• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: hmm to je škoda zrovna koukám že přítekyně měla nainstalovanou už tu novější verzi, jenže ta strašně žere baterku.
    Pokusím se najít nějakou verzi 5+, ale moc toho nevidím. našel jsem jen lineage 14.1 (což je android 7.1) Ale oficiální verze ani není.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: na apkmirror jsem se koukal, tam to neni.
    podle mne to rychle přestane fungovat, když bude jakákoli změna v backendu, ale možná.

    mapy.cz jsou pro turistiku nejlepší, o tom žádná.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: Vzhledem k tomu že mám tisíce bodů v mapách cz v několika desítkách zemí, tak moc o přechodu nepřemejšlím. Za druhé, nejlepší mapy pro cestování v terénu.
    A nic jiného nepotřebuju.
    BTW co se stane pokud se mi někde podaří sehnat instalačku k původní verzi? Já nepotřebuju žádnou podporu, potřebuju prostě tu aplikaci která chodila, nic víc.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: google maps GO si zkoušel?
    Já bych to toho nešel, když neni podporovaná tak třeba nepůjde telefon, nebo něco zásadního.
    Cokoli co koupíš za 2.000 bude lepší než s4 mini
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: tedy mám hledat nějakou ofiko verzi i když není podporovaná? Mě jde hlavně o ty mapy nic jinýho nepotřebuju.

    NIGHTHUNTER:
    Já jsem s tím co mám naprosto spokojenej. Mě telefon slouží k telefonování plus používám ty mapy. Na moje prsty jsou ty mobily dost titěrný abych to využíval nějak víc. A taky kdyby byl ještě větší (je to můj největší mobil) tak už ho pak nebudu mít nikdy u sebe protože prostě překáží.
    Druhá věc je že nepotřebuju nic hi-tech když mi mobil nevydrží většinou ani rok.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DATEL: ok, dekuji. Chapu to tedy ze se proste vsechny zeptaji a daji klid? + nejde to tedy nastavit pro vsechny najednou ze jim to povoluji, jen kdyz jsou ty aplikace spustene?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    CUKI: já už bych radši začal vybírat nový telefon - stejně pokrok nezastavíš a než se snažit resuscitovat starej S4 mini, radši bych vybral něco s čím budeš spokojenej i do budoucna - ona 8 GB paměť, 1.5 GB RAM a dvoujádrový procesor jsou zkrátka hodně limitní hodnoty a dnešní telefony i za pár tisíc mají všeho minimálně dvojnásobek + i další věci navíc typu NFC, novější bluetooth, větší kapacita baterky, bezdrátové nabíjení, Android 9...

    jasně - asi nic nebude velikostně tak malé jako tohle, ale nemusíš koukat na úhlopříčku displeje, protože 4,3" displej by se v dnešní době vešel do mnohem menšího těla, takže je to hlavně i o tom si ten telefon osahat a zkusit ovládání ;-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: vždycky pak blbnul foťák, nebo nějaké jiná periferie, rapidně se snížíla životnost baterky. nikdy to nebylo úplně v klidu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: já jsem to párkrát v minulosti dělal. obvykle se odemkl bootloader, získal root a pak se flashlo recovery a z něj image.
    riziko není, dá se to vrátit zpět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: Má smysl se snažit o nějakou oficiální verzi? Nebo mám hledat spíše nějaké verze ala lineage a pod? Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Taky hledám nějaký přehledný seznam problémů jednotlivých verzí. Nepotřebuji nic hitech, ale hledám spíše něco stabilního a výkonově nenáročného.
    Další věc jakou metodou nejlépe upgradovat? Jde to přes tovární reboot napřímo načíst daný zip? Netuším co se skrývá ve stávající ROM. Nebo je lépe použít nějakou jinou aplikaci? Případně jakou? Nemám s tím žádnou zkušenost.
    DATEL
    DATEL --- ---
    DRAGON: to je nova uprava pro opravneni na sledovani polohy. Aplikacr, ktere pouzivaji polohu na pozadi, ted musi mit od uzivatele tohle povolene. Kazda aplikace by se mela optat jednou. To, ze to vyskakuje, ikdyz aplikaci nepouzivas znamrna, ze bezi na pozadi a chce polohu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tuší prosím někdo, kde v Andr 10 vypnu tohle? Po aktualizaci se mi cca 5x za tyden objevi tahle obrazovka (pro ruzny appky, ktery treba ani nezapinam) a já nevim co s tim. dik

    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: mám i9195 (S4mini) co se tam dá nainstalovat za neideálnější verzi? Předpokládám že čím novější verze, tím to bude víc zatěžovat HW. I když u 5ky koukám že by to mělo mít lepší výdrž na baterie, otázka jestli je to pravda.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: plánuj upgrade telefonu. za nějakou dobu se už třeba vůbec nedostaneš na web. android 4.4 je nejstarší podporovaná verze. s aplikacemi to taky nebude lepší.
    někdy se dá nahrát do telefonu novější neoficiální verze. často tam ale jsou nějaké problémy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ATAN: už jsem to našel :-( to je nějaká novinka. Dají se někde stáhnout starší?
    ATAN
    ATAN --- ---
    CUKI:
    Requires Android
    5.0 and up
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nevim jestli už nejsem debil, ale co se stalo s aplikací mapy.cz? Doteď jsem ji používal, ale z důvodů problémů jsem reinstaloval telefon s továrního nastavení a chci nainstalovat mapy.cz a v aplikaci google play mi ji nenajde a když ji instaluju napřímo z webu, tak mě to napíše že zařízení není kompatibilní s touto verzí :-( Mám android 4.4
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JEREMIUS: z telefonní aplikace vyvolej selftest, snad je tam i GPS.

    *#*#64663#*#*

    další možnost je obnovení nastavení sítě, vyresetuje bt a WiFi.

    ale obávám se že to bude spíš hw problém.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Začalo mi nějak zlobit GPS u Xiaomi Redmi Note 7. Waze mi často hlásí, že nemá GPS. Buď se nechytá, nebo funguje chvíli a pak zase ne. Myslel jsem si, že je to problém aplikace, přeinstaloval jsem. Ale stává se mi to i v jiných aplikacích. Třeba dnes jsem místo Waze, když zase nechtěl fungovat, nahodil Google Mapy. Ty sice navigovaly, ale jednu chvíli taky hlásily ztrátu GPS signálu. Nedávno jsem zase byl na 10-20 minut bez GPS v lese, kdy mi nefungovala žádná aplikace a ukazovalo mi to polohu kdesi o kilometry vedle nebo vůbec. Reboot nebo vypínání/zapínání GPS nezabírá

    Můj dotaz zní: Dokážu nějak diagnostikovat, jestli je to HW problém? Telefon je v záruce, ale když ho dám na reklamaci, musím si koupit rovnou nový, protože nemůžu být bez mobilu měsíc. Můžu taky zkusit factory reset, ale nezdá se mi, že by to mělo pomoct...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam