• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DRAGON: Mam to v nastavení, baterie, ochrana baterie...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SHMADE: nikde to nevidim
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DRAGON: Já když dávám mobil nabíjet přes noc, tak se mi zapne nabíjení s funkci ochrany baterie a napíše to, že telefon bude plně nabít až v dobu kdy cca vstávám, a tak se mi přes noc nabiji třeba ze 70% na 100% klidne 7 hodin... Pomalé nabíjení podle mě chrání víc, než časté rychle... To tam nemáš tuhle funkci?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEF: Kdysi jsem narazil ,na xda tuším, na vlákno kde to kdosi dobře rozebral a nepřišlo to jako úplný nesmysl.
    Ten člověk tam psal o tom že se ten akku nikdy nenabiji na 100% ale méně z důvodu životnosti i bezpečnosti.

    Stejně jako se u lithiových akku v datasheetech uvádí standartní nabíjení proudem 1C - tj. pokud má akku 2Ah tak je standartní nabíjecí proud 2A ( za splnění ostatních podmínek samozřejmě ).
    Mobil dobíjím odjakživa přes noc a u žádného jsem nikdy nezaznamenal pozorovatelné snížení výdrže. V průměru mívám mobil 3 roky .
    Tam kde je hodně tepelně namáhaná ( hry + dobíjení najednou ) bych věřil že umře rychle.
    Takže úmrtí akku se moc nebojím při standartním používání.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: Li-ion typicky ztraci casem kapacitu, takze nabijeci elektronika si vetsinou pamatuje, kde je maximalni level a podle toho to kompenzuje zobrazovanou hodnotu.
    LEF
    LEF --- ---
    hele a da se spolehnout ze kdyz telefon ukazuje 100% ze je to opravdu 100% na baterce? nemuze byt cely ten diskutovany problem jiz vyresen tak ze sice ukazuje 100% pro uzivatele, ale ve skutecnosti je to trea tech 90% na baterce? Vyrobce by mohl mit zajen na tom aby se pristroj (baterka v nem ) nekurvil a chvili to vydrzelo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    E42: Pro mne je bolestiva pouze predstava, ze bych na neco takovyho musel myslet. Ale kazdyho to ma jinak zda se :)
    E42
    E42 --- ---
    SMOKY: Odkládání telefonu na bezdrátovou nabíječku a její sundání, když mě náramek upozorní, že jsem na 80 %, nepovažuju za "voser s resenim nabijeni". Ale dál samozřejmě viz E42.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ma to smysl resit vubec? Stejne, nez ta baterka nejak citelne degraduje, tak si koupis novej telefon nebo rozmrdas display a alespon u Samsungu davaji s novym displayem i novou baterii. Jinak vymena baterky u S10 stoji asi 1500, takze v pripade hypoteticky degradace baterky mi to prijde porad lepsi dat 1500, nez absolvovat kazdenni voser s resenim nabijeni.
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_G: Dobře víš, že výměna baterie je u většiny dnešních telefonů hodně netriviální záležitost (to ten Nexus 6 byl ještě zlatej). Ale samozřejmě každému, co jeho jest. Psal jsem to hlavně pro inspiraci těm, co takový (nekomplikovaný) charging management chtějí zavést, nikoho nepřesvědčuju a uznávám, že můžu dělat víceméně zbytečnost.
    CASTER
    CASTER --- ---
    O rychlonabíjení jsem nedávno četl že až tak nevadí, pokud se zmenší proud právě na těch posledních X procent, což se děje. Že je šetrnější dobíjet na míň než 100% jsem četl mnohokrát.
    Notebook mám Thinkpad a většinou leží na nabíječce, tak jsem si tam nastavil těch 40-60%. Po třech a něco letech ukazuje kapacitu baterek 90% výrobní, což jsem u dřívějších notebooků viděl že klesalo rychleji. Ale mohly se mezitím taky zlepšit technologie...
    KULA
    KULA --- ---
    DRAGON: to rád slyším, radši nic než něco napůl. Z takového chování bych rychle okoral. Jinak je to ale těžká petelice, já to mám na focení a legrace. Lezou z toho nádherný snímky. Dokoupím ještě nějaký gimbal a budu spokojený parchant.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: bud v klidu, ctecka otisku v displayi "nefunguje" ani s oficialnim. Proklinam toho cloveka, co to udelal. Nekolikrat denne musim zkouset treba trikrat, nez me to potvrdi platbu atd. Zlata predchozi S9, kterou sem daroval a koupil (ja idiot!) S10.
    KULA
    KULA --- ---
    E42: mám tam ne-retail romku. Např. nefunguje čtečka otisků v displeji ani odemčení přední kamerou. SM-975X :/....
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    E42: To mi připadá jako rozumnější náklad než 4 roky komplikovaného charging managementu :-)). Tedy za předpokladu, že by vůbec pomohl.
    E42
    E42 --- ---
    KULA: To je nějakej ten jejich Adaptive Charging? To by se ale mělo třeba před budíkem dobít do 100 %, ne? Nechce se mi věřit, že by to nešlo, spíš to bude otázka nastavení.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E42: delam to stejne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: jako ze se ti nikdy nepodari nabit ho vic nez 69? to je zas docela ulet...
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Na to je asi ideální řešení provedení "stojan", pokud teda sedí k tvému telefonu (doma mám na krátký hodně rychlý dobíjení https://www.aliexpress.com/item/4000402580724.html ). Ale mám to už dost dobře naučený i na horizontálním kolečku, kde se to trefuje hůř.
    KULA
    KULA --- ---
    Já přesně opačnou situaci. Note10+ se mi dobije na 69%. Není to porucha ale vlastnost romky systému.... ale já bych byl radši za 100%
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam