• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    UNTOY: ta hláška vypadá jako toast, asi jako odesílání emailu, nebo na nyxu odesláno, tyhle dve mi program zaznamenal, ale tu hlášku která mě trápí ne, přestože se objevila. nechápu. ale vím, ze se začala objevovat po nastavovani témat telefonu a pozadí klávesnice. ale taky jsem ve stejnou dobu řešil chytrý hodinky, takze je toho dost.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ZUZU: BRKODLAK: prodej Redmi 8 skoncil, do 4k se uz v pohode da sehnat Redmi 9, do toho bych sel dneska já ..
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    BRKODLAK: ta hlaska je toast? Pouzij neco jako https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mars3142.android.toaster ktery identifikuje zdroj toastu
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Přátelé, uz me dlouho trápí hláška "zadané umístění není v pořádku" a vubec netuším odkud, nebo jak se ji zbavit. Asi mi nezbývá než dat factory reset. Jak nejlip zálohovat obsah atd?
    předem diky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: pozadavky mam torchu slusnejsi fotak + dual sim v kombinaci s kartou. ted jeste koukam, ze je nejaka nova motorola. Motorola mivala driv docela cistej android. https://www.alza.cz/motorola-moto-g9-play-64gb-zelena-moto-buds-d6119937.htm
    nevite jaky maji moto fotaky?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ATAN: aha.diky, to mi nedošlo
    ATAN
    ATAN --- ---
    VLASTIS: google je povoleny az od 13 let. drive to na detskem uctu nejde nainstalovat.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    nechcete někdo Xperii 8?

    sim free, nová, oranžová barva.

    5500czk

    Xperia 8(エクスペリア エイト) | 仕様(スペック) | Xperia(エクスペリア)公式サイト
    https://www.sonymobile.co.jp/xperia/xperia8/spec_au.html
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Da se nejak vypnout tahle picovina? Do posledni aktualizace jsem mel na vetsine webu login udaje predvyplneny, ted je tam prazdno, musim do toho pole kliknout, aby se objevila ta sracka dole... Je to uplne zbytecny kliknuti navic, jeste ke vsemu ve spodni casti stranky. Je to priserne otravny...

    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    používáte Family Link?
    nastavil jsem ho na telefonu synovi, v rámci prvotního dialogu zakázal youtube(v domění, že youtube kids je dobrá náhrada)
    po zjištění, že na youtube kids nejsou žádné dokumenty, se snažím neúspěšně povolit klasickou youtube aplikaci

    chování je následující - v google play dám nainstalovat, aplikace se stáhne, a jakoby nainstaluje bez chybové hlášky, výsledný stav je nenainstalovaná aplikace a možnost kliknout na instalovat..

    tušíte co s tím?

    návody od google s povolením youtube v aplikaci "family link" selhávají na tom, že youtube se mezi aplikacemi nezobrazuje

    Díky
    LEF
    LEF --- ---
    SUK: umi, me to doma jede na 5g wifi
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ZUZU: můžu doporucit redmi 8, ktery jsem nakonec vybral i ja, rezignoval jsem ale na požadavek malého přístroje, to se ukázalo jako strasne omezujici a nikdy to nebylo dohromady s dalsimi mymy pozadavky. po vypusteni velikosti najednou nebyl zadnej problem, ale samozřejmě jsem se snazil vybrat i tak co nejmensi. ukazalo se, ze dost dela krome vysky i sirka a tloustka.rozhodne koukat na rozměry telefonu, ne na palce displeje, to muze byt zavadejici, protože okraje. nakonec mi to oproti redmi 4x neorislo jako velkej skok. pokud by ale byla fakt hlavní hodnota velikost, daji se koupit starší modely iphone. maji sice ve srovnani s androidama za stejny penize horsi konfiguraci, ale ono to neni na miste srovnavat. iphone jsou prostě maximalne vyladene, aby se nic nesekalo a jelo vse hladce. nejsem zastánce apple, ale zadnej jinej telefon nez iphone jsem nevidel, ze by po ctyrech letech používání byl svizny a nesekal se. i kdyz vlastne mají celkem malé baterky, jaj, takovej zbytečnej text. no takze redmi 8 s 5000mAh
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: ta strategie s tím Snapdragonem je hrozný zmrdství od nich:/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: 1) Dneska se vetsinou "kresli" pres zdrojovou fotku, takze na kresleni praveze uplne vubec :-) Viz tuna videi o vyuce kresleni na tabletu...

    2) Ja to mam na poznamky, ne na kresleni, proto ten grid a proto bych si i rad vybral barvu pozadi :-) Ostatne viz tuna ruzne barevnych post-it kteri mnozi pouzivaji IRL. Pripadne viz reklamni fotka Samsungu nize.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Rozumím ti, ale rozumím i googlu. Primárně to asi bere na kreslení obrázku a kreslí se většinou na bílí papír. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: "čmárání je logicky na bílém, jak by jsi čmáral černou tužkou všude"

    1) Nerozumim - ve skole jsme meli cernou tabuli a na ni psali bilou kridou a nikdy nebyl problem. Prave takhle bych to chtel. Jestli Ti jde o jistotu kde konci display, tak to se da preci resit treba tmave sedou misto cerne. Nicmene s tim v praxi nemam problem, ostatne vetsinou tam kde mi konci display, tam mi zacina okraj pouzdra :-)

    Pripadne by uplne stacilo nevymyslet za uzivatele a proste me nechat, at si muzu barvu papiru zvolit sam, treba k memu nestesti ;-)

    2) Tuna jinych appek nez Google Keep to umi, ale ja potrebuji bohuzel Keep z jinych duvodu.

    3) Ono fakt neni moc prijemne, kdyz v zatemene kancelari je tohle jedina svetla plocha :-) Nastesti jak pisu nize, alespon si to typicky rozumne stahne jas.

    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LAUNCHER: ach so!
    Tady doslo k nedorozumeni.
    Pro kresleni mam taky bilej papir.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: čmárání je logicky na bílém, jak by jsi čmáral černou tužkou všude.
    Ale poznámky normální jsou s černým pozadím.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CPT_PLESARD: Muzes mi pls poslat screenshot s cernym papirem na cmarani z Google Keep? Mam to bile i na telefonu. Jde zapnout grid, nejde mi změnit barva papiru z defaultni bile, nebo nevim kde se to dela.

    Mam dark mode v telefonu i v Keep.

    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LAUNCHER: mam tmavy motiv pro telefon a tmavy motiv pro GoogleKeep.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam