• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ERGOSUM: "prokleknuti"?

    Odolne tablety mam pro nase mala decka Samsung Tab Active radu, zatim se jim zadny nepodarilo znicit.

    Narozdil od meho stareho Tab S2.. R.I.P.

    Tak hezky jako muj S6 to neni, ale ucely to plni a prezije to.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tip na tablet odolný prokleknutí?
    Brzy jeden musím nahradit. S verzí nechci jít pod 8 a potřebuji GPS.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Burn in:

    Nejake testy na burn-in pro OLED TV muzes najit treba tady:

    Real Life OLED Burn-In Test on 6 TVs - RTINGS.com
    https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

    Opravdu to neni k tomu, abys s beznym spotrebitelskym displeyem udelal treba 1000 hod pri vysokem jasu (Waze v denni rezimu v aute?) a kontrastu, to opravdu ten display znicis.

    Pro predstavu tech 1000 hod pri vysokem jasu uz znicis i IPS LED TV, ktere na to trpi mene nez OLED TV - vypalis typicky podsvetleni.

    K videni v testu treba zde:

    https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

    Myslim ze bezny uzivatel pouziva telefon rekneme 2hod * 365 dnu * 2 roky na beznou uroven jasu, coz OLED zvladne.

    Jak psali jini, tech OLEDu se prodava miliony kusu na Androidu i Apple...

    Vernost obrazu:

    Co se vernosti obrazu tyka, OLED ma lepsi moznosti nez LED, proto kdo muze dava OLED. Druha vec se jestli nejaky vyrobce nepouziva hloupe agresivni krivky, ale tak to se vetsinou da poresit jinymi rezimy nez "vivid" atd v nastaveni libovolneho telefonu. Treba Apple si na vernost obrazu velmi potrpi, presli na OLED hned, kdy jim Samsung dokazal garantovat potrebne mnozstvi.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: No, jde mi o "vyuziti obrazovky od uplneho nabiti 6h" - to odpovida tomu, ze fon je sice schopen dlouho bezet ve standby, ale za 10 hodin aktivniho pouzivani z toho nezbyde nic.
    LEF
    LEF --- ---
    SUK: myslim ze to pocitas blbe, ze by to odpovidalo 1/3 (6h zbyva pri 29%).

    Ja to predevsim porovnavam s telefony co sem mel. predpokladam ze je pouzivam tak nejak stejne. Z5 max 2 dny, BV tyden. nemam co dodat. Jinak BV zvlada i mraz :-)

    LAUNCHER: na CAT jsem koukal take, ale cena byla vyssi, tak jsem prave hledal dal.

    kazdej mame svy predstavy o "dokonalem" telefonu. ;-) ja jsem proste spokojeny uzivatel cca pul roku.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: Clovece, 6 hodin uzivani tomu sebere 2/3? To nezni nijak skvele. Nekdy mam tendence cucet do telefonu i nekolik hodin v kuse (kdyz jsem nekde mimo, musim zustat na miste a nemam u sebe knihu)...
    SPM
    SPM --- ---
    SMOKY: Jo, ano, že to špatně používám mi při reklamaci řekli taky. Protože telefonu za bratru pětadvacet klacků si doopravdy kupuju kvůli tomu, abych na něm za den napsal dvě SMSky a jinak ten display ani nezapnul. Mám na něm vypálenej waze. Mám ho vypálenej na obou samsung telefonech, byť na tom prvnim to nebylo tak citelný (po zkušenosti s tím druhým jsem tam ty artefakty šel hledat a našel je taky, ale nebilo to do očí). Na tom druhym je ten display vysloveně nekoukatelnej kentus a furt se to i přes přijatá protiopatření zhoršuje. Je možný, že ten kus fakt šmejd je, ale autorizovaný servis a následně i oficiální zastoupení mě poslalo do řiti, že je to moje chyba. Takže jaksi vážně nemám v tuhle technologii důvěru, když to rozhodně není levný díl na výměnu, výrobce se k tomu staví takhle a má to takovouhle životnost. Na IPS displayi se mi tohle nikdy nestalo. A ta nevýhoda je teda co, že to má horší barvy? Jako nevím kolik lidí ten mobil doma používá místo kina, aby bylo tak strašnou výhodu mít super kvalitní obraz na přenosnym zařízení, který 99% času používám tak, že ho vyndám zabordelenej z kapsy, abych na něm napsal zprávu nebo někam zavolal.

    A že to ty displaye nedělají teda rozhodně nesouhlasím. Já to mám na obou telefonech. Když jsem to reklamoval a měl jsem půjčenej náhradní, tak na něm byla vypálená ta horní stavová lišta. Kamarádovi se na stejném telefonu vypálila webová stránka v prohlížeči s fórem. Když jsem o tom hledal ty informace, tak hromada lidí tam měla vypálený logo netflixu nebo nějaké podobné streamovací služby - takže i při koukání na videa se tam ta statická část vypálí. Takže ano, za mě bych si to dobrovolně do mobilu prostě nevybral, ty telefony to dělají... jenom možná krapet rozdíl je, že těm lidem z US to bez keců opraví, zatímco v Evropě je v kurzu si i se zákazníkem, kterej si koupí to nejdražší z nabídky, vytřít zadek.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEF: Diky za data. Tech 6h 5m screen-on time vs 29% by myslim melo odpovidat.

    Ja proste kazdou noc polozim telefon na lampicku na nocnim stolku a rano si ho tam vyzvednu nabity protoze bezdrat nabijeni.

    Ale tim nic proti, chapu ze nekdo muze potrebovat 10 Ah baterku. Ostatne staci vzit telefon do mrazu a ty vydrze budou prudce klesat.
    LEF
    LEF --- ---
    LAUNCHER: ted se asi ukazu jako lama, nevim jak udelat screenshot obrazovky :-( Jen s pisemnych udaju co vidim: posledni uplne nabiti: pred 6 dny, vyuziti obrazovky od uplneho nabiti 6h, 5m, stav: 29%. jeste dodam ze na noc vypinam.

    argumentujes parametrama, jo BV neni zadnej prevratnej technologickej zazrak a buhvi jak vykonej. pro me je dulezitejsi jak to jako celek funguje a ze se mi nijak nezasekava. jestli je o nejake pikosekundy pomalej zrejme ani nevim/nevnimam. ani nejsem zadnej paran takze si myslim ze vykon pro me neni to prvni co resim. ja si proste nemohu pomoc, ale jsem fakt spokojenej i za cenu cihly. Pred tim co jsem mel Z5 tak tu jsem nabijel obden a obcas sem mel stazenej zadek aby vydrzel jeste chvili nez se dostanu k nabijecce. pro urcity klid jsem poridil power banku, kterou uz ted nepotrebuju, protoze vydrz je takova naprosto vyhovujici. driv kdybych mel baterku 10-15% tak telefon nemusim brat sebou pa za chvili zdechne. ted se tomu jen zasmeju a vim ze mam minimalne celej den bez jakehokoliv omezeni :-)
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Jo takhle :) Ach jo, furt nevim. Nemuze prijit jeste nejaka osoba a rict mi, co si mam koupit? :D
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Jinak moje soucasna vec je takovej srot, ze na nektery veci cekam i v radu minut (prepnout z prohlizece/FB na mapy, vybrat kam jedu a zapnout navigaci nekdy trva i k tem dvoum minutam). Nemyslim si, ze by cokoliv na tom mohlo bejt hur :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Tim jsem myslel, ze to vypada jako normalni telefon, pod ktery bys prilepil powerbanku :-) Ne ze bych tech 10 Ah potrebovalo jeste dalsi powerbanku :-D
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Proc by mel byt prilepeny k powerbance vic, nez ten pixel?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: A jestli to spravne chapu, tak jako reseni Tve situace vidis dalsi nevykonny telefon (SoC Mediatek Helio P70), tentokrat ale prilepeny k powerbance.

    Kazdemu co jeho jest... jdi do toho... kdyz Ti bude vyhovovat dobre pro Tebe. Kdyz ne, tak tu alespon budou zabavny posty :-)
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: "levnych telefonech" :D Nejdrazsi telefon, co jsem mel, tak me stal asi 6000 :D
    Ja prave ted mam 3 Ah na velmi nevykonnym shitu a nejak prave nevim, proc by vec s OLED displejem a nekolikanasobne vetsim vykonem mela vydrzet jakkoliv vic :)
    Ohledne pouzdra - to je presne vec, kterou u toho iGETu nebudu muset resit...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: V odolnem pouzdre by to Pixel stejne jako kazdy dalsi pricetny telefon prezil urcite, pokud si u toho neplanujes zlomit i tu nohu. Bez pouzdra bych neriskoval, zejmena kdyby libovolna rana sla na roh / hranu.

    Ale bacha, ten Pixel 3a ma baterku jen 3 Ah, to fakt zadna zazracna vydrz neni. Pokud Ti jde i o tohle, tak treba ten OP Nord s 4 Ah. Pripadne hromada dalsich telefonu, se v tech levnych telefonech neorientuji.
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: A vydrzi mi ten pixel i v okamziku, kdy do nej (zezadu, do kapsy to davam displejem do mekky nohy) prasknu treba rohem tezky reprobedny?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEF: Odolny telefon? Vsak u toho Blackview GBV9500 Plus pisou, ze to ma jen Gorilla Glass 3...

    Srovnej treba s CAT, ktery do svych odolnych telefonu dava neprekvapive Gorilla Glass 6:

    Cat S62 Pro - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/cat_s62_pro-10358.php

    Cat S52 - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/cat_s52-9938.php

    K Tvemu vyjadreni o tydenni vydrzi telefonu s 10 Ah baterii, cituji: "no jak sem psal, nabijim jenou tydne a telfon pouzivam denne na telefonovani v praci"

    Ja mam na 4.5 Ah max dva dny, tak bud muj telefon zere o tolik vic, nebo tomu nerozumim...

    Mohl bys nam pls dat screenshot z battery use, na kterem bude videt ze Ti to vydrzelo tyden a kolik jsi mel behem te doby screen-on time?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPM: Mel sem nekolik mobilu s (AM)OLED a nikdy se mi nic takovyho nestalo, bud si to spatne pouzival (dlouhodobe statickej pattern na plnej jas) nebo si mel smulu na vadnej kus. Ve svete pouzivaj mobily s (AM)OLED stovky milionu lidi a ze by nejak hromadne lidi hlasily vypalovani sem nezaznamenal.
    LEF
    LEF --- ---
    LAUNCHER: z tech dalsich variant neni zadny odolny, se pak tezko porovnava.

    dost lidi bych rek ze aktualizace sw neresi (myslim ze patrim mezi ne alespon co se telefonu tyce), vsim jsem si ze i zde v diskuzi jsou lidi co naopak nechtej novy android (v nekterych ohledech chapu a souhlasim, nektere zmeny my take nevyhovuji).

    SUK resi odolnost a baterku a to z navrhovane varianty moc nevychazi

    kdybych si ted kupoval telefon, s nejvetsi pravdepodobnosti by to byl GBV9500 Olus, jsem fakt spokoijen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam