on nebo tak neco). ty jako uzivatel nemuzes pridat aplikaci dodatecna opravneni
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, potřebuji u jedné aplikace nastavit, aby se nezhasínal displej, když je spuštěná. Jde to nějak? Díky.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    HOUMLES: No pamatuju že dřív to šlo, ještě u kluka na starší verzi. Hmm, tak snad se to rychle naučí.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    XEHUTL: jo takhle, to jsem blbe pochopil .. tak to mas asi bez rootu smulu no, to je zakladni chovani androidu ve fullscreenu... nekteri vyrobci maj moznost fullscreen disablovat v nastaveni
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    HOUMLES: Ten tam přesně už mám. Ale když je v něčem tak nemá bez vyjetí nahoru home button. Asi jí to budu muset učit než si na ten postup zvykne.. :(
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    XEHUTL: dej ji tam nejakej launcher urcenej pro deti .. treba https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace
    da se to nastavit tak, ze se nedostane vubec nikam, jenom na apky ktery povolis a tlacitko home aby se dostala zpatky na vyber
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Ahoj, marně pátrám jak na 8.1.0 go zamknout skrývání ovládací lišty - je to pro malé dítě, nedokáže si jinak sama přepínat aplikace.

    Ve starších verzích měla ta lišta dokovací přepínač, teď ho ale už nemá - a není to ani nikde v nastavení.

    Co s tím? Rootovat kvůli tomu tablet nechci.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MADCAT: Zapomněl jsem dodat - je víc než dobrý si k tomu pořídit nějakou bezdrátovou klávesnici s touchpadem. Používám tuhle od Microsoftu a za mě dobrý.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    OTAVA: Aspoň pět let jsem měl Minix Neo X8-H, ale už trochu nestačil moderní době, tak jsem teď před vánocama po menším průzkumu trhu objednal z Číny (geekbuying) tuhle mrňavou krabičku:

    MAGICSEE N5 MAX Amlogic S905X3 8K Video Decode TV BOX 4GB/64GB
    https://www.geekbuying.com/...CSEE-N5-MAX-Amlogic-S905X3-8K-Video-Decode-TV-BOX-4GB-64GB-421058.html

    Je tam android myslím 9 v lehce upravené verzi, tudíž nejsu omezenej na aplikace pro android TV, takže youtube, ivysilani.cz, je tam kodi, takže z NASu přehraju co chcu, přes HDMI mi to pustí digitální zvuk do AVR, rozhraní to má jednoduchý a ihned pochopitelný, za těch $50 nebo kolik su spokojenej.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    OTAVA: Moc nevím, jak to spolu souvisí.

    Klávesnici si můžu připojit Shieldu stejně tak.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SPIKE411: běžný android lepší, zkus si psát nějaký text na ovládaci, to je peklo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ty čínské androidí krabičky tedy nejsou Android TV.
    Je to ohnutý běžný mobilní Android.
    Což může být výhoda i nevýhoda. Pro Android TV není moc aplikací, ale zase jsou uzpůsobené pro styl ovládání na TV dálkovým ovladačem.

    Jako echt Android TV bych obecně doporučil nVidia Shield TV. Minulý rok vydali novou generaci. A tu původní podporují doteď, i když třeba Dolby Vision už pro ni nelicencovali, i když hardware by to zvládnout měl.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    NIGHTHUNTER: diky, pošta.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    OTAVA: Asi před rokem jsem koupil X96 MAX (64 GB + 4 GB RAM) - taky jsem hledal v ČR a nakonec zvolil tohle z eBaye, ještě včetně malé klávesnice. Záleží co od toho čekáš, já nakonec stejně pořídil chytřejší TV a tohle už nepoužívám, tak můžu prodat nebo třeba jen půjčit na vyzkoušení...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s Android TV boxem?
    Rád bych pořídil multimediální centrum, ale nabídka v českých eshopech je dost smutná. Chromecast nechci, Pac bez zdrojového zařízení je k ničemu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HORST_FUCHS: Takže Samsung, žádná standardní galerie Androidu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam