• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ZUZU: můžu doporucit redmi 8, ktery jsem nakonec vybral i ja, rezignoval jsem ale na požadavek malého přístroje, to se ukázalo jako strasne omezujici a nikdy to nebylo dohromady s dalsimi mymy pozadavky. po vypusteni velikosti najednou nebyl zadnej problem, ale samozřejmě jsem se snazil vybrat i tak co nejmensi. ukazalo se, ze dost dela krome vysky i sirka a tloustka.rozhodne koukat na rozměry telefonu, ne na palce displeje, to muze byt zavadejici, protože okraje. nakonec mi to oproti redmi 4x neorislo jako velkej skok. pokud by ale byla fakt hlavní hodnota velikost, daji se koupit starší modely iphone. maji sice ve srovnani s androidama za stejny penize horsi konfiguraci, ale ono to neni na miste srovnavat. iphone jsou prostě maximalne vyladene, aby se nic nesekalo a jelo vse hladce. nejsem zastánce apple, ale zadnej jinej telefon nez iphone jsem nevidel, ze by po ctyrech letech používání byl svizny a nesekal se. i kdyz vlastne mají celkem malé baterky, jaj, takovej zbytečnej text. no takze redmi 8 s 5000mAh
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: ta strategie s tím Snapdragonem je hrozný zmrdství od nich:/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: 1) Dneska se vetsinou "kresli" pres zdrojovou fotku, takze na kresleni praveze uplne vubec :-) Viz tuna videi o vyuce kresleni na tabletu...

    2) Ja to mam na poznamky, ne na kresleni, proto ten grid a proto bych si i rad vybral barvu pozadi :-) Ostatne viz tuna ruzne barevnych post-it kteri mnozi pouzivaji IRL. Pripadne viz reklamni fotka Samsungu nize.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Rozumím ti, ale rozumím i googlu. Primárně to asi bere na kreslení obrázku a kreslí se většinou na bílí papír. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: "čmárání je logicky na bílém, jak by jsi čmáral černou tužkou všude"

    1) Nerozumim - ve skole jsme meli cernou tabuli a na ni psali bilou kridou a nikdy nebyl problem. Prave takhle bych to chtel. Jestli Ti jde o jistotu kde konci display, tak to se da preci resit treba tmave sedou misto cerne. Nicmene s tim v praxi nemam problem, ostatne vetsinou tam kde mi konci display, tam mi zacina okraj pouzdra :-)

    Pripadne by uplne stacilo nevymyslet za uzivatele a proste me nechat, at si muzu barvu papiru zvolit sam, treba k memu nestesti ;-)

    2) Tuna jinych appek nez Google Keep to umi, ale ja potrebuji bohuzel Keep z jinych duvodu.

    3) Ono fakt neni moc prijemne, kdyz v zatemene kancelari je tohle jedina svetla plocha :-) Nastesti jak pisu nize, alespon si to typicky rozumne stahne jas.

    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LAUNCHER: ach so!
    Tady doslo k nedorozumeni.
    Pro kresleni mam taky bilej papir.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: čmárání je logicky na bílém, jak by jsi čmáral černou tužkou všude.
    Ale poznámky normální jsou s černým pozadím.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CPT_PLESARD: Muzes mi pls poslat screenshot s cernym papirem na cmarani z Google Keep? Mam to bile i na telefonu. Jde zapnout grid, nejde mi změnit barva papiru z defaultni bile, nebo nevim kde se to dela.

    Mam dark mode v telefonu i v Keep.

    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LAUNCHER: mam tmavy motiv pro telefon a tmavy motiv pro GoogleKeep.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LAUNCHER: Google Keep má černý papír.
    Teda na telefonu, pokud by to mohlo mít vliv.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Přišel mi Samsung Tab S7+

    Konečně zase po dlouhé době prémiový 12" tablet s Androidem. Zdá se, že display jede na 120Hz v nativním rozlišení, paráda. Zatím asi nejhezčí display, který jsem kdy kde viděl. Na fotce pro srovnání s Tab S6.

    Bohužel se mi zatím nepodařilo sehnat bytelné pouzdro. Časem by měly být mmj. od Spigen a UAG. Bohužel, zatím obě firmy uvádí "coming soon". Snad to tablet do té doby přežije. Jsem mírně nervózní, do kterých brašen se to potom ve velkém pouzdře ještě vejde a do kterých už ne.

    Čelní kamerka byla přemístěna na bok, názor na to zatím nemám. Face unlock funguje dobře, na video konference to nepoužívám. Fingerprint unlock též ok.

    Repráčky na tablet slušné.

    Baterka příjemných 10090mAh, nabíjení až 45W.

    Co je tam za sklo netuším, tipuji nějaké nic moc - radil bych opatrnost.

    WiFi signál dobrý, přes patro a pár místností Internet 31Mbps, Tab S6 26Mbps, měřeno logicky na 2.4GHz.

    Je tam všemožný Samsung SW který nemusím, snad se mi to postupně podaří povypínat. Alespoň, že šlo přeskočit přihlášení k Samsung účtu.

    Po vypnutí animací běhá vše svižně, jak se na Snapdragon 865+ a 6GB RAM patří. Snad to tak i vydrží - a podle mého předchozího Tab S6 soudím, že nejspíš ano. Vtipné je, že je v tom Snapdragon a ne (aktuálně typicky horší) Exynos, který se Samsung v Evropě snaží dávat do svých prémiovek. Ten Snapdragon jsem pro jistotu ověřoval v CPU-Z :-) Takže je tohle dost možná nejrychlejší Samsung s Androidem, který si v Evropě můžete koupit :-))

    Používám to zejména na Google Keep poznámky, fotky, web, YT - z běžného vyzkoušení zatím vše ok. Teda až na Keep, kde je stále k dispozici jen bílý papír, za což ten tablet nemůže. Alespoň že jas to dává na rozumnou úroveň. Ale mám nepříjemný pocit, jak to nemám v nějakém pořádném pouzdře. Asi zatím zůstane jen doma a na cesty bude jezdit Tab S6, dokud nedorazí pořádné pouzdro.

    SUK
    SUK --- ---
    LEF: Prave jsem narazil na informaci, ze to neumi 5GHz wifi. Je to pravda?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LACHAUER: já jsem se s tím nikdy nesetkal. zkus to u někdo.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    zatím jsem našel tohle:

    Specifikace Nokia 4.2 3GB/32GB Dual SIM - Heureka.cz
    https://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-4_2-3gb-32gb-dual-sim/specifikace/#section
    Specifikace Samsung Galaxy A20e A202F Dual SIM - Heureka.cz
    https://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-galaxy-a20e-a202f-dual-sim/specifikace/#section
    Specifikace Honor 8S 2020 3GB/64GB - Heureka.cz
    https://mobilni-telefony.heureka.cz/honor-8s-2020-3gb-64gb/specifikace/#section

    vychází mi z toho jako nejzajímavější ten samsung protože je nejmenší :) honor je divná značka a ta nokia se mi líbí nejvíc, ale internety říkají, že byť je to anroid one, nemá moc odladěnou spotřebu baterie.

    přehlédl jsem něco zajímavého?
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Prosím vás, mám dotaz: na mém starém Redmi Note 5a Prime se mi děje taková nepříjemná věc, že pokud používám bluetooth sluchátka, často se wifi zpomalí tak, že je prakticky nepoužitelné. Něco jsem si o tom pogooglil, a asi nejsem sám (radí se přepnout pásmo, používat 5GHz atd...).

    Nicméně se mi nepodařilo zjistit, jestli je to
    a/ vada levných telefonů s určitou konstrukcí/čipsetem
    b/ problém pouze Xiaomi
    c/ náhoda a příště důvod k reklamaci

    čili stručně - co si mám/nemám koupit za další mobil, aby už se to neopakovalo? Díky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZUZU: Android one Je vždycky dobrá volba
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ježiš neřešte navigaci. prostě si ten poslední řádek mého postu škrtněte, jo?

    bude s tím hlavně telefonovat a shání telefon, kterej se mu prostě vejde do kapsy, vydrží celej den v provozu bez nabíjení a nestojí milion (tedy na iphone nemá) a není to něco tlačítkovýho, ale aby na tom občas něco androidovýho (např. tu navigaci) spustil.

    tak mě zajímá, co je dobrý / co nepřehlédnout v ranku malých telefonů?

    IV0
    IV0 --- ---
    ERGOSUM: Možná má Android Auto...
    SPM
    SPM --- ---
    ale to jsou zase reci, mel jsem navigaci pustenou uz na starym Galaxy S Relay se 4" displayem s mizernym rozlisenim a bylo to uplne v pohode. a to i na jezdeni po meste (pokud se s tim jezdi akorat nekde po dedine, kde je semtam krizovatka, tak ten display neni potreba skoro vubec). naopak kydnout si obri tablet nekam, kde to bud sebere vetsinu vyhledu nebo zastini pulku pristrojovky, bych se dost zdrahal...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZUZU: No nevím. Na navigaci používám nejméně 7". A to převážně pěšky(tj mám čas). Zjišťovat na nějaké mrňavosti, kde jsem, když jsem v provozu, by mě nebavilo. Rozdělil bych to na dva přístroje(tablet a mobil) a ještě stále se do 4000 vejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam