• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LEF
    LEF --- ---
    LAUNCHER: z tech dalsich variant neni zadny odolny, se pak tezko porovnava.

    dost lidi bych rek ze aktualizace sw neresi (myslim ze patrim mezi ne alespon co se telefonu tyce), vsim jsem si ze i zde v diskuzi jsou lidi co naopak nechtej novy android (v nekterych ohledech chapu a souhlasim, nektere zmeny my take nevyhovuji).

    SUK resi odolnost a baterku a to z navrhovane varianty moc nevychazi

    kdybych si ted kupoval telefon, s nejvetsi pravdepodobnosti by to byl GBV9500 Olus, jsem fakt spokoijen.
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Resim taky odolnost a baterku. Jinak bych asi neresil :) Obcas cestuju, obcas pracuju venku a neco taham, telefon mi tak 2x denne vypadne z ruky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Cihla kterou si chces koupit, stoji 8 167 Kč:

    iGET Blackview GBV9500 Plus, 4GB/64GB, Black - | CZC.cz
    https://www.czc.cz/iget-blackview-gbv9500-plus-4gb-64gb-black/271927b6/produkt

    Pixel 3a stoji 8 971 Kč:

    Pixel 3a 64GB Black - 8 971 Kč : czechcom.cz
    https://czechcom.cz/mobilni-telefony/ostatni/pixel-3a-64gb-black

    OnePlus Nord stoji 11 847 Kč:

    Nord 5G Dual Sim 8GB RAM 128GB Blue - 11 847 Kč : czechcom.cz
    https://czechcom.cz/mobilni-telefony/oneplus/nord-5g-dual-sim-8gb-ram-128gb-blue

    K tomu za rohem je Pixel 4a, cenu netusim.

    Vubec nevim co resis, cihla je o 9% levnejsi nez 3a a do budoucna z ni bude akorat peknej prusvih, protoze updates...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUK: mají obvykle mnohem sytější barvy a někomu se to líbí.
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: No clovece, nasadil jsi mi solidniho brouka do hlavy, ale kdyz tak koukam po telefonech s OLED displejem, tak bohuzel nabidka v moji cenove kategorii je prakticky nulova. Takze se neda nic delat, ale holt budu muset asi nejakou dobu vydrzet s IPS :)

    Btw, OLEDy maji nejak vyrazne nizsi spotrebu nebo co? To leda, kdyz zobrazuji hodne tmavych barev, ne? Jinak budou zrat vic...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LAUNCHER: jako to asi záleží na tom k čemu ho používáš - jasný pokračovatel Nokie 3310 .)
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Jo a pokud jde o baterku - aktualne mam lehce pres 3Ah a dvojnasobek si predstavit dokazu docela dobre. Proto cumim prave i po co nejvetsi baterce :)
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: No a taky muj puvodni pozadavek byl cena kolem 5k. Aktualne jsem na 9k. Kupuju telefon k tomu, abych si vedl kalendar, obcas zavolal, nekomu napsal pres FB nebo Slack nebo ovladal mixpult :D A az se zase vydam cestovat, tak pak teprve uplatnim velkou baterku (spolecne s powerbankou). Coz je otazka, jestli mi tak dlouho pripadny telefon vubec vydrzi...
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: No, pointou mela byt predevsim v tom, ze ukradena je mi kamera - aktualne s DRA-LX3 fotim tak na nejaky 5mpx cip s nejakou interpolaci za pomoci neuronovejch siti a kdyby to bylo obcas schopny zaostrit, tak mi to staci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Prosim?

    Takhle jsem fotil par tydnu zpet s deckama na vylete, vsechno muj OnePlus 8 Pro.

    Bezne fotim na Sony A7 III + Sigma 35/1.2 + 85/1.4 GM atd atd (9 skel a dalsi pribyvaji), ale na kolo nebo kolobezku si sebou fotak neberu, kdyz nemusim.

    Normalni telefon dneska vydrzi dva dny a proti rozbiti mas tunu pouzder.

    Ostatne ta cihla ma 10Ah baterii, ja mam 4.5Ah a uspornejsi display. Cihla bude mit tak 10h screen on time max, spis min pri rozumnem jasu - jestli je ho vubec schopna. Zatimco my mame 4h a precteme display i na slunicku.

    Kdyby mi to nestacilo, coz nechapu jak by se mohlo stat, tak si vcas ztlumim jas, nebo dam do batuzku 200g powerbanku.





    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: No jo, ale k cemu mi bude kvalitni kamera a displej, kdyz se mi to vybije a svoji neopatrnosti to rozsekam? :) Zrovna kamera je mi fakt ukradena, nebot na dokumentacni foto fakt nepotrebuju 48mpx generator sumu.
    Kazdopadne, Pixel 3a ma minimalne identicky mnozstvi RAM jako onen iGET. 4a se zatim neprodava (a pochybuju, ze bude v prijatelne cenovce) a OPNord je uz taky cenovkou docela pres caru. Jasne, vyhody (AM)OLED asi poznam na slunicku - ale taky na penezence. Vlastne to je imho jediny opravdu relevantni argument :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Kazdemu co jeho jest, ale ja spis nerozumim duvodum, proc to kupovat.

    Telefon dela kvalitni OLED display, slusna kamera, vyladeny software s rychlymi aktualizacemi a dlouhou podporou, dost RAM.

    Tohle ma v tomto ohledu nula bodu, jestli spravne chapu...?

    Proc ne treba Pixel 3a, Pixel 4a, OnePlus Nord...?
    SUK
    SUK --- ---
    MEMNON666 &LEF: No, vyzvednu si dneska prachy a asi objednam. Ze je to cihla mi az tolik nevadi, i kdyz na dvojnasobek si budu chvili zvykat (na pasek u kalhot jsem si uz zvyknul a jsem den za dnem vic a vic tlustej, takze mi kvuli tomu padat nebudou :D ). No a fotak v telefonu me netrapi taky moc, neb fotim zrcadlovkou a ten v telefonu je spis doplnek. A horsi, nez co mam ted to asi uz nebude.
    LEF
    LEF --- ---
    SUK: jako uzivatel tohodle stroje muzu jen rict:

    +
    vydrz (fakt nabijim 1x tydne a pouzivam ho)
    zatim jsem neprisel na nic co by my chybelo (mam ho cca 6 mesicu)
    da se pouzit k sebeobrane - kdyztrefis agresora do hlavy, asi se uz nezvedne :-D

    -
    je to fakt tezka cihla (me osobne dodava pocit ze proste drzim v ruce poradnej stroj), stahuje kratasi co maj jen v pasu gumu
    fotak (mohlo by to byt lepsi, pri horsim svetle je to spatny), doufal jsem ze trochu vylepsim nejakou dobrou appkou fotaku, ale zatim jsem moc nenasel (kdyz nekdo doporuci budu rad)

    Nahrazoval jsem SONY Z5. vedel jsem ze jdu do cihly (no porozbaleni me to preci jen trosku zaskocilo) ale stacilo par dni a zvyk sem si. Na noseni mam pripadne kabelku kdyz mam kratasi na gumicku. Sem asi trochu ujetej na odolny telefony. je to z duvodu ze se s nim mo nemazlim a jsem tak trochu outdorovej typ (takze nejaka vlhkost neni problem). trochu me na tom tesilo ze je to ceska znacka (ikdyz vyrabejici v cine).

    Klidne se ptej na konkretni veci ;-)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SUK: tak já jako uživatel Oukitel WP2 můžu podobný typ jen doporučit (myslím že je to i hodně podobná specifikace - https://mobilni-telefony.heureka.cz/...ktu--iget-blackview-gbv9500-plus_-_oukitel-wp2/?fromclipboard )
    SUK
    SUK --- ---
    MEMNON666: Jo, obcas mam problem si vsimnout techto veci, ale slo mi predevsim o konkretni model nez konkretni kousek :) Diky ovsem za upozorneni!
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SUK: (Plně funkční používané zboží s výraznou slevou. Nemusí obsahovat kompletní příslušenství ani původní obal.) - ta sleva proti heurece nic moc (ověřeno zákazníky, 8 299 Kč VS 8 167Kč použitej)
    SUK
    SUK --- ---
    Tak koukam na tohle na zaklade tipu LFA (LEFa?): https://www.czc.cz/iget-blackview-gbv9500-plus-4gb-64gb-black/271927b6/produkt

    Reknete mi nekdo nejaky duvody, proc to nekupovat? :) Diky
    JAROUS04
    JAROUS04 --- ---
    FEDAJKIN: po mne chce telefon občas, když je odemknutej jen jako u "duveryhodnyho zdroje" (samsung note 10), pri placeni přes google pay potvrzeni pin nebo otiskem. jinak kdyz normalne odemknu standardně telefon, tak i nad 500 bez potvrzeni. kdyz jsem mel nastaveni platbu pres aplikaci banky, tak vzdycky nad 500 chtel potvrzeni (podle nastaveni pres pin nebo otisk). zkus pin do tel jestli to neni ono treba.
    CASTER
    CASTER --- ---
    FEDAJKIN: nemas na PIN zamceny cely telefon?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    FEDAJKIN: já dávám prst když je to nad 500 Kč nebo co myslíš
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    *nemám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam