• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: vypalenej obraz, pomerne dost natvrdo, protoze AMOLED. Za me teda ten display byl/je stejne zmetek, protoze ta stara S7 pri stejnym pouzivani tam ty vypaleny artefakty ma sice taky, ale musel jsem je hledat a nerusi to tolik. na tohle se ale uz divat nesly, i pri pustenym videu na tom displayi byly viditelny smouhy.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: a co se s tím stalo proboha?
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: tak zrovna v případě samsungu ten display vyměníš ještě podstatně dřív než baterku :-) Alespoň u mě display vydržel 3 měsíce (a prý se na to nevztahuje záruka), baterku mám přes 2 roky a zatím OK (starou 4+roky S7 má žena ještě s původní baterkou a taky to furt nějak funguje).

    RATTKIN: u aut zrovna ty záruky jsou trochu jiný. Teda asi jak kde, ale BMW na i3 dávalo třeba něco jako 8 let na 80% kapacity. Ale tam je to trochu jinej případ, sice technologicky stejná baterie, ale o hodně větší, většinou to má nějakej teplotní management (=je to třeba chlazený při provozu/nabíjení) a asi se ani nepočítá, že bys vyjel 1+ nabíjecí cyklus za den, což u těch telefonů se spoustě lidem stává...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak po factory resetu a updatu systému to je lepší, ale i tak za noc 21%, baterka jde asi do hajzlu, koupím novou.

    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak ve většině případů bych telefon spadlý z větší výšky nenašel rozbitý, ani funkční. Někdo by ho totiž stačil odnést. :-)
    Ale když tu máte ty testy. Jak to vypadá třeba s vybrační zátěží? Vybrační deska, utahovahovačka, bourací kladivo a podobně?
    Mě se tedy nechce to zkoušet, Ale rád bych se podíval.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Pripadne tady mas test od Cnetu, delanej nazivo pred publikem.

    Konci to pustenim telefonu z 20ft proti betonu / vyska strechy v te hale. Nektera pouzdra dala i tohle, staci si vybrat.

    Who holds the title of toughest iPhone XR case at CES 2019?
    http://www.youtube.com/watch?v=iqGGhWmgvB8
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Coz se nevylucuje s tim co pisu.

    Kdyz si koupis ty vetsi pouzdra od Otterbox, UTG, Spigen a mnohych dalsich, telefon se neda pri beznych aktivitach rozbit, mimo primeho zasahu proti displayi / mimo mouzdro. To se da resit sklem, ale je otazkou nakolik je to nutne.

    Vyzkouseno mockrat mnoho lidmi na kole, motorce, s malyma detma, nevim kde jeste.

    OtterBox Certified Drop+ Protection
    http://www.youtube.com/watch?v=pj_zzwRIEQw
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ja bych byl pro to, aby pokud někdo z nás má eshop s mobilním příslušenstvím, tak to férově řekl...a muzem si to nedůstojné divadlo ušetřit;))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: každopádně zaplatili, aby to tam vůbec bylo. je to 100% komerce.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Jako ze si kazdy jeden vyrobce jednoho z tech uspesnych pouzder treba z tohodle, nebo z libovolnyho jinyho videa na YT, jako ze jich je tam more, zaplatil aby to proslo?

    Nejspis je to konspirace :-))

    Most Durable iPhone 11 Pro Cases Drop Test! Top 10
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvlwas8N7xQ
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: v reklamě určitě
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ERGOSUM: Jeste jednou a pomaleji: Soucasne telefony v soucasnych oversized pouzdrech preziji libovolny pad.

    iPhone X Helicopter 1200ft Drop Test!! + Mous Case Review
    http://www.youtube.com/watch?v=fBqqbbnJwak

    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LAUNCHER: Odolnost není jen pozdro. Záleží i co dělají střeva uvnitř a co se děje s teplem. To že jsi v tanku neznamená, že přežiješ pád z Nuseláku.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: otevřel jsi mi oči, diky....
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: LOL wut?

    1) Mam 120Hz display od doby co vysel OnePlus 8 Pro a ten telefon vydrzi pres 4hod screen-on time s 120Hz. Protoze to ma 4510 mAh baterii. A naopak nesnasim 60Hz displaye, vsak to taha pri scrollovani za oci.

    Ostatne ani tech 120Hz neni nejaky zazrak:

    https://www.nature.com/articles/srep07861

    Ta vydrz je naprosto dostacujici k tomu, aby baterka nemela zadnou sanci klesnout pod 50pct, vzhledem k tomu, ze ho nabijim mmj kazdou noc polozenim na lampicku na mem nocnim stolku.

    Pokud potrebujes na telefonu delsi vydrz nez 4hod screen-on time, tak bych spis prehodnotil svuj pristup k zivotu a sve zivotni cile... Nez zacit ukazovat na vyrobce prstem, aby tvorili jakesi cihly pro mobilni zavislaky.

    2) Odolnost si kazdy muze poresit jak hrdlo raci, pouzder vsech druhu a barev je plny Amazon. Misto toho, aby byl muj telefon natvrdo zadelany v prerostlem pouzdre, tak tezce preferuji soucasny pristup, kdy mam telefon v pouzdre normalnim a prendam si ho do oversized pouzdra, kdyz se jedu projet na elektricke kolobezce s myma deckama. Vzhledem k tomu ze telefon v takovem pouzdre prezije let z 10m veze, nevim jak vic by jeste mel kdo k odolnosti telefonu prispet.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SMOKY: vsechno co píšeš mam pod kontrolou kromě toho rychlého nabíjení...Myslíš že to má zásadní vliv? Má smysl nabíjet pomalu?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    všechny přístroje s li-on baterií nejen mobily, mají v manuálu v části záruka výjimku, že baterie je na 0,5 roku a že to závisí na okolnostech ve smyslu, že to nemusí uznat vůbec.
    aspoň to tam měli když jsem to naposledy četl.

    to je taky bomba pro majitele elektro aut, kde se baterie sice dá vyměnit, ale stojí třeba půl mega.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    dal bych to do jednoho příspěvku, ale na mobilu nevim jak...sorry
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    RATTKIN: tohle si právě myslím taky.Oni jsou ve finale radi když to za dva roky klekne
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: hele jasný. Mne jen prijde ze výzkum a vývoj se posunuje trochu jiným směrem. Ja bych třeba u letošních modelu uvítal vyšší odolnost, větší vydrz a životnost baterie atd...Místo toho mam 120hz display, který pokud je v provozu tak zkracuje vydrz na jedno nabití až o 50%?

    je to jako kdyby se výrobci aut soustredily místo třeba na bezpečnost a spotřebu na to, aby se s tím dalo na okruhu jet 500km h...což je hezký, ale...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam